Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo - Mavarstica - pytania techniczne

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafal79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal79 » 22.07.2013 04:54

Jest lidl koło lotniska ja się w nim stołowałem.A po wino to jak bys wzedł od plaźy na dole w strone kościoła to piersza droga w prawo pod duźym kątem i prosto facet ma na domu info wino olej dom po lewej dobre wyroby.
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 22.07.2013 10:42

Kupowałem u niego w tym roku rakiję i oliwę. Travaricę sprzedał za 50HRK/1L (lozovac był chyba za 40 HRK/1L) a 2x1L oliwy sprzedał za 130HRK. Wina nie kupowałem więc nie wiem w jakiej cenie.
rafal79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal79 » 22.07.2013 16:28

Winko po 20 kun dobre
domaskowa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domaskowa » 26.07.2013 21:28

Tak sobie poczytałam Wasze rady i jestem zachwycona! Dziękuję Wam bardzo

Wyjazd już za tydzień, powoli zaczynam zakupy i pakowanie, żeby niczego nie zapomnieć, nawet specjalnie na wyjazd kupiłam nowy aparat

Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal79 » 27.07.2013 01:11

Co do mapy to na tel. mam problemy ale adres jest Riburina Put 30.Na wyspie nie zmienialem nigdy kasy ale w trogirze jest duzo i napewno znajdziesz meniacnica tak ro sie chyba pisało.Ja pienoadze wybieralem normalnie w bankomacie płaciłem karta przelicznik ok.
domaskowa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domaskowa » 27.07.2013 08:49

Dziękuję :) ja mam gotówkę w Euro, więc wypłacać nie będę, ale kantor na pewno się przyda, a adresik zaraz sobie obczaję na mapie - rozumiem, że to adres w Ciovo czy w Splicie?
Ciovo-Lublin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ciovo-Lublin » 27.07.2013 11:39

W Trogirze w okolicach targu masz kilka kantorów. W ubiegłym roku wszędzie podobne (1-2 gr różnicy) kursy.
W Splicie czasem lepsze okazje. CZASEM. Tzn 2-3 grosze lepszy kurs ws. do Trogiru.
Miłego pobytu
domaskowa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domaskowa » 27.07.2013 19:06

A dziękuję :)
Nie chcę wymieniać zaraz przy granicy (wiem, że moi współtowarzysze podróży na pewno to zrobią, ale ja nie musze, bo dostałam od rodziców 250 kunów, bo byli w zeszłym roku właśnie, ale w Orebicu (na przeciwko Korculi) :)
Już znalazłam Lidla niedaleko lotniska, więc myślę, że na pierwsze, większe zakupy wybierzemy się właśnie tam, ale czeka mnie jeszcze kupowanie jakiś puszeczek (bez przesady, ze dwie polskie konserwy na pierwsze śniadanie), żeby nie umrzeć z głodu po przyjeździe :)

Ach, nie mogę się doczekać, wyjazd już w środę!!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Ciovo - Mavarstica - pytania techniczne - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone