Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo-Trogir

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 14.06.2007 09:02

Tak jak wspomniał Moondek, wspaniałem dzikie plaże, kryształowa woda, kolorowe rybki i co najważniejsze nie za dużo ludzi, nawet w środku sezonu. Doświadczyłem tego pod koniec lipca poprzedniego roku.
Tych dzikich plaż musisz szukać na końcu wyspy. Kończy się asfalt, na drodze stoi szlaban, dwie panny pobierają opłatę (10 kun za samochód) i jeszcze około 1 do 2 km szutową drogą. Na prawdę warto :) Bardzo POLECAM !
Szczerze, gdybym nie nastawiał się raczej na zwiedzanie, to na pewno wybrałbym to miejsce na wypocznek.
Pozdrawiam serdecznie.
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 14.06.2007 10:51

A wiesz, że pojawił się wątek jak to fatalnie jest na Ciovo? I że woda brudna i glony w morzu... Jezuuuu! nie jadę!
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 14.06.2007 14:51

?! Naprawdę ? W zeszłym roku woda wyglądała tak

Obrazek

Ejjj, Marcysiu, wydaje mi się, że mnie "ładujesz" :)
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 14.06.2007 17:09

ja też mam tylko takie zdjęcia (jak to powyżej) z wypadu do Cro. Woda krystaliczna, błękitna, nawet te kamyczki (mając buty) nie przeszkadzają.
Ja osobiście nie nurkuję, ale mój mąż nie wychodził z wody. Jest naprawdę cudownie! Włochy (a szczególnie miejscowości turystyczne) nie mają wogóle porównania z Chorwację. Owszem plaże włoskie są piękne, maja swój urok, ale woda jest zawsze zamulona-piaskiem, nieprzejrzysta./ Polecam Cro!!!
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 14.06.2007 17:17

Pewnie dlatego można spotkać tylu Włochów w Chorwacji :)
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 14.06.2007 17:42

fota napisał(a):Pewnie dlatego można spotkać tylu Włochów w Chorwacji :)

Masz rację - Włochów tam mnóstwo!
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 14.06.2007 19:38

:D pisz Beata o Ciovo , pisz dużo , wszystko wyczytuję i się uczę. Jadę pierwszy raz . Na Gornji Okrug i nie mam już odwrotu . Mam zapłaconą kwaterę . Po przeczytaniu postów innych kromaniaków byłem już załamany . Jadę z dziećmi ...... a tu wylało sie na mnie wielkie wiadro zimnej wody. Ty trochę mnie podniosłaś na duchu. DZIĘKI Pozdrav Andreas :( :( :D
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 14.06.2007 20:47

Andreas napisał(a)::D pisz Beata o Ciovo , pisz dużo , wszystko wyczytuję i się uczę. Jadę pierwszy raz . Na Gornji Okrug i nie mam już odwrotu . Mam zapłaconą kwaterę . Po przeczytaniu postów innych kromaniaków byłem już załamany . Jadę z dziećmi ...... a tu wylało sie na mnie wielkie wiadro zimnej wody. Ty trochę mnie podniosłaś na duchu. DZIĘKI Pozdrav Andreas :( :( :D

Kto naopowiadał Ci głupstw o Ciovo??? Tam naprawdę jest super. Ciche spokojne miejsce, ruch przy sklepach (do których mieliśmy okolo 10 minut drogi), przy plazy głównej, przy pizzeri. Ale wokół apartamentów spokojnie, idealne miejsce na odpoczynek, na wieczorne spacerki z dziećmi. A jeśli człowiek się zacznie nudzić, zabraknie mu nowych wrażeń, towarzystwa, ludzi, tłoku to można podskoczyć do Trogiru na kawkę. My jeżdziliśmy co II dzień, pod wieczór. Gdyby nie było fajnie nie jechałabym tam po raz trzeci!
Pozdrowionka.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 14.06.2007 20:55

Ciovo to jest przepiękne miejsce!!! Po raz piąty tam jadę. Powiem szczerze, że nawet odgłos silników mi tam nie przeszkadza. Tam jest naprawdę przepięknie.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 15.06.2007 15:02

:D A gościu mi napisał , że jak juz wykupiłem wczasy ... to jedż ale w przyszłym roku nie zrób tej głupoty. 8O Sa o wiele4 piękniejsze miejsca w Cro niż Ciovo.Pozdrav. Andreas :D
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 15.06.2007 15:11

To jest kwestia subiektywna. Każdy lubi co innego. Mnie tam się Ciovo naprawdę BAAARDZO podoba.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 15.06.2007 15:24

:D :D No i dzieki Ci dobry człowieku za otuchę . MUSI być fajnie. :D :D
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 15.06.2007 15:26

Jest fajnie i to naprawdę. Powiem jeszcze, że często lubię sie zapuszczać w głąb wyspy. jest to naprawdę ciekawe.
beata39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata39 » 15.06.2007 15:36

Torcida1 napisał(a):Jest fajnie i to naprawdę. Powiem jeszcze, że często lubię sie zapuszczać w głąb wyspy. jest to naprawdę ciekawe.

Chorwacja w każdym calu jest super. Byliśmy już tam 4 razy i 1 raz na rejsie. Za każdym razem było cudownie. Jadąc do Co mam gwarację pięknej pogody, ładnych apartamentów (wszystkie były na wysokim poziomie), czystego i ciepłego morza (z którego moja córka nie chce wyjść). Uwielboiam wieczory, spacery, kafejki, zgiełk miasta... Mnie to bardzo odpowiada. A na Ciovo znajdziesz wszystkiego po trochu. Na wyspie jest spokój, do Togiru blisko. A i cenowo Cro bardzo mi odpwoiada. Wydam tyle ile sobie zaplanuję. A pamiętam nad polskim morzem co chwilę trzeba było zahaczać o bankomat. Uważam że biorąc wiekszość prowiantu z Polski na miejscu wydaje się niewiele. Np. kawa na plaży kosztuje 7 kun (3,50 zł) a w naszym centrum handlowym najtańsza to 5,00 zł.
Pozdrowionka
truskawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) truskawa » 15.06.2007 15:48

a jaki prowiant zamierzasz zabrać z Polski?
ja właśnie planuje miejsce w bagażniku (fiesta więc nieduży :-)) tak by poupychać płatki dla dzieci na 2 tygodnie bo bez nich nie ma śniadania :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone