Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo-gdzie najbliżej po swieżą rybę?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 03.05.2011 11:41

Jedziemy za miesiąc na Ciovo, dokąd najlepiej się udać po zakup świeżej ryby?
Przypuszczam że Trogir, ale gdyby ktoś miał jakiś konkretny namiar z zeszłego sezonu.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.05.2011 12:41

W Trogirze na przeciwko targowiska jest targ rybny, zaraz obok "Konzumu"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 16:23

w sklepach też ryby są.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 16:26

dids76 napisał(a):W Trogirze na przeciwko targowiska jest targ rybny, zaraz obok "Konzumu"

Ooo !! Nie widziałam, ale może dlatego, że po Trogirze szwendaliśmy się wieczorami :) może w tym roku zrobimy rybkę :D
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 03.05.2011 18:13

To jeszcze może napiszcie gdzie szukać dobrej rakiji.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 20:40

jaro1959 napisał(a):To jeszcze może napiszcie gdzie szukać dobrej rakiji.

Koniecznie, bo my kupiliśmy w sklepie i nam zamarzła :evil: mnie i tak nie smakowała,bo nie lubię bimbru... bardziej nastawiłam się na winko, ale te kupione gdzieś koło mostu na wyspę i przelane do plastikowej butli tez było nie do wypicia, za to w konobach i sklepowe całkiem oki :D
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 03.05.2011 22:30

Madzik68 napisał(a):
dids76 napisał(a):W Trogirze na przeciwko targowiska jest targ rybny, zaraz obok "Konzumu"

Ooo !! Nie widziałam, ale może dlatego, że po Trogirze szwendaliśmy się wieczorami :) może w tym roku zrobimy rybkę :D

Bo szwendaliście się zapewne po starym Trogirze , a targ rybny to tylko z rana tak do 11 tej i przez most w kierunku drogi Kasztele a Sibenik

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 22:35

będzie trochę po góralsku:)
za drugim mostkiem, tym na ciovo, niedaleko wypożyczalni skuterów, są takie szklane drzwi, tam (jeśli jeszcze żyje) sprzedaje taka starsza kobieta, wino, rakiję, i inne proszki. rakiję piliśmy, sponiewierała nas okrutnie, napewno by nie zamarzła :) ale najlepiej pytajcie gospodarzy, jak nie sami to do sąsiada wyślą :) w sklepie i na bazarku raczej bym nie kupował.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 22:40

Dzięki wielkie :D trzeba będzie jeden poranek poświęcić na wycieczkę zakupową do Trogiru zamiast plaży albo wypadu gdzieś na zwiedzanie, i jak znam zycie to ja będę dylać prawie 4 kilometry bo męża taka atrakcja nie zerwie z wyrka, chociaż licze na upały i wszędobylskie cykady :D ehh rower by się przydał :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 22:44

Madzik68 napisał(a):Dzięki wielkie :D trzeba będzie jeden poranek poświęcić na wycieczkę zakupową do Trogiru zamiast plaży albo wypadu gdzieś na zwiedzanie, i jak znam zycie to ja będę dylać prawie 4 kilometry bo męża taka atrakcja nie zerwie z wyrka, chociaż licze na upały i wszędobylskie cykady :D ehh rower by się przydał :)

gospodarzy zapytaj, to rakija sama do Ciebie przyjdzie :) bo taka ze straganu to wiadomo, że dla zysku a nie dla smaku robiona.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 22:50

ja nie o rakiji tylko o rybkach :D ewentualnie warzywka i owoce, rakiję niech sobie małżonek sam kombinuje bo ja winko i pwiko wolę :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 22:53

a jak rybka to dorada :)
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 23:02

hmm.. nie znam się na rybach, i mam uczulenie np na pstrąga :D ale śledzie i fląderki i łososie i inne wcinam i nic mi nie jest, w Cro jakoś nie miałam odwagi żeby nie szukać potem lekarza :D ale dorady kompletnie nie znam, więc może i sprawdzę bo jak jem coś pierwszy raz to mnie nie uczula :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2011 23:06

Madzik68 napisał(a):hmm.. nie znam się na rybach, i mam uczulenie np na pstrąga :D ale śledzie i fląderki i łososie i inne wcinam i nic mi nie jest, w Cro jakoś nie miałam odwagi żeby nie szukać potem lekarza :D ale dorady kompletnie nie znam, więc może i sprawdzę bo jak jem coś pierwszy raz to mnie nie uczula :D

skąd to uczulenie od ryby tego nie wiem, może jakieś hodowlane i dlatego. lepiej weź lekarstwo ze sobą i ryzykuj :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19738&start=315
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 23:16

hehe, przed chwilą czytałam ten wątek ale tam o kasie więcej niż o rybach :P dobrej nocki jutro urlop zaczynamy czas odpocząć i w Tatry ruszyć mimo zimowej aury :)
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone