Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciekawe miejsca w okolicy Rjeki

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nemesis
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nemesis » 28.05.2009 21:38

Proszę o pomoc.
Wybieram się 27.06 do Chorwacji.
Tym razem jadę z grupą nurków. Będziemy nurkować w okolicy Rjeki. Większość moich znajomych będzie mieszkać w pobliżu bazy w Rjece.

Ponieważ jedzie ze mną rodzina chciałbym aby mieli udane wakacje w ciekawym spokojnym miejscu najlepiej z fajną plażą.

Miałem zamiar zabukować się gdzieś na wyspie KRK np w Basce i dojeżdżać do Rjeki. Niby jest to tylko 70 km, ale dodatkowo most i prawdopodobnie dodatkowe opłaty.

Czy możecie polecić jakieś atrakcyjne miejsce w pobliżu Rjeki?

Rjekę i Opatije widziałem jedynie przejazdem. Mam wrażenie, że Rjeka to portowo - stoczniowe miasto a Opatija to jedna wielka dyskoteka na zboczu góry. Być może mam złe wyobrażenie. Jeśli tak, to proszę o sprostowanie.

pozdrawiam
Wojtek
arcchie
Globtroter
okolice Rijeki

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcchie » 29.05.2009 04:37

Rijeka to rzeczywiście duże portowe miasto. Opatija to bardzo ładny i popularny kurort. Popularny raczej wśród niemieckich emerytów bo bardzo drogi. Rodzinę możesz umieścić w Lovranie lub Moscenickiej Dradze lub Icici. Poniżej załączam link z foto z mojej jesiennej wyprawy na Istrię.
http://picasaweb.google.pl/arcchie72/Ch ... ernik2008#
Vjetar
Legenda
Re: okolice Rijeki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.05.2009 07:05

arcchie napisał(a):Rodzinę możesz umieścić w Lovranie lub Moscenickiej Dradze

Lub pomiędzy w Medveja
Jeżowiec
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeżowiec » 01.06.2009 08:14

przejazd z Rijeki w stronę Istrii to też dodatkowa opłata za tunel Ucka. Proponuję bardziej na południe: Dramalj, Crikvenica, Selce - to tylko 35 - 40 km od Rijeki.
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 16.11.2009 23:11

Ja dodaję 2 małe miejscowości, o których mało tutaj: Bakar i jeszcze mniejsze Brseć.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone