Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cinnamon Show - czyli Podgora i wyspa Hvar po raz drugi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.07.2011 08:48

nero napisał(a):.....

Mama mi w tamtym roku dawała podobne rady. Mówiła, że to wytrzyma, a jak się boję to mogę na chwilę do gara włożyć i pogotować- cały czas do góry nogami i na ściereczce.
Jeżeli chodzi o czas gotowania, to nie mam pojęcia, bo u niej to zawsze jest: na oko, no tak żeby było dobrze albo nie za długo i nie za krótko :lol:
Nie wiem jak ona to robi, ale zawsze jej wszystko według takiego przepisu wychodzi :)

To żeśmy zaśmiecili relację

:oops:
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 09.07.2011 15:10

No i zrobił się wątek kulinarny :wink:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 09.07.2011 17:22

No moje weki szły potem do lodówki ;) no i ja je mialłam w litrowych słoikach ;) na 6 osób taki 0,3 czy 0,5 to by za mało było ;)

PS. przykro mi nie wyrobie się z odcinkiem bo sierota jedna wyszłam sobie dzis z domu bez kluczy a mąż pojechał strzelać do swoich czyli na Paintballa. No i jestem 5 godzin do tyłu ze wszystkim (kiedy to mając przy sobie karte kredytową i bilet miesieczny nie mając :twisted: wyjscia polazłam na zakupy :twisted: :twisted: , a jutro mam gości ;)

PS2 Ja pier.... Brazylia-Argentyna 40:40 i graja dalej :>
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.07.2011 17:30

CinnamonGirl napisał(a):
PS2 Ja pier.... Brazylia-Argentyna 40:40 i graja dalej :>

No i Brazylia wygrała tego seta :evil:, a ja jestem za Argentyną :?
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 09.07.2011 21:50

Roxi napisał(a):
nero napisał(a):.....

To żeśmy zaśmiecili relację

:oops:

Miejmy nadzieję, że Cinnamon nam wybaczy :oops: ... bo to przecież o szczęśliwość naszych brzuszków na wakacjach chodzi :lol:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 11.07.2011 09:30

Odcinek 5. Na plaży .. na plaży fajnie jest...

Ale zanim na plażę trzeba pokonać 103 schodki w dół.

Obrazek

Kobitki, póki co bez zbędnego obciążenia materacami, kołami dmuchanymi po zejściu ze schodów skręciły w lewo i prawie biegiem skierowały się w kierunku tej bliższej plaży, nad którą 'nie ma tylu knajp'. Faceci skręcili w prawo i biegiem udali się do Konzumu po piwko.
W nocy chyba wiało, bo po wodzie pływały jakieś 'śmieci' z Hvaru i innych Brać'i. Trudno nie ma co narzekać, jutro już pójdziemy na tą dalszą plażę.

Po 15 godzinach w pozycji siedzącej tudzież embrionalnej (ja tak sypiam w aucie) nie mogłyśmy usiedzieć na 4 literach i jak tylko pojawiła się męska część grupy wystrzeliłyśmy jak z procy w kierunku wody a następnie udałyśmy się brzegiem na spacer w kierunku Podgory Caklje. Daleko nie zaszłyśmy, bo jakieś 150m była śliczna ławeczka na brzegu. Usiadłyśmy, niestety jakieś 4 m przed nami rybki łowiła para turystów.
No niestety piękne widoki na Hvar zdominował tyłek Pana łowiącego rybki. Tyłek wręcz krzyczał o wolność i wykorzystywał każdą sposobność, aby wyrwać się z więzów zbyt ciasnych spodenek. Niewzruszony właściciel dalej łowił ryby. A. cały czas powtarzała mantrę 'Podciągnij spodnie, podciągnij spodnie, poooooodciągnij spodnieeeeeeeee (o matko łeee)'.

No ale dobrze nam się na ławeczce siedziało i nie miałyśmy ochoty wracać na ręczniki, to przerzuciłyśmy się na kobitkę. Rozpoczęła się debata co to ona ma wytatuowane na łopatce. Podobają mi się tatuaże (sama bym chciała mieć jednen :D), ale żeby wytatuować sobie dojną krowęze sporymi wymionami stojącą na trawie na 1/4 pleców to trzeba być albo na haju, albo balować przez kilka dni i nie do końca być świadomym swoich decyzji... 'podciągnij spodnie, podciągnij spodnie'... po 15 minutach mantry udało się :D to działa ... pośladki zostały uwięzione w okowach spodni.

Tak w ogóle to pogoda nam sprzyjała w pierwszym dniu - niebo było zasnute cienką warstwą białych chmurek, które powtrzymywały część zdradliwych promienii słonecznych (ktoś by pewnie narzekał że pochmurno), dzięki czemu uchronilismy się od pierwszodniowych poparzeń. Posiedzieliśmy/pospaliśmy na plaży do ok. godziny 16 udalismy się po zakupy i wróciliśmy na obiadek (z tego co kojarzę były cyce kurze z mojego słoika, z ryżem i warzywami). Podczas obiadu okaząło się, że instalacja elektryczna w apartamencie nie jest tak wytrzymała jak np w moim mieszkaniu w Rudzie i niestety nie podoła równocześnie załączonym: 2 boilerom, klimatyzacji, 2 palnikom kuchenki elektrycznej i czajnikowi elektrycznemu przywiezionemu z Polski. Albo czajnik, albo boilery :D Korki wybijalo nam chyba codziennie, bo zawsze za dużo osób na raz garnelo się do roboty tudzież zmywania z siebie soli ;)

Po obiadku cd. odpoczywania z Karlowacko i Ozujsko. To był nuuuudny dzień ;), który zakończył się całkiem ładnym zachodem słońca pięknie prezentującym się z naszego balkonu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Porcik zaś, ze 'schodów' prezentował się tak (zdjęcie z innego dnia ;)):
Obrazek
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 11.07.2011 09:35

W jakim programie "obrabiasz" zdjęcia? photoshop czy coś ?
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 11.07.2011 09:53

pierwsze zdjęcie zachodu słońca 8O - WSPANIAŁE !!!
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 11.07.2011 10:01

Dario85 napisał(a):W jakim programie "obrabiasz" zdjęcia? photoshop czy coś ?

PS z tym że póki co nie bardzo co w nich było obrabiać bo pogoda dopisała - co najwyżej prostowanie horyzontu i kadrowanie ;)
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 11.07.2011 10:52

A co to takiego wysokiego ponad drzewami (na zdjęciu z portem)? Czyżby budowla podobna do tej obok Świebodzina?
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 11.07.2011 10:53

Bardzo ładny ten zachód słońca :D Dawaj więcej :D

Nam w tym roku nie było dane takich uchwycić ... ale jeszcze nic straconego :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.07.2011 10:55

Cynamonko, nie moglam sie doczekac Twojej relacji!

Niestety nie zdazylam juz poczytac pred wyjazdem. Teraz tylko na szybko przegladnelam. Jak zwykle powalajce foty! :D

Jade dalej zwiedzac Cro :D A do Twojej relacji wroce w pierwszej kolejnosci... jak wroce :wink:

Pozdav :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.07.2011 10:57

Nie miałem za bardzo czasu, żeby wcześniej tu zajrzeć, ale w końcu swoją wypróbowaną metodą :lol: przeczytałem (i obejrzałem!) wszystko od początku. Oczywiście nie zawiodłem się. Wiedziałem, że tak będzie, bo...

Bacaj napisał(a):CinnamonGirl... ja cię chyba kojarzę z cyberfoto :)

Ja też Cię kojarzę i przy okazji gratuluję zdjęć na CF, choć było to już jakiś czas temu. :D
Teraz już będę w Twojej relacji na bieżąco, bo nie często sie zdarza równie wysoki poziom tekstu i zdjęć.

Ps.
CinnamonGirl napisał(a):
Ze względu na długość mojego męża wybieramy pierwsi jeden z pokoi w 4 osobowym apartamencie - tylko tam łóżko nie jest zakończone poprzeczną dechą od strony nóg :D

Mam dokładnie taki sam problem (196cm). Czyżby małżonek był jeszcze dłuższy? :lol:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 11.07.2011 11:05

To pierwsze zdjęcie 8O 8O 8O cudo! :D
Nie mogę się napatrzeć :)
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 11.07.2011 11:13

Zdjęcia piękne , tylko patrzeć i podziwiać.... 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Cinnamon Show - czyli Podgora i wyspa Hvar po raz drugi - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone