Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co polecacie zwiedzić.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgaBor
Croentuzjasta
Co polecacie zwiedzić.

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 19.04.2006 17:20

Co polecacie zobaczyć?Wiem że warto jechać wszędzie,ale polećcie mi miejsca gdzie są wodospady-wiem,że są na rzece Krka-ale nie wiem w którym miejscu-góry i morze razem,jaskinie,piękne plaże,ciepła woda,fajne kempingi itp
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 19.04.2006 18:00

wodospady-wiem,że są na rzece Krka

Największe i najbardziej znane wodospady są w Plitvicach ale to nie jest nad morzem tylko w górach - na północ od Welebitu
Wodospady na rzece Krka są dużo mniejsze, dla mnie znacznie mniej ciekawe do zwiedzania
Małe wodospady są na rzece Cetina, kilka km za miejscowością Omnisz ale warto je oglądac gdzy w cetinie jest dużo wody czyli np w maju
Duże wodospady sa w pobliżu miejscowoci Studenici i nazywają sie Kravica slap ale to jest w Bośni

góry i morze razem

Góry i morze razem spotykają sie na obszarze zatoki Kwarner oraz w okolicach Makarskiej. Nieco mniejsze górki wchodzą wprost do morza na południe od Dubrownika
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.04.2006 18:16

gory z woda razem znajdziesz np.na na riwierze makarskiej i np. na wyspie krk
http://www.wakacje.ao.pl/
http://www.agnieszka.ao.pl/
ja zawsze dziele wyjazd na dwie czesci w tym roku 10 dni na riwerze w Tucepi i 4 dni w Primosten
bedac na riwierze w tym roku dokaldniej w tucepi zwiedzialam praktycznie cala srodkowaz dalmacje..zwiedzilam wyspy Hvar, Brac
split, trogir,omis, makarska, oczywiscie miasteczka na riwerze...cudownie gory lacza sie z morzem niezapomniane widoki...
natomiast bedac w primosten zwiedzialam wodospady krka, sibenik i inne pobliskie miejscowosci:)
polecam Riwiere:)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 20.04.2006 07:04

Możesz trochę poczytać i pooglądać na mojej stronie
www.mojachorwacja.boo.pl
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.04.2006 11:03

Hej Ines.Wiem,ze byłaś w HR nie raz.Powiedz czy dobrze myślę,bo to będzie "mój pierwszy raz"ha,ha.Nie miałam pojęcia gdzie mam jechać,a teraz,dzięki Wam już chyba wiem.Z Polski przez BiH do HR i zatrzymam sie koło Makarskiej-Baska Voda-czy tam też jest ładnie?Zwiedzę Split i okolicę.Potem zatrzymam się koło Zadaru-Sukosan.Zwiedzę Zadar,wodospady na Krka,okolicę.W drodzę powrotnej Plitvickie jeziora i Zagrzeb.A potem na trochę nad Balaton i do Budapesztu.Czy poradziłabyś mi coś jeszcze?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.04.2006 11:40

hej:)
widzisz co do drogi my jezdzimy zawsze przez czechy, austrie, slowacje i do cro:)wiec co do drogi to nie powiem czy dobra:]
jak jedziemy "lecimy" non stop autostrada z wawy i luzik:))
co do Baski Vody...hmm..my na poczatku mielismy tam sie zatrzymac..nawet tam szukalismy apartamentow ale troszke gorzej wygladalo to miejsce na zywo niz na fotografiach...;/pamietam ze zniechecilo mnie ze trzeba wchodzic do miasteczka z plazy pod gorke:))hihi wiem ze ruch to zrowie ale ja akurat nie lubie takich plaz gdzie trzeba sie wspinac:)dlatego wlasnie kawalek dalej znalezlismy Tucepi(5km od makarskiej)i tam nie ma takiego problemu..nio i apartamenty byly tansze a miejsce dla mnie o wiele lepsze;)miasteczko ogolnie dla mnie sympatyczniejsze;)
ale baska voda tez oki;)na moich zdjeciach widac Tucepi i paze w miasteczku wiec mzoesz sie zorientowac;)
co do zwiedzania jak bedziesz na riwerze to mzoesz spokojnie sobie zwiedzic trogir, split, makarska, dubrovnik , inne male miescinki na wybrzezu.
mzoesz sobie poplynac na calodniowy rejss na wyspy brac i hvar(mi sie b podobalo:)
co do dalszego o ktorym pisalas - nie znam...my zatrzymalsimy sie jak pisalam pozniej na 4dni w primosten gdzie zwiedzalsimy trogir , split, sibenik, wodospady krka i okolice promistenu..mozesz wyplynac w rejs na kornaty(nie bylam ale to z braku czasu)trzeba bedzie to miejsce jeszcze odwiedzic;)
ale mysle ze dobrze kombinujesz:)))
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.04.2006 11:53

Wodospady na Krka to mniej więcej w jakim miejscu są.Koło jakiej miejscowości.Czy wiesz może coś na temat kempingów wTucepi-Warunki,ceny?Aha,bardziej Ci się podobało w Tucepi,czy wprimosten?Bo mi - z Twoich zdjęć-w Primosten.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.04.2006 12:09

co do kampow w tucepi nie jestem zorientowana bo ja zawsze mieszkam na kwaterach i sie tym poprostu nie interesuje;)
wodospady krka sa blisko sibenika tu masz o nich
http://pejzaze.onet.pl/24613,g,galeria.html

co do miasteczka widzisz to zalezy czego szukasz i co lubisz!
Bylam 4dni w primosten po 10 dniach spedzonych na riwierze makarskiej w Tucepi i powiem tak:
miasteczko naprawde romamantyczne i milutkie..ale dla mnie spedzenie tam 4dni to bylo za duzo..gora dwa by mi wystarczylo...nie umialam tam odpoczywac..mnostwo ludzi a byl juz 10wrzesnia, tlok, plaze nieladne:(
milo sie zwiedzilo , pochodzilo uliczkami....ale to na tyle...10 dni spedzone w Tucepi to bez porownania milszy odpoczynek:)widoki nieporownywalne..(choc sam primosten z drogi wyglada super)
no i primosten o wiele drozsze..w tucepi mieszalam nad sama plaza..caly duzy apartament za 9 E a tu placilismy 12, 5 E za pokoj:((
reasumujac:dla mnie Primosten dobre do zwiedzenia, pooglaania i tyle...ale jako odpoczynek i widoki polecam zdecydowanie np.riwere makarska,gdzie gory lacza sie z morzem :)
pamietaj ze to moja opinia;)
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.04.2006 13:28

9E?Od osoby,czy jak?Bo to taniej niż na kampie.Napisz co tam jest,no wiesz:kuchnia,łazienka,lodówka.No i gdzie to jest dokładnie,czy trzeba rezerwować.W HR będziemy ok17 czerwca
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.04.2006 13:49

tak 9 E od osoby;)))babka zlapala nas -stala przy drodze przy swoim domku:)
najpierw chceili od nas 10 ale ze byslismy 10 dni zjechala nam babka do 9 E;]
bylo wszystko, apartament byl dla 6 osob a my bylismy tam we dwojke;)mielismy oddzielne wejscie.
byly 2 duze sypialnie;)jedna byla zamknieta (bo korzystalismy z tej drugiej)byl duzy przedpokoj , duza kuchnia( w ktorej bylo wszystko)
duza lazienka..wystarczylo przejsc przez ulice i byla plaza;)jedyny minus to ze okna byly na parterze i wychodzily na droge wiec czasem auta przejezdzaly i nie bylo to mile..ale my i tak cale dnie na plazy albo na zwiedzaniu:)choc jak chcielsimy sie napic to z plazy minutka po zmrozona wode i znow opalanko:)
nie mam namiarow na ta kobiete bo w czasie pobytu bralismy od niej wina , rakije i nawet wedlug cennika powinnysmu od 1wrzesnia placic po 8 E ale kobita nas chcaiala oszukac i dzien wyjazdu byl b niesympatyczny:(bo zmienila ceny win , rakiji niz podawala na poczatku;/
ale powiem tak od 1wrzesnia bylo spro wolnych apartamentow..nawet po 9-10 E przy samym morzu ale juz nam nie chcailo sie przenosic..moja znajoma 2lata temu placila chyba w Pisak to mala miejscowosc przed makarska ok8 E za apartament we wrzesniu:)
wiec po 1wrzesnia naprawde sie oplaca nie wiem akurat jak w czerwcu ale chyba drogo tez nie powinno byc;)))
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.04.2006 14:39

Wielkie dzięki.Mam nadzieję,że wyjazd nam się uda i że pogoda dopisze.Pozdrawiam.Aga

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone