piotrekbeti napisał(a):Bilety Plitvickie Jeziora w 2015roku osoba dorosła 180 kun. Dzieci i młodzież do 18 lat 80kun.Ceny sezonowe. To prawie 100złotych za osobę.! Drogo.
A ile było w 2014?
piotrekbeti napisał(a):Tak. Dla Niemca 25Euro-1-2h pracy, dla nas 8h? Ich stać.
piotrekbeti napisał(a): A dla nas 500Kun wstęp, 7Kun/h parking, 5Kun Toaleta. Dojazd, cos trzeba zjeść. Teoretycznie jest 150km dojazdu, powrót, na bramkach autostradowych z 100Kun w dwie strony, poniżej 700 -800złotych za jednodniową atrakcję nie da się tego zrobić. Drożyzna. Za tyle to można na 5dni Apartman opłacić w sezonie.
piotrekbeti napisał(a): Ceny większości podstawowych produktów spożywczych są od 20-30procent wyższe. Podobnie wina,
termondar napisał(a):piotrekbeti napisał(a): Ceny większości podstawowych produktów spożywczych są od 20-30procent wyższe. Podobnie wina,
Generalnie się zgadzam, jest drożej, ale wysokość cen w Cro często jest porównywalna do cen w naszych miejscowościach turystycznych. Wież mi, mam wiadomości pewne, z pierwszej ręki bo mieszkam w Darłowie. Ale z winem to przegiąłeś totalnie, bardzo bym chciał w Polsce kupić litr Plavaca lub inne tej klasy wino za 15 - 20 Kn.
Maciej napisał(a): Jedyne co na plus się zmieniło przez te lata jak nad Bałtykiem nie byłem to jakość kawy. Nie ustępuje chorwackiej sposób podania, jakość ekspresu etc Sam smak jest kwestią indywidualną.
termondar napisał(a):piotrekbeti napisał(a): Ceny większości podstawowych produktów spożywczych są od 20-30procent wyższe. Podobnie wina,
Generalnie się zgadzam, jest drożej, ale wysokość cen w Cro często jest porównywalna do cen w naszych miejscowościach turystycznych. Wież mi, mam wiadomości pewne, z pierwszej ręki bo mieszkam w Darłowie. Ale z winem to przegiąłeś totalnie, bardzo bym chciał w Polsce kupić litr Plavaca lub inne tej klasy wino za 15 - 20 Kn.
piotrekbeti napisał(a):Bilety Plitvickie Jeziora w 2015roku osoba dorosła 180 kun. Dzieci i młodzież do 18 lat 80kun.Ceny sezonowe. To prawie 100złotych za osobę.! Drogo.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne