Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo- Okrug Gornji -czy warto ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 26.03.2006 10:22

W tym roku jedziemy z przyjaciółmi w 3 rodziny na wyspę Ciovo od 26-08 do 06-09. Jak tam jest, czy można nurkować i jak z mostem gdyż słyszałem , że w sezonie jest b. tłoczno.Proszę o wszelkie spostrzeżenia Cromaniaków. Będę wdzięczny. Pozdrowienia.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 02.04.2006 06:54

:D A hoy z tratwy. Jest bombowo zwiedzanie samej wyspy już jest ciekawe - wydawać by się mogło że to mała wyspa ale myślę że nie startczy czasu na zwiedzenie całej.Byłem w 2005 w m. wrześniu jestem bardzo zadowolony. Jest co zwiedzać Slatine, Zedno, Gorny i Dolny Okrug,Prizdnica - klasztor( wspaniałe widoki ).Jakieś szczególy to daj znać. Pozdrawiam WAldek
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 04.04.2006 16:07

Serdeczne dzieki za odpowiedż. Juz muslałem , że nikt nie był do tej pory na Ciovo.Ze szczegułów interesują mnie wszystkie Twoje spostrzeżenia i uwagi.
Bardzo jestem zainteresowany jak wygląda przejazd mostem na poczatku Września bo ja i moi znajomi jestesmy typu rano do 15 plaza od 17 zwiedzanie.Poza tym ciekawe miejsca, gdzie najlepsze wino oraz inne.
Z góry wielkie dzieki. Pozdrowienia a Wrocławia.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 04.04.2006 17:05

:D A hoy z tratwy Waldek!!! Jeżeli chodzi Ci o most łącżący Trogir z wyspą Ciowo to jest to zwykły most jakimi jesteś przyzwyczajony jeżdzić w Polsce.Zwiedzania będziecie mieli w bród. Dla mnie Trogir jest jednym z najpiękniejszych miast Chorwacji , jakie w ostatnich sześciu lat pozanłem. Strasza część miasteczka leży na wyspie, którą łączą mosty z jednej strony z lądem a z drugiej z następno wyspą Ciovo. Co warto zobaczyć :Brama Pólnocna, katedra św.Laurencjusza,pałac Cipiko, loggia miejska, kościól św.Barbary, Muzeum miejskie, fort Kamerlengo, kościól św. Jana Chrzciciela, kościól św. Mikołaja, klasztor Benedyktytnek, kościól św Piotra i wiele innych atrakcji.Trogir jest bardzo urokliwym miastem - szczególnie po godz.20.00. Siadasz przy kielichu z winkiem i sałatką z ośmiornicy i ............. To tyle Pozdrawiam Waldek
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 04.04.2006 17:05

:D A hoy z tratwy Waldek!!! Jeżeli chodzi Ci o most łącżący Trogir z wyspą Ciowo to jest to zwykły most jakimi jesteś przyzwyczajony jeżdzić w Polsce.Zwiedzania będziecie mieli w bród. Dla mnie Trogir jest jednym z najpiękniejszych miast Chorwacji , jakie w ostatnich sześciu lat pozanłem. Strasza część miasteczka leży na wyspie, którą łączą mosty z jednej strony z lądem a z drugiej z następno wyspą Ciovo. Co warto zobaczyć :Brama Pólnocna, katedra św.Laurencjusza,pałac Cipiko, loggia miejska, kościól św.Barbary, Muzeum miejskie, fort Kamerlengo, kościól św. Jana Chrzciciela, kościól św. Mikołaja, klasztor Benedyktytnek, kościól św Piotra i wiele innych atrakcji.Trogir jest bardzo urokliwym miastem - szczególnie po godz.20.00. Siadasz przy kielichu z winkiem i sałatką z ośmiornicy i ............. To tyle Pozdrawiam Waldek
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 04.04.2006 19:46

Wielkie Dzięki za Twoją odpowiedz.
Bardzo mi przypadłydo gustu Twoje informacje .Z pewnością wezmiemy je pod uwagę. Jeśli chodzi o most najbardziej interesuje mnie możliwość przejazdu i ile trzeba czasu by pokonać go wjezdzając i wyjeżdzając z Ciovo. Jezeli Możesz podaj najlepsze godziny kiedy wyjechać z wyspy by pozwiedzać okolice.
Mamy ze soba zapalonego wędkarza.Czy widziałeś wędkujących z brzegu i gdyby takowi byli na co łowili oraz czy coś złowili.
Cenimy sobie względny spokój na plaży dlatego będziemy b.wdzięczni o "namiary" na cichą ale niezbyt odległą i niezbyt kamienistą plażę.Z pozdrowieniami z Wrocławia.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 05.04.2006 16:00

:D A hoy z tratwy Waldek!! Most jest czynny cały czas. Jezeli chodzi o łowienie ryb - to prawdę mówiąć nie widziałem wędkarzy jaki ch można spotkać u nas w Polsce (mówię cały czas o Ciovo i okolicach)Dwóch lub trzech wędkarzy 9 ludzi z kijami ) widziałem na ulicy w Slatine. Podam też strony na których będziesz mógł coś więcej zobaczyć. www.trogir-online.com, www.trogir.org, www.trogir.grgantov.com pozdrawiam Waldek
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 05.04.2006 16:26

Waldek zwiedzil bardzo dokladnie Ciovo poniewarz pomagaly my szukac suki Laly ktorej sie zachcialo :wink: i uciekla z czarnim Maxem.......
Koncem sierpnia jusz niema takich korkow w Trogirze, oprucz tego mozna zaparkowac przed mostem i przejsc sie przez most do Trogiru.
Pozdrawiam Leon
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 05.04.2006 19:31

Dziekuje za Wasze informacje ( zwłaszcza Leona i nie tylko na temat przygód zoologicznych ) od 26.09. bedziemy na Ciovo w apartamentach Marina. Za pomoc i wszelkie informacje gdybyscie byli w tm czasie i w tym miejscu zapraszam na skromne co nieco. z pozdrowieniami KrzyśN.
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 14.05.2006 23:08

Ja też jade na ciovo 26 sierpnia z Gliwic:) do okrug gornji :D jade tak na 80% właśnie tam bo zalezy co właściciel willi odpisze :) widze że będe miał co zwiedzać:D a gdzie jest dobre winko albo dobre bez alkoholowe koktajle podają?:D
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 15.05.2006 18:36

Do Bary i świnki.
My jedziemy w trzy samochody z Wrocławską rejestracją. Być moze spotkamy się na Ciovo i spróbujemy tych "bezalkoholowych" lokalnych specjałów do picia.

Pozdrowienia KrzyśN
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 15.05.2006 19:39

Szkoda ze nie w tym samym terminie się wybieramy! Widzę, że zapowiada się wspaniała grupa rodaków na ciovo!
Po powrocie będzie co opowiadać! 8)
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 16.05.2006 09:40

Ja już sie nie moge doczekać a właściciel willi mi nic nie odpisuje:P
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 18.05.2006 17:30

Do Madzia 1981.

Może dwa razy do Chorwacji
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 18.05.2006 17:33

Do Bary i swinki.

Chyba jedynym sposobem będzie kontakt z właścicielem i postawienie sprawy "na ostrzu noża".
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone