Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co powiecie o Bułgarii? :-)))

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 18.05.2006 13:02

No i zatrucia pokarmowe są w Bułgarii na porządku dziennym.W cro o czymś takim nie słyszałem.

to nie zatrucia pokarmowe a nadużycia alkoholowe... ;D
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 18.05.2006 15:34

Każdy z tych krajów ma swój klimat i swoje plusy.
Wielkim plusem BG są wciąż b. niskie ceny i świetne jedzonko. No i może bardziej przyjazne dla maluchów (np 50 m od brzegu głębokość 1,5 m)
:)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.05.2006 15:49

Vandall napisał(a):
No i zatrucia pokarmowe są w Bułgarii na porządku dziennym.W cro o czymś takim nie słyszałem.

to nie zatrucia pokarmowe a nadużycia alkoholowe... ;D

jak piszę zatrucia to zatrucia :D nadużycia alkoholowe w Chorwacji spotyka się bardzo często i to nawet skrajne przypadki :wink:
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 18.05.2006 19:31

Moja znajoma była w Rawdzie .Mówi ,że nigdy więcej nawet jeśli miałoby być za darmo.Brudno poza hotelem.
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 19.05.2006 00:03

Moja znajoma była w Rawdzie .Mówi ,że nigdy więcej nawet jeśli miałoby być za darmo.Brudno poza hotelem.

Tak jak napisałem Ravda to typowy plac budowy tak jak St. Vlas i zapewne kilka jeszcze innych - aaa zapomniałem wspomniec ze wszelkiego rodzaju przebudowy i budowy w BG prowadzi sie wyjadkowo uciązliwie, długo i bardzo głośno, brudząc do okoła ile i co sie da - taka mentalnośc.

Co do zatruć to i może faktycznie częsciej sie to zdarza niz w HR - ale przecież ciezko jest zatruc sie żarciem przywiezionym z domu ( czytając to forum chyba 90% osób wiezie ze sobą wałówke - bo drogo, czy nawet wode mineralną - bo Chorwacka niedobra)
Do BG nikt nic niewiezie - bo to było by totalną bzdurą, je sie gdzie popadnie i zazwyczaj do przesady dużo- z tąd może czestrze problemy z żołądkiem.

Niestety w BG jest bardzo łatwo wtopić z wyjazdem i na własne życzenie (raczej nieświadome) stwożyć go sobie bardzo nieudanym - okoliczności ku temu jest wiele. Ale jesli jest sie własnym autem problemu niema- można szukac swojej wymazonej kwatery w wymarzonej mieścinie - tam gdzie czysto i ładnie - a wiem ze śa takie m-ca w BG i to wiele.
Raczej napewno niezdecydował bym sie na wyjazd do BG z jakims biurem i to odradzam kazdemu - bo zazwyczaj ludzie wracają z takich wyjazdów bardzo rozczarowani a puzniej panuje opinia ze w BG sami złodzieje naciagadze, brudasy i inne tego typu indywidua.
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 19.05.2006 08:14

Nie spodziewałam się tak dużego odzewu, ale dziękuję wam wszystkim za konkretne informacje! Teraz trzeba będzie raz jeszcze dobrze przemyśleć temat :)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.05.2006 11:06

Vandall napisał(a):Niestety w BG jest bardzo łatwo wtopić z wyjazdem i na własne życzenie (raczej nieświadome) stwożyć go sobie bardzo nieudanym - okoliczności ku temu jest wiele. Ale jesli jest sie własnym autem problemu niema- można szukac swojej wymazonej kwatery w wymarzonej mieścinie - tam gdzie czysto i ładnie - a wiem ze śa takie m-ca w BG i to wiele.
Raczej napewno niezdecydował bym sie na wyjazd do BG z jakims biurem i to odradzam kazdemu - bo zazwyczaj ludzie wracają z takich wyjazdów bardzo rozczarowani a puzniej panuje opinia ze w BG sami złodzieje naciagadze, brudasy i inne tego typu indywidua.

Otuż to! 100% zgoda z tym postem - trzeba wiedzieć dokąd jechać i najlepiej samemu wybrać miejsce a nie ufać biurom podróży.
Zresztą podobnie jest w HR - widziałem wiele miejsc gdzie za darmo nie chciałbym spędzić urlopu; Riwiera Kasztelańska, Vodice, kwatery 10m od Jadranki itd - możnaby wymieniać długo, warto nawet założyć i przykleić temat "Dokąd nie jechać w HR!" Faktem natomiast jest że HR ma znacznie więcej dobrych miejsc do zaoferowania niż BG choćby dlatego że wybrzeże chorwackie jest wielokorotnie dłuższe (nawet bez wysp).
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 19.05.2006 11:22

niezawodny napisał(a):Otuż to! 100% zgoda z tym postem - trzeba wiedzieć dokąd jechać i najlepiej samemu wybrać miejsce a nie ufać biurom podróży.
Zresztą podobnie jest w HR - widziałem wiele miejsc gdzie za darmo nie chciałbym spędzić urlopu; Riwiera Kasztelańska, Vodice, kwatery 10m od Jadranki itd - możnaby wymieniać długo, warto nawet założyć i przykleić temat "Dokąd nie jechać w HR!" Faktem natomiast jest że HR ma znacznie więcej dobrych miejsc do zaoferowania niż BG choćby dlatego że wybrzeże chorwackie jest wielokorotnie dłuższe (nawet bez wysp).

Krzysztof, a co Ty masz do Vodic???

Ładne miasteczko, ładne kwatery nad samym morzem jak sie wie gdzie wyjechac w ktora uliczke, dobra baza wypadowa i w knajpach menu jest po polsku.

Żebym nie była ....ale ..... no może to kwestia co kto lubi ;)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.05.2006 12:00

Vodice - ładne owszem jak wszędzie w HR. Ale zgiełk jak na małą miejscowość jest niemiłosierny, podobnie Omiś - też ładny ale wakacji nie chciałbym tam spędzić - mogę pojechać na wycieczkę i tyle
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 19.05.2006 12:32

niezawodny napisał(a):Vodice - ładne owszem jak wszędzie w HR. Ale zgiełk jak na małą miejscowość jest niemiłosierny, podobnie Omiś - też ładny ale wakacji nie chciałbym tam spędzić - mogę pojechać na wycieczkę i tyle

No to wszystko jasne.....ja byłam sam koniec września/ początek pażdziernika w Vodicach :))) MOże dlatego mi się wszystko podoba bo nie byłam jeszcze w HR nigdy w lipcu ani w sieprpniu ;)

EOT bo to temat Bułgarski :))
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 19.05.2006 14:11

A Omis też jest super. Zgiełk to może jest w centrum albo na drodzę, która go przecina.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 22.05.2006 00:09

Bułgaria na pewno nie dorównuje Chorwacji oczywiście nie dotyczy to cen bo to piękny kraj jest mimo tego że osiołki chodzą brzegiem drogi chodzą bo to lubimy \ a potem narzekamy ze to folkfor jest]
Ostatnio edytowano 11.12.2010 12:17 przez carnivalka, łącznie edytowano 1 raz
Gabriela
Plażowicz
Bułgaria

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabriela » 29.05.2006 11:35

Znajomi namawiają na Bułgarię, że droga prawie taka sama jak do Chorwacji, tanie żarcie i kwatery.Czy ktoś wie ile wyda 4 osobowa rodzina na 2 lub 3 tygodnie w Bułgarii i dla porównania w Chorwacji. Ktoś był w Bułgarii 2 lata temu i wydał około 6 tys. na full dla 3 osób, więc nie wiem co wybrać
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 29.05.2006 12:56

Wszystko by było fajne gdyby nie brud i watachy bezpańskich piesków .Morza Czarnego nie można porównać z Adriatykiem.Ceny owszem są bardzo kuszące.Osobiście stawiam na Chorwacje.
Gabriela
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabriela » 29.05.2006 21:12

Marisa napisał(a):Wszystko by było fajne gdyby nie brud i watachy bezpańskich piesków .Morza Czarnego nie można porównać z Adriatykiem.Ceny owszem są bardzo kuszące.Osobiście stawiam na Chorwacje.
Możesz dokładniej?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Co powiecie o Bułgarii? :-))) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies