Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co do Makarskiej?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 08.08.2005 22:38

za 10h zbiorka ;P
na Biokovo mozna wjechac tez skuterem ... rowerem (troche extremalny zjazd) .. a moj kumpel dotachal sie tam nawet na piechte ;)
co do sklepow to w makarskiej raczej wszedzie bedzie drogo .. najtaniej jest chyba w markecie na gorze pod koniec miasta ... wyprawa tam zwlaszcza po browary w ilosciach XX sztuk jest juz wyzwaniem dla taternikow :lol:
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 08.08.2005 23:32

w którym koncu miasta ten market z tanszym browarem :)? w północnym czy południowym czy na srodku ale wysoko pod góre? po browara to sie karzdą góre pokona :lol:
A ten market TOMMY jest w makarskiej? bo z mapy wychodzi ze powinien byc w samym centrum na ul. Kralja Zvonimira czy moze jest ale drogo jak w knajpie? był ktos ? widział ?
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 09.08.2005 06:35

dokladnie to jest od strony Baska Voda, praktycznie gdy koncza sie wille to trzeba sie skierowac w gore (wieksza uliczka) .. nazywa sie ten market Konzum lub Kerum (ciagle mi sie te sklepy myla :P)
co do Tommy to nie kojarze ... z centrum pamietam tylko Studenac'a
BorsukWro
Globtroter
Ej, co wy z tą Makrską???

Nieprzeczytany postnapisał(a) BorsukWro » 16.08.2005 15:14

Byłem na Makarskiej, właśnie wróciłem - brudno, tłoczno, bachory się drą, nie ma się gdzie położyć na plaży :)
Wytrzymałem 3 dni, wyniosłem się do Rogoznicy (tej miedzy Splitem a Trogirem) i tam właśnie znalazłem to co mi potrzeba :D

p.s. A z tymi "apartmani" i naganiaczami wcale nie jest tak różowo - jest max sezonu (Niemcy, Austriacy, Włosi) i zimmer znalazłem łażąc między domami.
Pozdrawiam
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 20.08.2005 19:46

dla chcacego nic trudnego ...

ok godzine temu wrocilem z Makarskiej ... w przeciagu roku niewiele sie zmienilo .. poza otwartym nowym klubem ;)

wystarczy przejsc sie kawalek za miasto i jest sie z dala od zgielku i tlumow .. mozna sobie znalezc kameralna plaze .... no ale leniwym zostaja bachory nad glowa i tlok .... uroki Makarskiej :]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.08.2005 20:42

RMX napisał(a):dla chcacego nic trudnego ...

ok godzine temu wrocilem z Makarskiej ... w przeciagu roku niewiele sie zmienilo .. poza otwartym nowym klubem ;)

wystarczy przejsc sie kawalek za miasto i jest sie z dala od zgielku i tlumow .. mozna sobie znalezc kameralna plaze .... no ale leniwym zostaja bachory nad glowa i tlok .... uroki Makarskiej :]

Skoro tyle trzeba się "przechodzić" - po co jechać do Makarskiej? Czyż nie lepiej zaszyć się w małej miejscowości, gdzie na plażę masz parę kroków, a do Makarskiej jechać raz od wielkiego dzwonu? I tak się można bólu głowy nabawić od wiecznych korków, kolejki na prom przez całe centrum, dziki tłok na promenadzie, kakofonii - każdy bar gra swoją muzykę, a bar co 5 metrów :)

Co do marketu, to zapewne RMX chodziło o supermarket Konzum, który stoi jak wół przy wylocie z miasta w kierunku na Dubrovnik (tuż przy skrzyżowaniu drogi schodzącej z magistrali do Makarskiej koło stadionu i drogi na Vrgorac).

Plumek
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 21.08.2005 23:42

osobiscie jako student ktory jeszcze sie nie wyszumial Makarska jest idealna miejscowoscia .. wieczorami impreza goni impreze ... no a z rana podroz z kacem na plaze jest jak znalazl :lol: na cisze i spokoj jeszcze nadejdzie czas ;) a co do opisu to sie zgadzam .. Makarska to jeden wielki korek ... tlum ludzi ... metlik muzyczny itd itp

a co do marketu to chodzilo mi o ten w strone Splitu, jadac magistrala w momencie gdzie koncza sie domy skreca sie w prawo i jadac pod gore jakies 200-300m jest taki spory moloch po prawej stronie :)

pozdrawiam
cookie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cookie » 22.08.2005 14:25

Z Makarskiej wróciłam wczoraj... ten market nazywa sie Kerum... w każdym razie miejscowości mi sie podoba z tym ze jest tam wszędzie pod górę hehehe no i kierowcy jeżdżą jak wariaci, ale poza tym to loooozik. W sumie faktem jest to ze Makarska to niekończąca sie impreza... i bardzo dobrze, przynajmniej nie można się tam nudzic!!!

Pzdr.
[/img]
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone