Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lejak24
Turysta
Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) lejak24 » 08.08.2006 12:51

ma pytanko ?
Wybieram się do Chorwacji 19 sierpnia pociągiem konkretnie do Splitu a tak na prawde to mój cel to wyspa Ciovo.
Jak mogę sie tam dostac i ile to kosztuje no statek .
pozdrawiam.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 08.08.2006 14:06

Ze Splitu do Trogiru autobusem miejskim, a z Trogiru na piechotkę przez most łączący miasto z Ciovo.
Należy Cię uprzedzić, że Okrug Gornji jest "rozciągniętą" miejscowością.
Wszystko zależy od tego gdzie w Okrug masz się zatrzymać. jeśli masz apartament np. z widokiem na Soltę to nie polecam wędrówki z tobołami.
Tu nasz mapę Ciovo.
http://www.mojachorwacja.boo.pl/okrug%20mapa.jpg
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 08.08.2006 14:26

lejak24 napisał(a):ma pytanko ?
Wybieram się do Chorwacji 19 sierpnia pociągiem konkretnie do Splitu

pociągiem?! skąd? nie mów że PKP??? ile to kosztuje?

tzn. już wiem że PKP, nie podają ceny biletów, tak z ciekawości ile taka impreza kosztuje?
lejak24
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lejak24 » 08.08.2006 15:14

dokladnie ile to jest km ze Splitu do Trogiru.?
A ja dokladnie mam zamiar zatrzymac się w Saltine.To musze najpierw do trogiru jechac?Troche nie podrodze chyba.
lejak24
Turysta
Re toby

Nieprzeczytany postnapisał(a) lejak24 » 08.08.2006 15:19

Tak Smigam pociągiem .Mnie akurat ta podróz nic niebędzie kosztowc,
Moj ojciec jest pracownikem koleji i przysługuje mi raz w roku darmowy bilet na koleje europejskie i nie tylko .
A tak to niema pojęcia ile by mnie wyniosła podróż ,napewno nie mało.
pozdrawiam[/b]
ZeToR
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZeToR » 13.08.2006 10:54

Witam. Właśnie wróciliśmy z Ciovo.
W sumie to nie płyneliśmy ze Splitu na Ciovo ale ze Slatiny widać już Split i to dość dobrze. Myślę, że bilet na stateczek może Cie kosztować między 20-30 kuna. Nawet gdyby był droższy to według mnie nie opłaca się zupełnie jechać busem! Autobus kosztuje 9 lub 12 kuna , w zależności od tego czy wybierasz zwykły czy też dalekobieżny ( różnica komfortu ).

Jak już bedziesz na miejscu to polecam plaże kava (kamieniołom) taką za szlabanem ... oraz klasztor położony na klifach .... bedziesz mieć dość blisko ze Slatiny ....

Pozdrowienia ..... Zetor
ibiza_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ibiza_ » 13.08.2006 13:56

Dwa dni temu wróciłam z Ciovo, OKrug Dolnij. Aktulna cena stateczka ze Slatiny do Splitu to 20 kun w 1 strone. Uwaga !!! NA rozkładzie pisze coś o 10 kunach i studentach, ale chodzi tylko o studentów chorwackich. Takl przynajmniej zrozumiałam panią, próbującą mi tłumaczyc co i jak, jak ja probowalam sie ''klocic'' o te 10 kun:):)
Rejs trwa 35 minut, super sprawa, na pewno lepiej plynąć stateczkiem niż stac w korkach i dusic sie w aucie:)
Pozdrawiam.!!!
CISIU
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CISIU » 24.08.2006 11:31

Trogir to bardzo urocze miasteczko, jedynym i chyba najwiekszym minusem jest fakt iż sa tam korki szczególnie gdy chce sie wyjechac z Trogiru wracają z rejonów Okrug Gornji
kris72
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris72 » 25.08.2006 17:47

Witam ,

Nigdy wiecej wyspy Ciovo !!!!
No chyba , ze poza sezonem .
Wrocilismy 9.8 - katastrofa , a Polakow wiecej niz w Polsce .
ibiza_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ibiza_ » 25.08.2006 17:55

To fakt, POlaków straaassznie dużo:)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone