Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co po drodze do Chorwacji? 4-5 dni do wykorzystania.

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.04.2007 14:15

Ewa Zuber napisał(a):W tygodniu nie powinno być problemu z wolnymi miejscami, gorzej w weekendy. Mam gdzieś w domu folder z namiarami na noclegi. Poszukam go dzisiaj, jeśli znajdę to prześlę Ci namiary na emaila ( tylko go podaj)

Podaję na chwilę - (...zniknięty e-mail.... :lol:) jak wyślesz - daj znać a go zniknę ;)
Ostatnio edytowano 27.04.2007 14:31 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 27.04.2007 14:29

Przepraszam, ale coś mi z tym drugim zdjęciem nie wychodzi :oops:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 27.04.2007 14:30

już zapisałam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.04.2007 16:22

Dzięki ... dotarło, przystępuję do analizy danych :D

Pozdrav :papa:

P.S. Najgorsze jest to, że po Niemiecku to ja nic nie kumam :cry: ale spróbuję dać jakoś radę z pisma obrazkowego :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.04.2007 16:25

A tak wygląda Grossglockner w chwili obecnej :D
Obrazek
miejski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miejski » 27.04.2007 18:39

Ewa Zuber napisał(a): Mam gdzieś w domu folder z namiarami na noclegi. Poszukam go dzisiaj, jeśli znajdę to prześlę Ci namiary na emaila ( tylko go podaj)

Witam i się wtrącę :D

Chyba też zahaczymy o Grossglockner po drodze do Breli, bo widoki są niesamowite i aż żal przejeżdżać tak niedaleko i nie "wstąpić" i zobaczyć.

Czy również mogę prosić o te namiary na noclegi w rejonie? Adresik:
[dostałem, dziękuję :D ]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.04.2007 07:24

Rany 8O to co wkleiłem to nie jest zdjęcie tylko obraz z kamery odświeżany co jakiś czas 8O wczoraj wyglądał zupełnie inaczej były nad nim chmury a dziś piękne błękitne prawie granatowe o tej porze dnia niebo :D. No to na forum mamy kamerę z widokiem na góry :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.04.2007 07:47

Dałbyś linka a się nie chamił :D :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.04.2007 07:54

a proszę Cię bardzo :D
kamera na Grossglockner
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.04.2007 08:16

Leszek Skupin napisał(a):Rany 8O to co wkleiłem to nie jest zdjęcie tylko obraz z kamery odświeżany co jakiś czas 8O wczoraj wyglądał zupełnie inaczej były nad nim chmury a dziś piękne błękitne prawie granatowe o tej porze dnia niebo :D. No to na forum mamy kamerę z widokiem na góry :lol:

A ja myślałem, że za dużo wypiłem, wczoraj co innego, dzisiaj co innego widzę, ale uspokoiłeś mnie, ze to kamerka, uffffffff :D :D
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 28.04.2007 08:24

Ewa Zuber napisał(a):W tygodniu nie powinno być problemu z wolnymi miejscami, gorzej w weekendy. Mam gdzieś w domu folder z namiarami na noclegi. Poszukam go dzisiaj, jeśli znajdę to prześlę Ci namiary na emaila ( tylko go podaj)

Ewo bardzo proszę o namiary na noclegi. :D
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

POZDRAV!
mototurysta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mototurysta » 28.04.2007 10:26

Leszek Skupin napisał(a):Mototurysta dzięki :D a weź mi powiedz czy to zaliczyliście tak o z marszu i wylądowaliście chwilę potem w Cro, czy nocowaliście gdzieś w Austrii :?:, bo to z tego co widzę na mapie to kawałek od Cro :?

jak już wcześniej pisałem nigdy nie byliśmy w CRO 8) W tamtym roku jechaliśmy przez Grossglockner w drodze do Portugalii. Za to teraz jedziemy w czerwcu do Cro i znowu przez Wysokie Taury. Na tą traskę należy przeznaczyć cały dzień bo co chwilę będziecie się zatrzymywać w zatoczkach i widoki podziwiać. Dla tych, których nie stać na hotele na trasie (tak jak nas) jest alternatywa na bliskość tego miejsca i zaoszczędzenie kasiorki KEMPING
Ewa Zuber napisał(a):Chciałam zwrócić uwagę na pewną kwestię. Podstawowym warunkiem, jaki musi być spełniony dla odbycia przejażdżki przez Grossglockner Hochalpenstrasse jest DOBRA POGODA. Bez niej szkoda czasu, pieniędzy i samochodu. :D

Nie do końca jest jak piszesz. Ja wręcz polecam jazdę gdy pogoda jest niepewna. Co chwilę chmury , deszcz (pioruny :D ) i słońce potrafią stworzyć niesamowite widowisko- którego nie doświadczy się gdy mamy błękit nad sobą. Poza tym jesteś wtedy praktycznie sam na tej trasie- czujesz sie jakbyś był na końcu świata i nie było powrotu. Mówię oczywiście to do tych co lubią dreszczyki emocji podczas jazdy. Zresztą jak my zaczynaliśmy ten dzień pogoda była idealna i popsuła się w przeciągu godziny- trudno to przewidzieć a tym bardziej zaplanować pod to wyjazd do CRO. Gdyby trasa była zamknięta z jakiegoś powodu w tym dniu to w okolicy jest kilka alternatywnych i równie ciekawych tras wartych do przejechania jak choćby trasa z Mittersila do Lienz i przejazd przez płatny Felbertauern tunnel
Temat się trochę ożywił- chyba filmik podziałał na wyobraźnię :lol: :wink:

P.S. Do CRO można jeszcze jechać przez włoskie Dolomity- są tam trasy równie ciekawe widokowo jak Gross.. (a może nawet bardziej) i bezpłatne Jak kogoś to interesuje niech da znać- podam traskę
Pozdrawiam
mototurysta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mototurysta » 28.04.2007 10:51

Przypomniała mi się jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Pamiętajcie aby przed wyjazdem w takie miejsca (nie tylko przed takim ale tu szczególnie :wink: ) skontrolować sobie stan okładzin klocków hamulcowych i całego układu. Na tej trasie będziecie jechali na biegu i z zaciśniętymi hamulcami przez kilkanaście kilometrów więc sami wiecie. Wiem, że były przypadki, że ktoś tego nie zrobił (w motocyklu ale w samochodzie może być podobnie) i okazało się, że stracił całe okładziny na tym kawałku... O tragegię nie trudno.
Pozdro.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 28.04.2007 11:37

Ja wręcz polecam jazdę gdy pogoda jest niepewna. Co chwilę chmury , deszcz (pioruny :D ) i słońce potrafią stworzyć niesamowite widowisko- którego nie doświadczy się gdy mamy błękit nad sobą. Poza tym jesteś wtedy praktycznie sam na tej trasie- czujesz sie jakbyś był na końcu świata i nie było powrotu. Mówię oczywiście to do tych co lubią dreszczyki emocji podczas jazdy.

A ja będę się trzymała swojej wersji. Przecież jedziemy drogą panoramiczną, ktora ma nam dostarczyć wielu wrażeń estetycznych. 8O Osobiście nie jestem za tym, żeby mi kapało na głowę wtedy, kiedy mam zamiar wyjść z auta i popatrzeć daleko przed siebie lub narażać się na niebezpieczeństwo związane z burzą i piorunami :evil: . Trochę w swoim życiu gór zaliczyłam i nie przepadam za takimi emocjami. Wolę piękną, słoneczną pogodę i wielokilometrową widoczność. A o to przede wszystkim chodzi na trasie Grossglockner Hochalpenstrasse. :!:
mototurysta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mototurysta » 28.04.2007 12:20

Ewa Zuber napisał(a):
Ja wręcz polecam jazdę gdy pogoda jest niepewna. Co chwilę chmury , deszcz (pioruny :D ) i słońce potrafią stworzyć niesamowite widowisko- którego nie doświadczy się gdy mamy błękit nad sobą. Poza tym jesteś wtedy praktycznie sam na tej trasie- czujesz sie jakbyś był na końcu świata i nie było powrotu. Mówię oczywiście to do tych co lubią dreszczyki emocji podczas jazdy.

A ja będę się trzymała swojej wersji. Przecież jedziemy drogą panoramiczną, ktora ma nam dostarczyć wielu wrażeń estetycznych. 8O Osobiście nie jestem za tym, żeby mi kapało na głowę wtedy, kiedy mam zamiar wyjść z auta i popatrzeć daleko przed siebie lub narażać się na niebezpieczeństwo związane z burzą i piorunami :evil: . Trochę w swoim życiu gór zaliczyłam i nie przepadam za takimi emocjami. Wolę piękną, słoneczną pogodę i wielokilometrową widoczność. A o to przede wszystkim chodzi na trasie Grossglockner Hochalpenstrasse. :!:

Każdy ma swoje upodobania i nie jest tak, że zmienna pogoda nie dostarcza wrażeń estetycznych. Oczywiście nie jest tu mowa o mgle gęstej jak mleko... Wiatr w połączeniu z chmurami, które co chwila odsłaniają doliny, góry , pokazujące się słońce, deszcz, który zamienia małe strumyki w rwące wodospady itp. tworzą widowiska jakich nie zobaczysz mając błękit nad niebem. Nie trzeba być estetą by dostrzec w tym piękno. Każda pogoda ma swoje wady i zalety. W temacie chyba chodzi o to by pokazać innym co warto zwiedzić w drodze do Cro a nie to co nam się podoba bo każdy ma inne gusta. Ot tyle.
P.S. Przypomniało mi się, że niedaleko Heiligenblut jadąc w stronę Winklern drogą 107 mamy po prawej stronie ogromny kilkusetmetrowy wodospad pod którym wybudowany jest mostek (widać go z daleka). Warto się zatrzymać i podejść pod niego.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Co po drodze do Chorwacji? 4-5 dni do wykorzystania. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone