Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co po Makarskiej?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
markru
Turysta
Co po Makarskiej?

Nieprzeczytany postnapisał(a) markru » 21.12.2012 09:43

Witam,

Po naszym dwukrotnym pobycie w Makarskiej szukamy jakiegoś innego ciekawego miejsca w Chorwacji. Jesteśmy
małżenstwem z dzieckiem 13 lat. Nie za bardzo szukamy cichych ustronnych miejsc,ale raczej takich,w których coś się dzieje również po zachodzie słońca. Makarska nam odpowiadała idealnie pomimo tłoku na plażach. Czasami też odwiedzaliśmy Nugala. Wycieczke do Dubrovnika oczywiście zaliczyliśmy :)
Stąd pytanie czy szanowni forumowicze mogą nam polecic coś równie fajnego w Chorwacji? Jakąś większą miejscowość/wyspe gdzie będziemy równie zadowoleni?

Z góry dziękujemy :)
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 23.12.2012 14:54

Ja po Riwierze Makarskiej wybrałam Hvar. I się nie zawiodłam :wink: Piękna pogoda , jak drut. Piękne krajobrazy, smaczne owoce, przejrzyste morze i ta lawenda.
Jak chcecie naprawdę zaszaleć to wybierzcie miasto Hvar( dość drogie). Ale tam tak naprawdę nie ma ładnych plaż. Za to imponujące łodzie i piękne zabytki. Proponowałabym raczej Jelsę lub Stari Grad. Mniejsze, bardziej kameralne a restauracji i lodziarni jest dużo.
Trasa taka sama jak na Riwierę- prom ze Splitu lub z Drwenika.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.12.2012 13:39

Po Makarskiej??? ;) - wszystko :)

ale Hvar najbardziej - Vrboska, Jelsa albo część zatunelowa po prostu
:)
markru
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markru » 27.12.2012 11:53

Dziękuje bardzo,a mam jeszcze pytanie: Jak jest z falami tam? Zdarzają się jakieś większe? Na Makarskiej z tym było słabo..
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.12.2012 11:55

markru napisał(a):Dziękuje bardzo,a mam jeszcze pytanie: Jak jest z falami tam? Zdarzają się jakieś większe? Na Makarskiej z tym było słabo..

zdarzają się ;)

ale to takie pytanie - jak - czy w Bielsku-B zawsze wieje??? :)
markru
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markru » 27.12.2012 13:36

BeJur napisał(a):
markru napisał(a):
zdarzają się ;)

ale to takie pytanie - jak - czy w Bielsku-B zawsze wieje??? :)

Oj tam ;P Wcale nie do konca tak. A przyslowie "pizdzi jak w kieleckiem"?:)
Wiadomo,ze sa rejony gdzie wiecej wieje i sa fale,a sa rejony gdzie takich warunkow nie ma. Stąd surferzy wybieraja
miejsca,ktore sa dla nich atrakcyjne. Dlatego nie wydaje mi sie, że pytanie bylo pozbawione sensu 8)

Jakkolwiek za odpowiedź oczywiście dziękuje :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.12.2012 14:58

Dla surferów Viganj... ale nie wiem, czy 13latek też się w to bawi.
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 27.12.2012 15:34

Przyłączam się do dotychczasowych postów i polecam Hvar, część przed tunelem należy do bardziej rozrywkowych. Ja byłem we wrześniu i przez dwa dni wiało, ale oczywiście nie aż tak by korzystać z surfingu, potrzebny byłby do tego żagiel. Ale tak, Hvar jak najbardziej.
markru
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markru » 27.12.2012 15:41

Dzieki,a czy moglibyście troche bardziej sprecyzować "Hvar, część przed tunelem" ?:)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.12.2012 15:52

markru napisał(a):Dzieki,a czy moglibyście troche bardziej sprecyzować "Hvar, część przed tunelem" ?:)

Mapa ... namierzyć tunel, wybrać miejscowości :)
poczytać relacje :)

klub-milosnikow-wyspy-hvar-t21885.html

za tunelem - strona południowa, zadoopia i piękne plaże ale daleko do cywilizacji
tzn nie za daleko, ale nie masz tego pod nosem ...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone