arturac napisał(a):romuald22 napisał(a):Ja byłem raz w Plitvicach i wystarczy mi.
Było tak źle, że nie masz zamiaru tam wracać? Dlaczego?
KrystekX napisał(a):Witam!
Mam pytanie z innej beczki ..
Zamierzamy zwiedzić w tym roku Plitvice z 1,5 rocznym synkiem.
Mamy do wyboru wózek albo nosidełko na plecy.
Co polecacie ???
Pytanie kieruję do tych co sprawdzili temat nie do teoretyków..
bo wiadomo wózek to odciążenie dla ojca - nosidełko z kolei praktyczniejsze (schody, strome zejścia itp.)
Wiem że jest kilka tras: A,B,C,D,E i dwa wejścia - którą opcję byście polecali tak aby to nie była dla nas męczarnia i aby zobaczyć najciekawsze miejsca?
Pozdrawiam!
olciap6 napisał(a):a ja tak z innej beczki (troche po babsku )-czy na wodospady Krka i Plitvickie Jeziora mozna się wybrać w sandałkach/klapkach, czy lepiej założyć jakieś zakryte buty?
KrystekX napisał(a):Witam!
Mam pytanie z innej beczki ..
Zamierzamy zwiedzić w tym roku Plitvice z 1,5 rocznym synkiem.
Mamy do wyboru wózek albo nosidełko na plecy.
Co polecacie ???
Pytanie kieruję do tych co sprawdzili temat nie do teoretyków..
bo wiadomo wózek to odciążenie dla ojca - nosidełko z kolei praktyczniejsze (schody, strome zejścia itp.)
Wiem że jest kilka tras: A,B,C,D,E i dwa wejścia - którą opcję byście polecali tak aby to nie była dla nas męczarnia i aby zobaczyć najciekawsze miejsca?
Pozdrawiam!
Krzychooo napisał(a):Cześć. Plitvickie Jeziora planowałem zobaczyć podczas każdego z moich kilku wyjazdów do Chorwacji, zazwyczaj w drodze powrotnej. Póki co się nie udało - za każdym razem pobyt nad morzem staraliśmy się maksymalnie wydłużyć . Dlatego w tym roku zamierzam od Plitvic zacząć. Chciałbym wejść jak najwcześniej i zrobić trochę fotek (fajne światło i brak ludzi).
W związku z tym mam pytanie. Czy możliwy jest zakup biletów na trasie (na przykład u kierowcy albo na stateczku), a nie w kasach biletowych (te otwierają o 7 albo o 8 )?
weldon napisał(a):Obawiam się, ze dopiero razem z kasami otwierają również parkingi,
a najbliższe miejsce, gdzie będziesz mógł zostawićsamochód jest dość znacznie oddalone.
Pozdrawiam
arturac napisał(a):Z tego co rozumiem (a może nie), chcesz wejść bez biletu o jakiejś 4-5 rano i w trakcie zwiedzania kupić?
weldon napisał(a):W każdym razie - bilety tylko w kasie przy wejściu.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne