Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co myslicie o Jamnicy???

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 26.02.2004 10:48

Pisałem ogólnie nie tylko o tym wątku.
Dyskusji o Jamnicy było już na tym Forum dużo łącznie z radami by zabierać cały zapas z Polski bo w Chorawcji tylko Jamnica itd.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 26.02.2004 11:14

smaki browarków to ja kurde normalnie odróżniam, ale woda mineralna zawsze smakuje mi tak samo

:lol:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.02.2004 11:14

Łukasz napisał(a):Pisałem ogólnie nie tylko o tym wątku.
Dyskusji o Jamnicy było już na tym Forum dużo łącznie z radami by zabierać cały zapas z Polski bo w Chorawcji tylko Jamnica itd.

jasne, jasne... ale czyz nie urok pobytu w Chorwacji i niezapomniane sa wspomnienia gdy przypomina sie smak Jamnicy :D

Piotr
Sokrates
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sokrates » 26.02.2004 11:31

Słowo "Jamnica" wywołuje uśmiech na mojej twarzy bo przypomina mi pobyt w Chorwacji. Spoko temat :-)
Co do wody to dla mnie jest zbyt słona i chyba przez to wypijałem jej dwa razy więcej niż tej przywiezionej z Polski (dopóki wystarczyło zapasów). Osobiście preferuję Karlovacko - napój bogów :lol:
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 26.02.2004 11:35

:D "obicna" , zmrożona woda + bile(?białe))) vino= Nr 1_ wakacyjny napój na wakacjach w Cro. Pozdrawiam
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.02.2004 11:43

Sokrates napisał(a):Słowo "Jamnica" wywołuje uśmiech na mojej twarzy bo przypomina mi pobyt w Chorwacji. Spoko temat :-)
Co do wody to dla mnie jest zbyt słona i chyba przez to wypijałem jej dwa razy więcej niż tej przywiezionej z Polski (dopóki wystarczyło zapasów). Osobiście preferuję Karlovacko - napój bogów :lol:

Osobiscie pijac Karlovacko odczuwalem wyrzuty sumienia... ze to nie wino ktorego takiego jak chorwackie na pewno w Polsce nie dostane (chociaz Karlovacko b. mi smakowalo)

Piotr
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.02.2004 11:48

Zaleta Jamnicy (tej gazowanej zwlaszcza) jest to ze ma jakis smak w przeciwienstwie do wiekszosci tych naszych ktore nie roznia sie w smaku niczym od tej wlewanej do chlodnicy... tzn destylowanej - inna rzecza jest to czy komus smakuje :D

Piotr
Sokrates
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sokrates » 26.02.2004 12:24

Piotr Lutynski napisał(a):
Sokrates napisał(a):Słowo "Jamnica" wywołuje uśmiech na mojej twarzy bo przypomina mi pobyt w Chorwacji. Spoko temat :-)

Osobiscie pijac Karlovacko odczuwalem wyrzuty sumienia... ze to nie wino ktorego takiego jak chorwackie na pewno w Polsce nie dostane (chociaz Karlovacko b. mi smakowalo)

Piotr

Z tymi wyrzutami sumienia to chyba trochę przesada. Ja osobiście lubię próbować wszelkich nowości w trakcie wyjazdów, w tym trunków, ale z drugiej strony nie zapominam o swoim codziennym "ja" i co to "ja" lubi w zwykłe szare dni w Polsce. Picie tylko tego czego nie można kupić w Polsce - bo to przecież wakacje w Chorwacji - jest dla mnie śmieszne (to taka ogólna uwaga, nic osobistego).
Pozdrawiam ze słonecznego Krakowa
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.02.2004 12:34

Sokrates napisał(a):
Piotr Lutynski napisał(a):

Piotr

Z tymi wyrzutami sumienia to chyba trochę przesada. Ja osobiście lubię próbować wszelkich nowości w trakcie wyjazdów, w tym trunków, ale z drugiej strony nie zapominam o swoim codziennym "ja" i co to "ja" lubi w zwykłe szare dni w Polsce. Picie tylko tego czego nie można kupić w Polsce - bo to przecież wakacje w Chorwacji - jest dla mnie śmieszne (to taka ogólna uwaga, nic osobistego).
Pozdrawiam ze słonecznego Krakowa

Ja lubie i jedno i drugie... ale sie nie da rownoczesnie by nie zrobic wstydu :D

Tez pozdrawiam.... ale ze slonecznej Warszawy
jolek48

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek48 » 26.02.2004 16:58

My tam na plażę w lodóweczce zabieramy zawsze pełen asortyment:mineralna(jamnica niekoniecznie), karlovacko i "obyczna", czytaj kranówa do wymieszania z bjielem winkiem. I ... wszyscy zadowoleni, czego i Wam życzę :lol: w te wakacje!!
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 26.02.2004 17:13

Piotr Lutynski napisał(a):Zaleta Jamnicy (tej gazowanej zwlaszcza) jest to ze ma jakis smak w przeciwienstwie do wiekszosci tych naszych ktore nie roznia sie w smaku niczym od tej wlewanej do chlodnicy... tzn destylowanej - inna rzecza jest to czy komus smakuje :D

Piotr

:?: :?: :?: ... Ty chyba nigdy nie próbowałeś prawdziwej polskiej wody mineralnej - jest ich u nas mnóstwo i to doskonałych (zapytaj geologów), również tych dostępnych w handlu, nazw tym razem wymieniał nie będę, idź do hipermarketu, przynajmniej połowa z tego co tam jest, nadaje sie do picia (druga połowa nie bardzo), o wyborze jaki jest w "naprawdę dobrych sklepach spożywczych" nie wspomnę. A znasz jakąś inną wodę z Cro niż Jamnica :?: :?: :?:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 26.02.2004 18:00

W małych sklepikach to dużego wyboru nie ma ale już w GETRO trochę wód widziałem. U nas to też zalezy od miejsca. W małych sklepikach możesz dostać przereklamowaną Nałęczowiankę lub jakąś kranowę w plastiku ( woda źródlana)
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 26.02.2004 19:27

:D :D :D Krassus_a jeszcze mają wodę pn "Studenaca" czy jakos tak. :roll:myślę : woda jak woda. Z wieczornym pozdrowieniem....
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 26.02.2004 19:49

zoohha napisał(a):a jeszcze mają wodę pn "Studenaca" . Z wieczornym pozdrowieniem....

"Studenac"...mniej słona i też mokra :P
Ale nie pamiętam czy była z wieczornym pozdrowieniem :wink:
8)
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 26.02.2004 20:08

Ja pytałem Piotra.
Prócz Jamnicy i Studenacy(?) próbowałem jeszcze jakiejś innej wody w CRO (przynajmniej jednej - nazwy nie pamiętam), każda była mokra i co tu dużo mówić w porównaniu z tym, co mamy w Polsce, taka sobie - proponuję nie przesadzajmy z cromaniactwem, u nas też można nabyć coś dobrego, rodzimej produkcji. Może podyskutujemy o winach :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co myslicie o Jamnicy??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone