Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co po drodze do Makarskiej-Jeziora Plitvickie czy Krka?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 24.06.2012 21:17

Heh chyba jednak weźmiemy i wózek i nosidło :) Wózek mamy leciutki więc żona może taszczyć na ramieniu złożony ja z nosidłem i maluchem - jeśli się zmęczę to mały do wózka i tak na zmianę.
Muszę wziąć poprawkę na to że będę po całej nocce jazdy więc obejście Plitvic ze szkarabem na plecach może być hardcorowe :)
A znając moją żonkę, która chce zobaczyć "jak najwięcej" na pewno nie wybierzemy najkrótszej trasy :)
Pozdrawiam
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 24.06.2012 22:02

arturac napisał(a):Jedyna metoda na zdjęcia bez turystów to czerwiec lub wrzesień i minuty po otwarciu albo popołudnie ,jak już cała stonka przejdzie.

W sumie to na całkowitych pustkach mi nie zależy :). Nie chciałbym jednak wrócić stamtąd z takimi wrażeniami jak znajomi, którzy stwierdzili, że owszem, ładnie, ale tłumy niemiłosierne i nigdy więcej...

Czerwiec czy wrzesień odpadają, termin już ustalony. Pokombinuję jeszcze z planem podróży, może faktycznie dobrym pomysłem jest zwiedzanie późnopopołudniowe.

Dzięki :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.06.2012 22:11

Wiesz, ja byłem dwa razy - raz na początku września, cały dzień chodziłem, drugi raz na przełomie lipca i sierpnia i owszem, widziałem tłumy, zwłaszcza na popasach, natomiast w tych ciekawszych miejscach to zdarzały się wycieczki, zwłaszcza we wrześniu i wystarczyło poczekać chwilę, przepuścić i robiło się znośnie, wręcz pusto.

Te grupy nie maja czasu na takie dokładne zwiedzanie, więc poruszają się biegiem przez Park, natomiast indywidualni turyści nie są tak uciążliwi.

Może trochę przy samym wejściu, przy przystani, przy Wielkim Wodospadzie ale poza tym, to to jest spory teren i można spokojnie zrobić zdjęcia bez ludzi.

We wrześniu za to było już bardziej kolorowo i nie padało :D
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 15.07.2012 12:11

Ostatecznie jadąc w tamtą strone bylismy na Wodospadach Krka, w drodze powrotnej z noclegiem na Jeziorach Plitvickich. Niestety z przyczyny naszej opisywanej juz tu scisle na forum awarii auta zdolalismy zaliczyc tylko to srednio długą trasę na Plitvickich, gdyż czasu nam na wszystko brakło. Zalujemy ze nie zdazylismy przejsc najdluzsza trasą ale wrazenia mimo to niezapomniane. Mysle ze warto zobaczyć i jedno i drugie miejsce, Krka chocby dlatego ze nie wszedzie można się kąpac pod wodospadem :)

Swoją drogą jeśli chodzi o tą średnią trasę tzn tą 3-4 nie wyobrazam sobie przemaszerować nią z wózkiem dzieciecym-bo o tym też tu była mowa. Trzeba non stop uważać idąc a co dopiero pchać po tych nierównych kładkach wózek, zwłaszcza wśród tłumów ludzi. Nie byliśmy z tak małym dzieckiem,ale patrząc na innych ludzi na tą trasę niepolecam wybrać się z wózkiem, zdecydowanie wygodniej z nosidełkiem.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Co po drodze do Makarskiej-Jeziora Plitvickie czy Krka? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone