Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co jeszcze zabrać ze sobą? -> pierwszy wyjazd do Chorwacj

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 13.07.2012 23:44

PETERENZO napisał(a):Jeżeli szukasz to w Go Sport są dobre zestawy w przystępnej cenie.

Ok. lukałem, na czym polega ich "dobrość"?
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 13.07.2012 23:53

krystek napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Jeżeli szukasz to w Go Sport są dobre zestawy w przystępnej cenie.

Ok. lukałem, na czym polega ich "dobrość"?

Korzystamy z tych zestawów już od jakiegoś czasu. Ja mam swój od 4 lat i nic mu nie dolega. Maska genialnie trzyma szczelność, rurka również, płetwy - ciężko zniszczyć. Z zestawu korzystam nie tylko na wakacjach, ale bardzo często również na basenach, kąpieliskach, jeziorach. Zestaw syna odziedziczyła córka i nadal działa. Żona ma swój niezmienny. Syn dostał w tym roku nowy ponieważ z poprzedniego wyrósł.

Co chcę powiedzieć? Cena do jakości 1000%. Jeżeli poszukujesz czegoś do zabawy, a nie profesjonalnego nurkowania to to Ci wystarczy na kilka lat.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 14.07.2012 00:00

Rekomendacja jest dla mnie wystarczająca, zwłaszcza po tym co kupiłem w Decthlonie ,,,
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 14.07.2012 00:11

krystek napisał(a):Rekomendacja jest dla mnie wystarczająca, zwłaszcza po tym co kupiłem w Decthlonie ,,,

Decathlon (również Koodzę) mam za płotem, ale nie wybrałem ze względu na jakość wykonania. Po go sporcie też nie należy się spodziewać cudów, ale za tą cenę jestem pod ogromnym wrażeniem. Ja, żona i dzieci mamy świetną zabawę i to jest najważniejsze... :wink:

Pozdrawiam
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 14.07.2012 06:47

Leżak na kółkach.
Mam od lat.Niezastąpiony.
Ładujesz na niego karimaty, ręczniki, sprzęt do snoorkowania i zaopatrzoną w napoje i owoce lodóweczkę z kilkoma zamrożonymi wkładami.
Jedna ręka zajęta , pozostałe pięć do dyspozycji.
A na plaży idealne miejsce do spoczęcia na czymś bardziej komfortowym niż karimata.
Polecam taki z daszkiem. Np. taki.

http://fanlidla.pl/gazetka/2011.05.12.n ... na,kolkach

My od lat, czy to nad Bałtyk , czy Adriatyk dwa takie leżaczki zabieramy i na cztery , pięć osób mieścimy cały plażowy ekwipunek łącznie z niewymienionymi powyżej fotelami. Mam taki.

http://allegro.pl/aluminiowy-komfortowy ... 62160.html

To co prawda moje stanowisko, ale jak tylko idę do wody to pusty nie stoi.
Pierwsi na nim lądują ci co to im przy pakowaniu w domu karimata wystarczy.
m-ak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m-ak » 14.07.2012 08:26

My tez pierwszy raz do Cro ale rozne cieple kraje przerabialismy.
W apteczce zawsze mam KROPLE DO OCZU (chlor w basenach, woda morska), Acidolac dla dzieci (podaje juz przed wyjazdem), Smecte, Fenistil, Wapno, cos przeciwgoraczkowego, coś na gardło, bandaż elastyczny, maść na stłuczenia (raczej na narty:-) ),moze tym razem masc odkazającą.
Jak zabiorę to mam ale nie używam, jak o czymś zapomnę - zawsze potrzebne.
I dobre ubezpieczenia + karty EKUZ.
Kupilam w Lidlu duży koc piknikowy (zamiast karimat) i zestaw do nurkowania. Wydaje się, że spelnią swoją rolę. Namiocik plazowy tez bierzemy + rozne dmuchane.
I zapasowe stroje kapielowe, bo na roznych zjezdzalniach ścieralismy majty:-)
mar00ha_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar00ha_ » 14.07.2012 10:15

m-ak napisał(a):I dobre ubezpieczenia + karty EKUZ.

Karty EKUZ w Chorwacji nie działają.

mar00ha
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 14.07.2012 10:41

Ja zabieram jeszcze czajnik elektryczny i kubki. Jeszcze nigdy nie spotkałem się w apartmanie z czajnikiem i żeby napić się kawy, herbaty lub zrobić zupkę "gorący kubek" czajnik jest wygodniejszy niż gotowanie wody w garnku tak więc nabyłem mały czajnik turystyczny 0,6 litra (jeździmy tylko we dwoje) i od paru lat go zabieram. Kubki też zabieram bo przeważnie ich nie ma (chociaż w tym roku w Żence na Visie były) i często szklanek też nie ma tak więc kubki się przydają na większą porcję kawy, herbaty lub zupkę.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 14.07.2012 11:18

Koziorożec napisał(a):Ja zabieram jeszcze czajnik elektryczny i kubki. Jeszcze nigdy nie spotkałem się w apartmanie z czajnikiem i żeby napić się kawy, herbaty lub zrobić zupkę "gorący kubek" czajnik jest wygodniejszy niż gotowanie wody w garnku tak więc nabyłem mały czajnik turystyczny 0,6 litra (jeździmy tylko we dwoje) i od paru lat go zabieram. Kubki też zabieram bo przeważnie ich nie ma (chociaż w tym roku w Żence na Visie były) i często szklanek też nie ma tak więc kubki się przydają na większą porcję kawy, herbaty lub zupkę.

Czajników czasami może nie być,ale żeby kubki 8O
Oczywiście,każdy wozi to co chce, lub to co.....lubi :wink:
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 14.07.2012 11:30

Kubki są bardzo ważne. Już wyjaśniam dlaczego. Bardzo często w apartmanach są tylko kieliszki i małe lub średnie filiżanki. I jeżeli chcę się napić herbaty do śniadania lub kolacji, to wtedy właśnie filiżanka jest za mała a kieliszek też mi jakoś nie pasuje. Można oczywiście zabrać ze sobą szklanki ale udowodniłem sobie, że kubki lepiej znoszą podróż i są praktyczniejsze.
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 14.07.2012 11:32

I tak zostałem Croentuzjastą.
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 14.07.2012 11:37

Polecam też zabrać obieraczkę do ziemniaków i ogórków. Nigdy się z takową w Cro nie spotkałem a bardzo nie lubię obierać tych warzyw nożem.
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 14.07.2012 12:36

Raid na komary. Te zawsze mogą się trafić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2012 12:41

Witam.

Ja nigdy nie miałem czym naleśników obrócić na patelni, zostawał nóż do spółki z widelcem, albo cedzak do frytek :wink: ... zawsze zabieram ten instrument ze sobą.

Pozdrawiam.
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 14.07.2012 12:57

My zawsze spieraliśmy się o zmywanie i teraz wozimy ze sobą jednorazowe styropianowe kubeczki i plastikowe talerzyki. Może trochę nieekologicznie, ale zmywać nie trzeba.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Co jeszcze zabrać ze sobą? -> pierwszy wyjazd do Chorwacj - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone