Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co mi doradzicie!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luklee
Turysta
co mi doradzicie!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) luklee » 30.07.2006 22:25

Palnujemy wyjazd we środe....w okolice Zadaru i zastanawiam się którędy jechać?? Znajomu polecił mi taką drogę:
Z Krakowa na przejście graniczne w Chyżnem dalej na Rożenberko, Bańską Bystrzyce, Nitre, Komarno (granica Sk - HUN) dalej kawałek Autostradą w kireunku Budapesztu a następnie autostradą wzdłuż Balatonu do granicy węgirsko-chorawckiej. Zastępnie w strone Zagrzebia i Karlowaca później na Split oczywiścnie autostradką!! Co o tym myślicie??? Jak długo może zająć mi pokonanie tej trasy???
i jak by ktoś wiedział co z LPG na tej trasie?? Z góry dziękuje tym co mi coś poradzą!! Pozdrawiam wyszystkich CroManiaków!!!!
Stan48
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stan48 » 31.07.2006 15:04

Ja jechałem przez Chyżne - Dolny Kubin - Rozemberok (droga w remoncie, 4 razy ruch puszczany przy pomocy świateł) - Bańska Bystrzyca (droga w remoncie, 2 razy ruch puszczany przy pomocy świateł) - Zwoleń - Sahy - Vac - Budapeszt (ale chyba lepsza 2/A, bo na 2 remonty i ograniczenia przędkości) - Siofok - Lenteye - Gorican i dalej już prosto autostradą. Wyjechałem z Myślenic o 14:00 (przez Wiśniową i Skomielną Czarną, bo korek w Stróży i Pcimiu) byłem w Budapeszcie ok. 21:00 a na granicy chorawcko-węgierskiej ok. 24:00
buczusia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) buczusia » 31.07.2006 18:10

Tą samą trasą niedawno wracaliśmy i myslę ,że nawet mimo robót drogowych jest to jedna z lepszych tras, zwłaszcza ,że jedziesz w środę a więc nie załapiesz sie na najgorszy weekendowy bum. Nie polecam przejazdu przez Czechy. Strasznie przestrzegają kierowcy ograniczeń prędkosci co nas Polaków może doprowadzić do szału . Jedyny z krajów, który przejeżdża się w nieskończoność.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 02.08.2006 00:27

luklee napisał(a):Palnujemy wyjazd we środe....w okolice Zadaru i zastanawiam się którędy jechać?? Znajomu polecił mi taką drogę:
Z Krakowa na przejście graniczne w Chyżnem dalej na Rożenberko, Bańską Bystrzyce, Nitre, Komarno (granica Sk - HUN)

Wiadomość z ostatniej chwili... :)
Lepiej nie jechać przez Komarno, bo most zamknięty, no i zapewne objazdy, korki i takie tam...

Pozdrav
Jola

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone