beata39 napisał(a):Ja obliczam sobie na ile dni jadę: ile mam sniadań, obiadów i kolacji. I na tyle dni kupuje prowiant. W Cro wędlina, sery, mięso są drogie więc to zabieram z Pl. Mleko, masło, wodę i napoje kupuje na miejscu. Bierzemy z koleżanka po 2 butelki wina i wódke na drinki. Nie smakuje nam ichnia trawarica. piwo jest w podobnej cenie co w Pl. Zakładamy na 2-3 obiady skoczyć na pizze - ceny podobne jak u nas - a pizza pycha (moja córka uwielbia). Poza tym zrobimy sobie rybkę z grila lub z piekarnika (rybe kupujemy u sklepie, w restauracji jest bardzo droga-przynajmniej dla mnie, W zeszłym roku za porcję zapłacilismy okolo 70 zł).
Owoce kupujemy na targu w Trogirze lub na Ciovo. Pieczywo jest pyszne w piekarni na Ciovo, bardzo duży wybór, drożdżówki, minipizzeryjki, pączki.....-wszystko świeżutkie i smacznie.
Buty do wody mamy z zeszłego roku - na targu kosztuja okolo 15 zł.
Ja jadę już za tydzień - na 14 dni!!!
Jezeli chodzi o Ciovo w czesci Slatine, to rowerami jak najbardziej mozna sie poruszac, jest gdzie pojezdzic, zwlaszcza na koncu miejscowosci Saltine.., jest tam utwardzona droga po ktorej malo jezdza autka.. dla juniorki szesciolatki moze byc troszke cięzko, zwazywszy,ze teren jest w zasadzie górzysty, no i głowna droga przez wyspe jest dosyc uczeszczana przez samochody.. ) co do drugiej strony wyspy okrug gonij i donij ...to nie wiemMarcysia napisał(a):A kochani Cromaniacy i Ciovomaniacy -mam pytanko. Czy warto brac na Ciovo rowery? Wiadomo, że to trochę kłopotliwe w podróży, no i nie jestem pewna czy tam jest gdzie pojeździć. I co najważniejsze - czy sześciolatka pojeździ? Proszę o wieści na temat centrum wyspy i możliwości spenetrowania jej na rowerze.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne