Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co po drodze do Chorwacji? 4-5 dni do wykorzystania.

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 22.06.2006 13:58

Jak ktoś już dotrze do Postojnej (SLO), to stąd zaledwie kilka kilometrów do uroczego - wykutego w skale - zamku PREDJAMSKI GRAD. Naprawdę polecam.

Tu są jakieś zdjęcia:
http://www.adamski.pl/foto/galeria/slow ... redjamski/
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 22.06.2006 16:23

Może w temacie szanowny Pan FUX zamiast "w drodze do Chorwacjii' -w zwiazku z ciekawym postem Anety,aby nie było problemow-napisali w drodze do miejsca wypoczynku, ktory sie znajduje w przepieknym kraju jakim jest Chorwacja. :D :D :D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 22.06.2006 16:42

Jak już jesteśmy nad jez. Bled.Możemy się pokusić na wycieczki na niedalekie szczyty Strażyspacer do oddalonego o 4 km.slicznego kanionu Vintagat zakonczeniem jest 20 m wodospad Sum] 28 km. jeż Bohinji, dalej 60 metrowy wspanialy wodospad Savicywyplywajacy z pod scietego szczytu Komny, z 7 jezioz.Kościołki.zamki. .Okolica w ktorej warto zatrzymac sie w drodze na Istrie. :D :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2006 17:14

petris napisał(a):Może w temacie szanowny Pan FUX zamiast "w drodze do Chorwacjii' -w zwiazku z ciekawym postem Anety,aby nie było problemow-napisali w drodze do miejsca wypoczynku, ktory sie znajduje w przepieknym kraju jakim jest Chorwacja. :D :D :D

Przykro mi, ale tej długości temat się nie mieści. Musisz popracować nad krótszym :lol: :lol: :lol: :lol:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 22.06.2006 19:03

To nie w temacie :lol: :lol: tylko w w przedmowie. :lol: :lol:
Tak pomyślałem, aby uporządkować opisywane na Forum różne ciekawe miejsca warte zobaczenia w drodze do Cro lub z powrotem. Niech każdy wklei tutaj, podobnie jak w kalendarzu wyjazdowym linki do ciekawych miejsc.

w tym miejscu. :D
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 22.06.2006 19:28

FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2006 19:34

Ty masz chyba jakieś fory u Fuxa....
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.06.2006 21:56

No to ja wkleję swoje ulubione miasto w Czechach dla tych co jadą z powyżej Wrocławia .Acha z Nysy też :wink:
http://www.kutnahora.cz/
mojekp
Croentuzjasta
czas

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 23.06.2006 12:47

no i kiedy ja mam to wszytko zwiedzić, ale czyta i oglada się super
FUX
Weteran
Re: czas

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2006 13:17

mojekp napisał(a):no i kiedy ja mam to wszytko zwiedzić, ale czyta i oglada się super

Jak to kiedy???!!!!! W ciągu najbliższych 10 wyjazdów do Chorwacji. :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.06.2006 23:09

http://www.jizni-morava.cz/index.php/pu ... pl&pgid=27
Najładniejsza jaskinia w Czechach.Punkva.W drodze na Brno.
zzzzzzz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zzzzzzz » 01.09.2006 12:43

Słowenia Bovec - centrum sportów ekstremalnych w Alpach Julijskich (rafting, canyoing, hydrospeed, kajaki, paralotnie i inne)

www.bovec.si
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 11.10.2006 14:49

petris napisał(a): kanionu Vintagat zakonczeniem jest 20 m wodospad Sum]

poprawie na VINTGAR i dodam że warto po dojściu do końca wąwozu udać się w strone szczytu do kościółka św.Katarzyny z polanki naprawde fajny widok na całe Bled
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 11.10.2006 17:56

Jak k. Szombathely (Zach. Węgry)
Miłośnikom staroci polecam zobaczenie romańskiego kościoła w miejscowości Jak.

Tutaj parę zdjęć: http://michi.fotosik.pl/albumy/67999.html
Tu fachowy opis: http://www.planetware.com/jak/st-george ... george.htm
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 23.11.2006 20:08

Przekraczając granicę słoweńsko-austriacką i pokonując Loiblpas przed dotarciem do miasteczka Ferlach, mijamy po lewej stronie wejście do wspaniałego wąwozu Tscheppaschlucht. Jest to co najmniej 2 godzinna wędrówka polecana dla całej rodziny ( moje 4 letnie wówczas dziecko doskonale dawało sobie radę, choć momentami należało je dobrze asekurować). Wejście do wąwozu jest płatne 6,50 euro dla osoby dorosłej, 3,50 dla dzieci. W cenę wliczony jest parking i powrót autobusem do punktu wyjścia (czyli tam gdzie zostawiamy auto). Po przejściu pewnego dystansu mamy do wyboru 3 trasy, dobieramy je oczywiście w zależności od kondycji ( zapomniałam o mapce przedstawiającej trasy, którą dostajemy przy wejściu na teren wąwozu).
www.ferlach.net/?SIid=115&LAid=#
wchodząc na stronę możemy na zachętę odbyć nawet wirtualną podróż.
Szczerze polecam :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Co po drodze do Chorwacji? 4-5 dni do wykorzystania. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone