Witam !
Rok temu we wrzesniu (od 13.09) byliśmy na wyspie KRK (Malinska). Znaleźliśmy nie daleko ładną plaże (żwirowa ?) . Spokój , cisza , plaża naprawdę interesująca.
Niestety pogoda nie była już rewelacyjna i potrafiło być brzydziej ...
Nie było to dla mnie dużym problemem , bo mialem spore plany dotyczące zwiedzania (Wenecja , Jeziora Plivickie). Udało sie jeszcze zobaczyć wązów Vintgar i miasto KRK.
Na resztę planów nie starczyło czasu ...
W tym roku też myślę o Chorwacji , ale chciałem zobaczyć jeszcze Split , Dubrownik i Trogir.
Tym razem wyjazd byłby na początku sierpnia. Kwaterę znalazłem w naprawdę uważam rozsądnej cenie w Mastrince.
Na Chorwację wybieramy się ponownie z maluchami. Rok temu byliśmy w 8 osób , w tym roku pojedziemy sami (4 osoby - 2 osoby dorosle + 2 małych 3,5 letnich dzieci).
Do plaży mamy okolo 200m.
Wyczytałem jednak że plaże w Mastrince to porażka , że są kamieniste , wąskie a do tego znajdują się od razu za główną drogą
Czy to prawda ?
Nie mamy zamiaru jeździć na plażę samochodem ...
Wiadomo jak małych dzieci plaża nie może byc kamienista ani betonowa ...
W Malinska znaleźliśmy odpowiednią plażę , ale musieliśmy do niej iść z 1-2 km ???
Dodatkowe pytanie.
W Chorwacji bylem w połowie września. Wtedy było spokojnie i można było spokojnie wypoczywać. Korków - zero , ruch na drogach - niski.
Jak to wygląda w sierpniu ? Czytałem że są straszne korki , a ludzi na plażach baaaardzo dużo ...
Niestety urlop mogę mieć w sierpniu (2 pierwsze tygodnie) albo dopiero w drugim tygodniu września ...