Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo - apartament Cornelia

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 26.08.2010 21:16

Właśnie wrcóciłam z tygodnowego pobytu na Ciovo w Okrug Gornji w apartamencie Cornelia. Wrażenia jak najbardziej na + :) Apatament ładny, w pełni wyposażony, właściciel bardzo miły, żądnych kontroli nie było :)
Położenie apartamentu bardzo w centrum, 3 markety, pub, restauracja, lody, stragany. Plaża żwirowo kamienista, ładna, woda czysta :) minus tego że w centrum to bliskośc ulicy a więc głośno :( zwłacza nocą i nad ranem, pisk skuterów conajmniej jakby sie odbywały jakieś wyścigi :(
ale plusem jest że zaraz przy plaży sprzedają wycieczki na fisch picnik za 23 euro (w Trogir za 27). Podczas naszego pobytu skorzystaliśmy również z rejsu do Spiltu za 20 kuna - miła wycieczka ale statek który tam pływa okropnie głośny :( no i nie zawsze można się na niego załapać, po drodze zabiera ludzi ze Slatine więc raz nie wpuszczona nas już na pokład z powodu braku miejsc :(, wykupiliśmy także wycieczki w trogirskim biurze portal.pl do parku KRK za 54 euro osoba. Park bardzo ładny, robi wrażenie, w wycieczce uczestniczyło 7 osób + przewodnik. Podróż odbywa sie vanem i to jest + .Do wodospadu nr 1 jedzie się tym vanem, potem przewdonik opowiada o tkaniu, pieczeniu, kowalstwie itp i jest czas dla siebie, mozna isc się kąpać nad wodospad i zwiedzac juz samemu we własnym tempie, następnie jedzie sie nad wodospad nr 2 i tak w bardzo klimatycznej knajpce jest lunch za 70 kuna osoba (chleb, szynka wędzona, pomidory, oliwki, ser i do oporu wina rakiji itd.)
W drodze powrotnej zachaczyliśmy o Sibienik i wrcaliśmy wybrzeżem a wieć samochód zatrzynywał sie przy tej wysepce Visoce, (mozna tam popłynąc stateczkiem przy okzaji zwiedzania parku KRKA ale chyba gdy robi sie to na własną ręke), Primosten, i w miejscach gdzie były co ładniejsze widoki :)
Ceny są wyższe niż nad polskim morzem a wiem to gdyż mieszkam w trójmieście a pracuje w Sopocie, czyli najdroższym miście Polski ;p woda mineralna 5 kuna, jogurt 125 gr 3,5 kuna, dorgie są ryby, piwo, chipsy ;p i np winogrona co bardzo dziwi zwłaszcza że rosną u każego w ogródku. Ale da się żyć, osobiście nie wiedze sensu w zabieraniu prowiantu z Polski. W 2 Osoby na jedzenie gdzie stołowaliśmy sie w knajpach wydaliśmy przez 8 dni koło 1 000 zł. Łącznie cała wycieczka, przelot samolotem, zakwaterowanie, wycieczki, drobne upominki i "życie" wydaliśmy koło 4 tys.
Ale wycieczka super i warta swojej ceny :)
zbysio_56_56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 27.08.2010 06:46

Czy zawsze trzeba rozpoczynać od Co ile kosztuje ?? :lol:
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 27.08.2010 07:41

Mam nadzieję że to nie koniec relacji :wink: .
Jak widać na Ciovo nie jest tak tragicznie jak niektórym by się mogło wydawać, jak każde miejsce ma swoje plusy i minusy. Dawaj dalej :!: I fotki :!:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 27.08.2010 07:43

Zbysio, no wiesz Ty co .... :oczko_usmiech:
Daj się autorowi rozkręcić. Ja osobiście czekam ciąg dalszy i zdjęcia :papa:
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 27.08.2010 10:09

wcale nie zaczęłam od cen, chciałam podać w relacji to o co najczęściej wszyscy pytają. Ja osobiście byłam zadowolona z położenia apartamentu, gdyż nie mieliśmy samochodu, dodatkowo nie jestem w stanie spedzic calego dnia na lezeniu na plazy a bliskosc Trogiru sprawiała że zawsze można było coś zaplanować. Mogłam pojechać w bardziej malownicze miejsce ale bałam się by nie wylądować na odludziu ;p w Chorwacji byłam pierwszy raz więc dopiero ją poznaje.

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone