Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co jest tańsze w Cro niż w Polsce?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 01.06.2012 14:53

czytam i nie wierzę, że nikt nie napisał...

Paliwo i apartamenty!!

Nas 2 tygodnie nad Adriatykiem, wyniosło taniej niż nad Bałtykiem. Czasami też można szybciej zajechać niż nad polskie morze. Poza tym standard apartamentów i wielkość jest bez porównania.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.06.2012 14:57

Paliwo? Chyba do rakiet. Nazywa się rakija.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.06.2012 15:15

O oczywistych oczywistościach nie warto pisać... :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.06.2012 15:36

ziemniak napisał(a):Paliwo

Podaj namiary , gdzie dokładnie , to w tym roku wybiorę się cysterną , chyba że myślisz o gardłowym. :lol:
ziemniak napisał(a):Czasami też można szybciej zajechać niż nad polskie morze.

Cieszyn - Gdańsk pokonuję w 8 godz , spokojnie i zgodnie z przykazaniem.
Z Cieszyna nawet na Istrię w tym czasie to nie realne , chyba że bolidem F1.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 01.06.2012 20:31

http://www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa

akurat w tym roku dużej różnicy nie ma, ale i tak jest taniej
raf81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raf81 » 01.06.2012 21:02

Tańsze - o co chodzi ?
Lody niby drożej a jednak taniej nie skrobią tą kulką o rant ! ( pierwszy raz mówię chyba moja żona mu się podoba ale jak poszedłem sam też mi dużo naładował to myślę gość ma dobry dzień później się okazało że wszyscy chyba mają dobry :P
Wakacje to nie wyścig do jak najtaniej.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.06.2012 21:11

raf81 napisał(a):Lody niby drożej a jednak taniej nie skrobią tą kulką o rant !

Dlatego tak wyglądają dwie gały ......... :lol:

Obrazek
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 01.06.2012 21:29

ziemniak napisał(a):czytam i nie wierzę, że nikt nie napisał...

Paliwo i apartamenty!!

Nas 2 tygodnie nad Adriatykiem, wyniosło taniej niż nad Bałtykiem. Czasami też można szybciej zajechać niż nad polskie morze. Poza tym standard apartamentów i wielkość jest bez porównania.

-------------------------------------------

No już napisał tylko trochę wcześniej !
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 01.06.2012 22:47

mamax napisał(a):jedynie Kwatery :P

... zdecydowanie taaak i chyba tylko z tym się zgadzam :D
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 01.06.2012 23:46

maniust napisał(a):Cieszyn - Gdańsk pokonuję w 8 godz

No u mnie te proporcje wyglądają gorzej :-)
Do Chorwacji (Dalmacja) jadę z Krakowa jakieś 14-15 godzin bez szaleństw.
Zaś nad morze w okolice Darłowa jeżdżę z Lublina, gdzie mieszkam na stałe i wychodzi mi około 9-10 godzin (około 640km). Po drodze nie mam żadnej sensownie lecącej autostrady, ani nawet drogi szybkiego ruchu, więc wlokę się najczęściej w jakimś peletonie, a każde wyprzedzanie to śmierć w oczach, dłoń spocona i oddech ulgi, że znowu się udało...

Na lokal tamże (czyli w okolicach Darłowa) nie narzekam, choć daleko mu do chorwackiego apartamentu. Jednakowoż jest w pełni wyposażony w to, co w Chorwacji jest standardem (poza klimą, której nie ma). Przy czym cena tego "luksusu" jest ponad 1000 zł większa, niż apartamentu w Chorwacji. W efekcie już nawet pod względem ekonomicznym bardziej mi się opłaci jechać do Chorwacji, o pogodzie nawet nie wspomnę ;-)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 02.06.2012 02:12

Jeżowce.
mada10000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada10000 » 06.06.2012 09:43

Iggy napisał(a):
maniust napisał(a):Cieszyn - Gdańsk pokonuję w 8 godz

No u mnie te proporcje wyglądają gorzej :-)
Do Chorwacji (Dalmacja) jadę z Krakowa jakieś 14-15 godzin bez szaleństw.
Zaś nad morze w okolice Darłowa jeżdżę z Lublina, gdzie mieszkam na stałe i wychodzi mi około 9-10 godzin (około 640km). Po drodze nie mam żadnej sensownie lecącej autostrady, ani nawet drogi szybkiego ruchu, więc wlokę się najczęściej w jakimś peletonie, a każde wyprzedzanie to śmierć w oczach, dłoń spocona i oddech ulgi, że znowu się udało...

Na lokal tamże (czyli w okolicach Darłowa) nie narzekam, choć daleko mu do chorwackiego apartamentu. Jednakowoż jest w pełni wyposażony w to, co w Chorwacji jest standardem (poza klimą, której nie ma). Przy czym cena tego "luksusu" jest ponad 1000 zł większa, niż apartamentu w Chorwacji. W efekcie już nawet pod względem ekonomicznym bardziej mi się opłaci jechać do Chorwacji, o pogodzie nawet nie wspomnę ;-)

Ja mieszkam w Darłowie i mam morze za darmo na miejscu.Uwielbiam wiosną ,jesienią spacery nad Bałtykiem.
Patrzę na nasz Bałtyk i wspominam Adriatyk,i nawet te kilometry mnie nie przerażają.
Ceny w sezonie na Bałtykiem ,sa naprawde porównywalne.Nic nie zatąpi kąpieli w ciepłym morzu i słoneczka bez humorów :D
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 06.06.2012 20:08

mada10000 napisał(a):Ja mieszkam w Darłowie i mam morze za darmo na miejscu.Uwielbiam wiosną ,jesienią spacery nad Bałtykiem.

Gdy dzieciaki były male, to wolały polski Bałtyk od chorwackiego Adriatyku. Dziwne, ale prawdziwe - podnosiły okrutny rwetes w czasie ustalania, gdzie jedziemy. Krakowskim targiem robiliśmy tak, że co drugie wakacje nad Bałtykiem, a co drugie w Chorwacji :-)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.06.2012 20:35

Iggy napisał(a):Gdy dzieciaki były male, to wolały polski Bałtyk od chorwackiego Adriatyku. Dziwne, ale prawdziwe - podnosiły okrutny rwetes w czasie ustalania, gdzie jedziemy. Krakowskim targiem robiliśmy tak, że co drugie wakacje nad Bałtykiem, a co drugie w Chorwacji :-)

Ale już wyrosły z tej anomalii mam nadzieję? :wink:
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 06.06.2012 20:42

anakin napisał(a):Ale już wyrosły z tej anomalii mam nadzieję? :wink:

Na starość każdy woli cieplejsze miejsca, więc dzieciaki też z biologią nie powalczą ;-)
Co prawda uczące się nadal, acz - jak córka twierdzi - czuje się staro pod koniec roku szkolnego :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Co jest tańsze w Cro niż w Polsce? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone