darek1 napisał(a):Pobyt na Ciowo jest ciekawy ale tylko dla osób podróżujących do Chorwacji pierwszy raz. Nadmiar naszych rodaków w Trogirze jest zatrważający. A ile usłyszy się słów na K ......
mahum napisał(a):Znalazłem interesujący apartament na Ciovo (Okrug Gornji) przy Put Mekovica. Niestety wiele bardzo nieprzychylnych opinii o samej wyspie zachwiało moja decyzją. Do plaży jest 600 m, niestety powrót pod spora prawdopodobnie górę, powrót ulicami bez chodników, plaże raczej wąskie, wybetonowane a woda pewnie wymieszana ze ściekami z Trogiru. Apartament idealny, widoki super, ale cała reszta budzi wątpliwości.
Może ktoś ma pozytywne retrospekcje z Wyspy Ciovo?
Zbigniew74 napisał(a):mahum napisał(a):Znalazłem interesujący apartament na Ciovo (Okrug Gornji) przy Put Mekovica. Niestety wiele bardzo nieprzychylnych opinii o samej wyspie zachwiało moja decyzją. Do plaży jest 600 m, niestety powrót pod spora prawdopodobnie górę, powrót ulicami bez chodników, plaże raczej wąskie, wybetonowane a woda pewnie wymieszana ze ściekami z Trogiru. Apartament idealny, widoki super, ale cała reszta budzi wątpliwości.
600m to naprawdę daleko, szukaj bliżej. Ja polecam Slatine na Ciovo, tam cały czas apartamenty wzdłuż morza. A po wybudowaniu nowego mostu dojazd to luksus
Zbigniew74 napisał(a):mahum napisał(a):Znalazłem interesujący apartament na Ciovo (Okrug Gornji) przy Put Mekovica. Niestety wiele bardzo nieprzychylnych opinii o samej wyspie zachwiało moja decyzją. Do plaży jest 600 m, niestety powrót pod spora prawdopodobnie górę, powrót ulicami bez chodników, plaże raczej wąskie, wybetonowane a woda pewnie wymieszana ze ściekami z Trogiru. Apartament idealny, widoki super, ale cała reszta budzi wątpliwości.
600m to naprawdę daleko, szukaj bliżej. Ja polecam Slatine na Ciovo, tam cały czas apartamenty wzdłuż morza. A po wybudowaniu nowego mostu dojazd to luksus
hello.sunshine.love napisał(a):Witam ciepło Szukam porady ... Udało nam się nakłonić rodzinę na wakacje w Cro. Tak z głupot strzeliłam Ciovo i Slatine - koleżanka była - mówiła, że fajnie No i ok - blisko Trogir na wieczorne spacerki. W sumie spoko jest to też baza wypadowa. Wszyscy napaleni Apartman znaleziony - na uboczu - do plaży chwilka (bo na tym rodzinie zależało, żeby było blisko i pod nosem) ... Ale tak sobie patrzę na google, że ta plaża to tak hmmm ... przy ulicy ... lekko wąska ... idąc dalej na wschód w stronę cypelka droga zamienia się w szutrową ... ale jakby na to nie patrzeć nadal tam będą jeździć samochody (być może sporadycznie ...) plaże wąziutkie ... co prawda przed samym cyplem jest plaża nawet z beach barem , więc chyba nie ma źle ... Tak czy owak wstrzymaliśmy się z rezerwacją. Nie chciałabym, żeby przy pierwszym wyjeździe rozczarowali się Chorwacją Przeszukałam forum - opinie różne ... My z mężem wiemy jak piękne mogą być okoliczności przyrody - jesteśmy po pobycie na Pagu (okolice Metajny) i na Visie. Może ktoś był w zeszłym roku w okolicach i się wypowie. Będę wdzięczna
Pozdrawiam
damian79 ty napisał(a):Hej, byłem na Ciovo 2 tygodnie temu, dokładnie w Arbanija, nie podobało mi się zbytnio. Jedna sprawa, że nie trafiłem pogody, druga, że okolica niezbyt fajna. Fatalne betonowe plaże, straszne zasyfione, pełno pospolitych śmieci itp. Mało to wszystko zadbane, panuje pospolita bylejakość. Dużo bardziej polecam wyspę KRK i tamtejsze plaże oraz stare miasto, dodatkowo jest bliżej z polski.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne