Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cień na kampie

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krokodyl
Plażowicz
Cień na kampie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krokodyl » 09.01.2008 08:31

Witam wszystkich.Sprawdzam powoli kampy w CRO aby wybrać coś ciekawego na wakacje.Proszę o opinie n.t. kampu DOLE-zivogosce oraz kampu CISTE.Na stronach obu kampów jest zbyt mało informacji.Powiedzcie czy jest tam dość cienia bo mój namiot ma ok.24m2 i muszę go schować do cienia.Tylko raz rozbiłem się w "fajnym słoneczku" i dlatego każdy następny kamp musiał być zacieniony.Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.01.2008 09:54

Na kempingu "Dole" w Živogošce byłem raz, kemping jest tylko częściowo zacieniony. Po przyjeździe nie było miejsca w cieniu, więc dwie noce namiot stał na "patelni", później Rodacy opuszczali super miejsce pod drzewami i zrobiłem "przeprowadzkę"

Nie zawsze w sezonie takie miejsca jak na zdjęciach są wolne

Na "Cište" jest podobnie, miejsca pod drzewami są zajmowane w pierwszej kolejności, bo każdy szuka cienia.

Obrazek

Nie wiem z jakiej daty pochodzi zdjęcie , ale może drzewka podrosły i dają obecnie więcej cienia.

Tuż obok "Dole" za płotem masz jeszcze Autocamp Boban

I na nim jest najwięcej cienia, tylko to mały kemping na ok. 30 namiotów.

:papa:
mruczycho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mruczycho » 09.01.2008 21:24

Proponuję takie rozwiązanie sprawdzone
Obrazek
Ostatnio edytowano 12.05.2008 11:03 przez mruczycho, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.01.2008 11:18

Mruczycho... bardzo często takie patenty widziałem w Grecji na campingach i sprawdzały się także potwierdzam, ale trzeba mieć wokół namiotu minimum 4 drzewka :lol:, no chyba, że ktoś będzie ze sobą woził stelaż do rozwieszenia takiej osłony ;)

Krokodyl ... namiot masz giganta 8O tylko pogratulować, ale jak widać ma on i swoje wady ;)

Pozdrav :papa:
mruczycho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mruczycho » 10.01.2008 12:05

Jeżeli sa drzewka to dobrze jesli nie to wystarczą drażki malarskie.
Na tym zdjęciu widać lepiej.
Obrazek
Ostatnio edytowano 12.05.2008 10:43 przez mruczycho, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.01.2008 12:50

A to to się nadaje już do wątku "Campingowe patenty..." :lol: :P

Krokodyl
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krokodyl » 11.01.2008 08:04

Leszek Skupin napisał(a):Mruczycho... bardzo często takie patenty widziałem w Grecji na campingach i sprawdzały się także potwierdzam, ale trzeba mieć wokół namiotu minimum 4 drzewka :lol:, no chyba, że ktoś będzie ze sobą woził stelaż do rozwieszenia takiej osłony ;)

Krokodyl ... namiot masz giganta 8O tylko pogratulować, ale jak widać ma on i swoje wady ;)

Namiot jest spory ale jest wygodny i można naprawde wypocząć.Zawsze wybierałem kampy z parcelami bo tam nie ma problemu z postawieniem.Co roku jadę w inny rejon i bez parceli jest problem.

Powrót do Kempingi