Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo-Trogir

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beata39
Turysta
Ciovo-Trogir

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 09.06.2007 20:15

Czy ktoś orientuje się w jaki sposób można - nie mając samochodu - dostać się z Wyspy Ciovo do Trogiru? Podobno kursuje tam autobus i "taksówka" wodna (czy wiecie w jakich porach, ile kosztuje bilet...). Dzięki z góry za pomoc. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2007 20:30

Obrazek
można na piechotę :wink:
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 09.06.2007 20:49

Dzięki za mapkę i poradę. Ja byłam w zeszłym roku 2 razy w Cro, właśnie na wyspie Ciovo - ale samochodem, wiec nie interesował mnie dojazd innym środkiem lokomocji. W tym roku jadę z córką i 2 koleżankami busem. Na piechotę idzie się dosyć długo wąskimi uliczkami. Wolałabym autobus :D
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 09.06.2007 20:59

Piotrek_B napisał(a):można na piechotę :wink:

kolejka pieszych na Ciovo jest dłuższa niż kolejka samochodów :wink:
można się poczuć jak w PRLu,ale podobno są stacze z Ciovo co sprzedają miejsce w kolejce :D
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 09.06.2007 21:05

Co do autobusów to kursują one dosyć często. Można także wypożyczyć skuter. Jest to szybki i dosyć wygodny środek lokomocji.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 09.06.2007 21:13

Torcida1 napisał(a):Co do autobusów to kursują one dosyć często. Można także wypożyczyć skuter. Jest to szybki i dosyć wygodny środek lokomocji.

są jeszcze dostepne rowery i hulajnogi :wink:
ale są oczywiście też taksówki wodne,chyba najszybszy środek lokomocji w tamtym rejonie
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 09.06.2007 21:14

Skuter owszem można wypożyczyć, ale ja upieram sie jednak przy autobusie! Spod Centrum Nurkowego w Górnym OKrugu wypływa "taksówka" wodna do Trogiru, podobno co pół godziny (tak słyszałam, ale nie jest to pewna informacja). Może ktos taką płynął?
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 10.06.2007 21:01

beata39 napisał(a):Dzięki za mapkę i poradę. Ja byłam w zeszłym roku 2 razy w Cro, właśnie na wyspie Ciovo - ale samochodem, wiec nie interesował mnie dojazd innym środkiem lokomocji. W tym roku jadę z córką i 2 koleżankami busem. Na piechotę idzie się dosyć długo wąskimi uliczkami. Wolałabym autobus :D

Beato, opowiedz jak Ci było na Ciovo. Jadę tam pierwszy raz i nie mogę się doczekać....
:?:
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 11.06.2007 11:37

Żeby dostać się z Okrug Gornji do do Trogir najlepszym rozwiązaniem jest wspomniana już taksówka wodna.Cena z 2005r 10kun i chyba nie powinna sie zmienić a jak już to nie znacznie.I szybko pod samą twierdzę na starówce.Bo drogą to masakra straszne korki,raz jechałem godzinę,p€sto na drodze tylko pod wieczór.No chyba .ze tylko ja mialem takiego pecha.
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 11.06.2007 19:10

Marcysia napisał(a):
beata39 napisał(a):Dzięki za mapkę i poradę. Ja byłam w zeszłym roku 2 razy w Cro, właśnie na wyspie Ciovo - ale samochodem, wiec nie interesował mnie dojazd innym środkiem lokomocji. W tym roku jadę z córką i 2 koleżankami busem. Na piechotę idzie się dosyć długo wąskimi uliczkami. Wolałabym autobus :D

Beato, opowiedz jak Ci było na Ciovo. Jadę tam pierwszy raz i nie mogę się doczekać....
:?:

Droga Marcysiu!
Byłam na Ciovo 2 razy w zeszłym roku - było cudownie.Kwatery super, ludzie mili, sympatyczni. Plaża obok naszego domu ładna, chociaż mnie bardziej podobała się plaża główna-publiczna. Tylko nie zawsze chciało się nam tam chodzić. Najpiękniejsza plażą na Ciovo jest Kava za miejscowością Slatine. Jest tam jak w raju. Płaci się za wjazd samochodem chyba 10 kun. Łatwo znaleźć to miejsce, tam kończy się droga jadąc za Slatine. Polecam. Z plazy tej widać Split. Poza tym wieczorami można podjechac do trogiru - urocze miasteczko.
Ja jestem bardzo zadowolona. Jadę w tym roku z 10-letnią córką. Już nie możemy się doczekać. Życzę Ci niezapomnianych wakacji. jesli masz pytania to pisz - chętnie na wszstkie odpowiem.
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 11.06.2007 19:12

kuczi74 napisał(a):Żeby dostać się z Okrug Gornji do do Trogir najlepszym rozwiązaniem jest wspomniana już taksówka wodna.Cena z 2005r 10kun i chyba nie powinna sie zmienić a jak już to nie znacznie.I szybko pod samą twierdzę na starówce.Bo drogą to masakra straszne korki,raz jechałem godzinę,p€sto na drodze tylko pod wieczór.No chyba .ze tylko ja mialem takiego pecha.

Dziękuję za wiadomości. Słyszałam, że w zeszłym roku przejazd taksówką wodną kosztował 12 kun, ale to mała różnica.
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 11.06.2007 19:44

Czyli Beato miła - polecasz na wypoczynek z dzieckiem. My mamy taką chałupkę, która od plaży żwirkowej dzieli ulica, niestety. Trochę mnie to martwi - czy tam ruch wielce natężony bywa? Szaleja na skuterach po nocach? We włoskich miejscowościach nadmorskich to jest istna plaga. Zwłaszcza jak jedziesz z dzieckiem. :roll:
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 12.06.2007 06:10

Marcysia napisał(a):Czyli Beato miła - polecasz na wypoczynek z dzieckiem. My mamy taką chałupkę, która od plaży żwirkowej dzieli ulica, niestety. Trochę mnie to martwi - czy tam ruch wielce natężony bywa? Szaleja na skuterach po nocach? We włoskich miejscowościach nadmorskich to jest istna plaga. Zwłaszcza jak jedziesz z dzieckiem. :roll:

Tak, polecam Ciovo na wakacje z dzieckiem. Wieczorami jest tam spokoj (przynajmnije tak było w okolicy naszego domku). Ruch zaczyna się dopiero przy plazy głównej. Ale w Górnym Okrugu było cicho i spokojnie. Pozdrowionka
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 12.06.2007 10:10

Też polecam Ciovo. To malownicza wyspa pełna atrakcji. Fajne dzikie plaże, woda krystalicznie czysta. Jednym słowem cisza i spokój ;)
A! I nie przejmuj się wstawkami platona vel andrzejJ vel chesjowisz, bo to taki forumowy pieniacz, którego nikt na forum nie lubi, bo gada głupoty ;)
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 12.06.2007 10:48

a to fajnie, że fajnie i że mam się nie przejmować....
Dzienks
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone