Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cieszyn-OEKOTEL GRAZ

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 02.06.2009 13:54

teraz tez tak jedziesz czyli jak?:)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.06.2009 13:56

natuchna napisał(a):teraz tez tak jedziesz czyli jak?:)

Czyli tak, jak nie jeżdżę ja :P

Pozdrawiam
Rafał
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 02.06.2009 14:00

Ty to wiem jedziesz Pepikowa trasa bo tansze maja drózki;)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.06.2009 14:00

Bocian napisał(a):Ja ruszam z Warsiawki o 6 rano a w Oekotelu jestem przed 18-tą.

Też ruszam o 6, z tym, że przed 18 melduje się w Ptuju :P

Chyba, że Ty odwiedzasz po drodze wszystkie słowackie koliby ;)

Pozdrawiam
Rafał
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.06.2009 14:02

natuchna napisał(a):Ty to wiem jedziesz Pepikowa trasa bo tansze maja drózki;)

Nie TAŃSZE, a LEPSZE w każdym wymiarze. Paniatno?

Pozdrawiam
Rafał
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 02.06.2009 14:11

Lepsze:) Lepsze maja tylko piwo a autostrada slowacka OK i szybki wjazd do austrii .Ominiecie Wiednia bez problemowe.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.06.2009 14:18

natuchna napisał(a):Lepsze:) Lepsze maja tylko piwo a autostrada slowacka OK i szybki wjazd do austrii .Ominiecie Wiednia bez problemowe.

Odnosze nieodparte wrażenie, ze nie czytałaś moich wcześniejszych postów, albo trollujesz. :P Wyraźnie napisałem, ze jeżdżę trasą Cieszyn - Brno - Bratysława - Wiedeń, więc odcinek od Bratysławy do Wiednia przejeżdżam tak, jakbym jechał autostradą Żylina - Bratysława.
To tyle w kwestii wyjaśnienia. A Czesi - niezaprzeczalnie - mają najlepsze piwo, przynajmniej w tej części Europy - Velkopopvický Kozel. Aha, no i smażony ser.

Pozdrawiam
Rafał
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.06.2009 19:49

asikx napisał(a):
Bocian napisał(a):Ja ruszam z Warsiawki o 6 rano a w Oekotelu jestem przed 18-tą.

Też ruszam o 6, z tym, że przed 18 melduje się w Ptuju :P

Chyba, że Ty odwiedzasz po drodze wszystkie słowackie koliby ;)

Pozdrawiam
Rafał

Jadę tak aby na tą 18-ta być w Oekotelu, gdyby przycisnąć to byłbym wcześniej. Nocowałem w Mariborze w Pohorskiej Kavarnie i dojechałem tam na 17-tą, ale droga szła wybitnie dobrze. Od kilku lat śmigam przez Cieszyn i potem przez Zlinę i do Bratysławy, nie miałem nigdy jakiś większych kłopotów, lubię tą trasę. Zawsze zatrzymujemy się na parkingu w okolicach Trencina. Jeździłem też przez Czechy ale jakoś mi nie podpasiło. Asikx a czemu lecisz z Brna na Bratysławę a nie na Wiedeń? Teraz myślałem , żeby pociągnąć nie przez Cieszyn ale przez Zwardoń i wjechać bezpośrednio do Słowacji. Nie chodzi tu o winietki bo koszty i jednej i drugiej są dla mnie bez znaczenia. Z drugiej strony człowiek może by coś zmienił i pojadę przez Czechy, przez Brno. Tylko nie wiem czy tak jak Asikx na Bratysławę czy bujać się przez Wiedeń... No i Mikulov czy Znojmo? :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.06.2009 20:14

Bocian napisał(a): No i Mikulov czy Znojmo? :)

Breclav-Reintal.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.06.2009 20:20

FUX napisał(a):

Breclav-Reintal.

Może być i Breclav... :)
Tylko czy potem w Austrii zanim dolecimy do Wiednia nie jedzie się drogami lokalnymi z ograniczeniem do 70 km/h? w miejscowościach co 5 km? :) dawno tamtędy nie jechałem... Gdzie wpada się na autostradę?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.06.2009 20:25

Bocian napisał(a):
FUX napisał(a):

Breclav-Reintal.

Może być i Breclav... :)
Tylko czy potem w Austrii zanim dolecimy do Wiednia nie jedzie się drogami lokalnymi z ograniczeniem do 70 km/h? w miejscowościach co 5 km? :) dawno tamtędy nie jechałem... Gdzie wpada się na autostradę?

W Czechach jedziesz do Breclav.
W Austrii cisza i luzik bez zbędnych ograniczeń. Następnie wpadasz na B7 od Mikulowa.
Z Breclav do Wilfersdorfu masz niecale 30 km, a do Wiednia jeszcze 40 km ...
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.06.2009 20:27

Bocian napisał(a):
. Asikx a czemu lecisz z Brna na Bratysławę a nie na Wiedeń?

Trasę Mikulov - Wiedeń odpuściłem po jakimś dramatycznym korku na kilkanaście kilometrów przed Wiedniem, bodajże w 2007 roku. Słowackich dróg nie lubię, dlatego od tamtej pory bujamy się via Bratysława, tylko po autostradzie.
Dryga sprawa to taką, że nocujemy w Lednicach, i choć to mały argument, to dojazd tam jest nieco lepszy od strony autostrady, niż od Mikulova.

Bocian napisał(a):Teraz myślałem , żeby pociągnąć nie przez Cieszyn ale przez Zwardoń i wjechać bezpośrednio do Słowacji. Nie chodzi tu o winietki bo koszty i jednej i drugiej są dla mnie bez znaczenia. Z drugiej strony człowiek może by coś zmienił i pojadę przez Czechy, przez Brno. Tylko nie wiem czy tak jak Asikx na Bratysławę czy bujać się przez Wiedeń... No i Mikulov czy Znojmo? :)

Jeżeli z Brna na Wiedeń, to tylko przez Mikulov. Przez Znojmo dodajesz lekką ręką 30 km. Gdyby to była autostrada, to byłoby bez znaczenia, ale w tym przypadku to zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Pozdrav
Rafał
Ostatnio edytowano 03.06.2009 07:44 przez asikx, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.06.2009 20:50

Z Brna przez Breclav też się chyba trochę nadkłada niż z Brna przez Mikulov. Plusem może być lepsza jakość E65 niż E 461. Rozumiem, że przed Wiedniem, jeszcze po tej stronie rzeki wzdłuż niej a nie przez miasto? (Donauufer Autobahn)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.06.2009 07:26

Bocian napisał(a):Z Brna przez Breclav też się chyba trochę nadkłada niż z Brna przez Mikulov. Plusem może być lepsza jakość E65 niż E 461. Rozumiem, że przed Wiedniem, jeszcze po tej stronie rzeki wzdłuż niej a nie przez miasto? (Donauufer Autobahn)

Jeżeli myślimy o tym odcinku nowej autobany, to tak.
tosur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosur » 03.06.2009 07:53

Mam pytanie czy ktos sie orientuje od której wydają sniadanie i w jakiej formie w tym hoteliku, jak również jak wyglądasprawa wczesnego wyjazdu tzn przed 6 rano
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone