Iggy napisał(a):anakin napisał(a):Ale już wyrosły z tej anomalii mam nadzieję?
Na starość każdy woli cieplejsze miejsca, więc dzieciaki też z biologią nie powalczą
Co prawda uczące się nadal, acz - jak córka twierdzi - czuje się staro pod koniec roku szkolnego
marze_na napisał(a):FUX napisał(a):Raczej należy uzupełnić temat o wpis, co jest lepsze i czego u nas nie dostaniemy.
Wyliczanka.
...
-lody,
...
Lody to akurat mają gorsze. Tylko gałki większe.
KAALA napisał(a):Z napisał(a):Obawiam się że tylko powietrze
no nie wiem, jest jeszcze taksa klimatyczna
maniust napisał(a):ziemniak napisał(a):Paliwo
Podaj namiary , gdzie dokładnie , to w tym roku wybiorę się cysterną , chyba że myślisz o gardłowym.ziemniak napisał(a):Czasami też można szybciej zajechać niż nad polskie morze.
Cieszyn - Gdańsk pokonuję w 8 godz , spokojnie i zgodnie z przykazaniem.
Z Cieszyna nawet na Istrię w tym czasie to nie realne , chyba że bolidem F1.
edzia-max napisał(a):Ja to mam 1 pytanie, skoro narzekacie że prawie wszytko tam jest droższe niż w Polsce to po co tam jeździcie??
Po to żeby potem narzekać?
Bo nie kumam
Kilka lat temu wracając z dziećmi z urlopu nad naszym Bałtykiem w Mielnie miałem awarie samochodu, zatrzymałem się przy jakimś domu i poprosiłem o pomoc, gospodyni której był dom wysłała mnie do sąsiada, który nam chętnie pomógł, jednak naprawa trwała do wieczora i wtedy to gospodyni widząc że jesteśmy zmęczeni zaproponowała nam pokój za darmo następnego dnia na kolacje zaprosiła nas na grilla. Przedłużyliśmy urlop o trzy dni gdzie tylko za dwa noclegi zapłaciliśmy 1/2 ceny. Tak więc i u nas można trafić na fajnych ludzi. Pozdrawiam Panią Marię z Mielna.treble36 napisał(a):Jestem akurat w Croati zreszta siódmy raz ... lepsze i tańsze jest towarzystwo naszych hrvatskich prijatelji bo zupełnie bezinteresowne. Własnie przed godzina skończyłem kolacje, którą przgotował mój chorwacki przyjaciel i zarazem nie gospodarz Zoran. Upiekł mi i mojej rodzinie Peka, zrobił surówkę, przyniósł rakju, wino, nawet leda i jamnicu swoje przytargał i to tylko dlatego, że poznaliśmy się z 5 lat temu i zawsze się dobrze bawimy w swoim towarzystwie.
To jest coś czego nigdy nie doznasz u nas w kraju... ludzie tu same oryginały i pełna bezinteresowność
łza mi sie kręci jak sobie przypomne kiedy wrócę do naszego szarego kraju /który i tak kocham najbardziej bo to oczywiste/ i sobie pomyślę czemu nie jesteśmy tacy jak chorwaci????
odpowiedź co jest tu tańsze hmmm chyba nie wymierna i bezintersowna przyjaźń Chorwatów i ich optymizm
pozdrawiam
czark123 napisał(a):Kilka lat temu wracając z dziećmi z urlopu nad naszym Bałtykiem w Mielnie miałem awarie samochodu, zatrzymałem się przy jakimś domu i poprosiłem o pomoc, gospodyni której był dom wysłała mnie do sąsiada, który nam chętnie pomógł, jednak naprawa trwała do wieczora i wtedy to gospodyni widząc że jesteśmy zmęczeni zaproponowała nam pokój za darmo następnego dnia na kolacje zaprosiła nas na grilla. Przedłużyliśmy urlop o trzy dni gdzie tylko za dwa noclegi zapłaciliśmy 1/2 ceny. Tak więc i u nas można trafić na fajnych ludzi. Pozdrawiam Panią Marię z Mielna.treble36 napisał(a):Jestem akurat w Croati zreszta siódmy raz ... lepsze i tańsze jest towarzystwo naszych hrvatskich prijatelji bo zupełnie bezinteresowne. Własnie przed godzina skończyłem kolacje, którą przgotował mój chorwacki przyjaciel i zarazem nie gospodarz Zoran. Upiekł mi i mojej rodzinie Peka, zrobił surówkę, przyniósł rakju, wino, nawet leda i jamnicu swoje przytargał i to tylko dlatego, że poznaliśmy się z 5 lat temu i zawsze się dobrze bawimy w swoim towarzystwie.
To jest coś czego nigdy nie doznasz u nas w kraju... ludzie tu same oryginały i pełna bezinteresowność
łza mi sie kręci jak sobie przypomne kiedy wrócę do naszego szarego kraju /który i tak kocham najbardziej bo to oczywiste/ i sobie pomyślę czemu nie jesteśmy tacy jak chorwaci????
odpowiedź co jest tu tańsze hmmm chyba nie wymierna i bezintersowna przyjaźń Chorwatów i ich optymizm
pozdrawiam
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne