Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co do Makarskiej?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Judash
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Judash » 19.07.2005 22:18

krakuscity napisał(a):Zaraz za Makarską w kierunku Baska Voda po prawej stronie drogi - magistrali znajduje się takie małe chorwackie Lourds. Przyjeżdzają tu liczne pielgrzymki, ostatnio spotkałem tam modlącą się grupę amerykanów jadącą dalej do Medjugorie w BiH.

Pozdrawiam

I co w zwiazku z tematem wyzej?Mamy sie modlic o wolne kwatery? ;)
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 19.07.2005 22:23

cookie napisał(a):(...)
Słyszałam, że w cro są kamieniste plaże (a w najlepszym wypadq żwirowe) więc czy żeby poleżeć na takiej plaży wystarczy sam ręcznik lub koc czy poprostu zabrać grubszą matę z gąbki? Generalnie chodzi mi o to żeby sie nie pokaleczyć czy też niepotrzebnie nie ponabijać sobie siniaków.(...)

J też jade do makarskiej i zamirzam zabrac lake dmuchana zeby na niej lezec :lol: i8 bede mial gwarancje ze sie nie pokalecze i nie ponabijam sobie siniaków :lol:

Do zobaczyska w Makarskiej a to drugie to żart :wink:
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 19.07.2005 22:44

Znaczy to pierwsze to żart. Chyba ze nie jedziesz do Maki :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 19.07.2005 22:48

[quote="mysza :D

Warto wybrać się na całodzienną wycieczkę statkiem na wyspę Boll (niezapomniane wrażenia) . Warto też wybrać się do Dubrownika, chociaż to też cały dzień, ale piękne zabytkowe miasto. Myślę, że nie będziecie żałować wyjazdu. [/quote]

Judash i tu ja dopisałem się do Myszy- stąd mój wątek.
Darius poleca Biokowo a ja wcześniej wymienione miejsce. Proste?

Pozdrawiam
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 20.07.2005 00:08

Judash napisał(a):Wita. A jedziesz w ciemo, czy masz cos zarezerwowane?

mam juz zarezerwowane kwatery .. ale tak jak wspominal moj przedmownik okolice stacji wygladaja podobnie do wjazdu do Zakopanego :P
cookie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cookie » 24.07.2005 09:17

heheh zostały mi jeszcze 2 tyg do wyjazdu. Już się nie moge doczekać!!! Nie jadę w ciemno wiec jest ok. A czy ktoś był na Biokovie? Ponoć to tez ładne miejsce:)
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 24.07.2005 13:07

rok temu nie dotarlem na Sv. Jure ale po tym co wyczytalem to teraz w programie obowiazkowa pozycja :) ... no a przedemna jeszcz 2 tygodnie i 2 dni wyczekiwania :P
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 25.07.2005 09:58

cookie napisał(a):heheh zostały mi jeszcze 2 tyg do wyjazdu. Już się nie moge doczekać!!! Nie jadę w ciemno wiec jest ok. A czy ktoś był na Biokovie? Ponoć to tez ładne miejsce:)

Wyruszylem , Zdobylem , Zobaczylem :) - warto warto !!!

Sam wjazd jest juz niezapomniany :twisted: - GORĄCO POLECAM

Widoki sa super, pod warunkiem ze nie bedzie zachmurzenia - zdarza sie czasem,

Pozdr.
ML
Tomek_B
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek_B » 25.07.2005 13:07

Sugeruję, żeby na siłę nie zabierać osób, które mają lęki wysokościowe (dzieci). Piekielnie stresujące są sytuacje mijania się samochodów - po jednej stronie ściana skalna, po drugiej przepaść. I często (a raczej ciągle) po prostu nie ma miejsca na minięcie - trzeba takiego miejsca szukać. Jazda po serpetynce tyłem jest niezłym przeżyciem! :D
Ale wszystko inne ok - widoki nieziemskie!
Boncki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boncki » 28.07.2005 01:41

No my wyruszamy juz w piatek tj. 29.07 rowniez do Makaraski :D i bedziemy nadawac na bierząco z samej Cro :) Pozdrawiam i miekich kamieni na plaży :P :wink: :wink:
cookie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cookie » 04.08.2005 18:24

Mi sostały jeszcze tylko 4 dni do wyjazdu, a właściwie to 5 ale kto by tam liczył hehehe :lol:
kniesp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kniesp » 04.08.2005 19:09

W Makarskiej byłem w zeszłym roku.
Generalnie OK ale straszny tłok.
To niestety "kurort".

W tym roku bylem w Biogradzie
i jestem zachwycony.
Plaże z drzewami do "polegiwania",
deptak do "chodzenia", w miarę lużno.

Pozdrawiam, :P
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 04.08.2005 19:24

Cześć, w zeszlym roku byliśmy w Makarskiej, potwierdzam, że to jak Łeba lub Ustka w sezonie . Kalimata i jakiś ręcznik plażowy do leżenia w zupełności wystarczy, ja niestety musiałem sobie kupić specjalne buciki [ około 35 kun] i chodzenie po plaży oraz wchodzenie do wody było mi niestraszne :lol: , pieniążki wymieniałem w hotelu Biokovo[złotówki]. Opłacało się.PZDR.
cookie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cookie » 08.08.2005 08:18

Mam za 13 godzinek wyjazd do Makarskiej, ale tak włąściwie to chciałam się jeszcze zapytać o Biokovo - jak dotrzeć na szczyt bez samochodu???
cookie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cookie » 08.08.2005 08:55

Ah i jeszcze jedno - czy w Makarskiej są jakieś sklepy, markety gdzie można kupić artykuły spożywcze w normalnej cenie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone