Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cichy zacieniony kamping i piaszczysta plaża-szukam

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tkaczu
Podróżnik
Cichy zacieniony kamping i piaszczysta plaża-szukam

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tkaczu » 02.07.2005 13:05

Witma

Wiem, temat był wałkowany x razy, ale nie mogłem znaleść tego co mnie interesuje. Szukam kampingu w stylu Prapratno ale tam juz byłem i nie chce mi sie znów tam jechac.

Jeżeli ktoś ma jakies namiary na taki kamping (najlepiej gdzieś na południu) to bym prosił o podesłanie (a jak mozna to również zdjęcia adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ).

Wybieram się tam z małymi dzieciakami.

Pozdrawam
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 02.07.2005 23:22

Polecam camp w Omiśu ( teraz chyba nazywa się GALEB ) .
Zacieniony, piaszczysta plaża .
Natomiast nie wiem o co chodzi jak ktoś pisze że szuka cichego ,spokojnego campu.
Może przeszkadza mu szum morza, powiew wiatru, może cykady ? ! bo na jakie trafimy towarzystwo wokół to już nie wiadomo. :lol: :lol:

POZDR
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 03.07.2005 09:29

ojnjest taki jeden kamp. Nawet właściciele dobrze mówią popolsku:) Jest on w przecudniej miejscowości Nin na cuplu troche trudno tam dojechaćal jak być sie odpytałto napewno by siędało:)
Tkaczu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tkaczu » 03.07.2005 12:06

Cichy oznacza gdzieś na uboczu nie w centrum i nie w pobliżu autostrady
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 03.07.2005 14:10

Tkaczu napisał(a):Cichy oznacza gdzieś na uboczu nie w centrum i nie w pobliżu autostrady

Polecam ten w Omiśu
Tkaczu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tkaczu » 03.07.2005 15:34

Gośa a masz moze jakies namiary dokładniejsze, zdjęcia. Jak mozesz to podeślij na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
monikaps
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monikaps » 03.07.2005 19:59

darrou napisał(a):
Tkaczu napisał(a):Cichy oznacza gdzieś na uboczu nie w centrum i nie w pobliżu autostrady

Polecam ten w Omiśu

Wybacz ale ja sie nie zgodze z tą opinia.
Może myślisz o innym kempie w Omiszu, ale Galeb jest to duży kemping, dużo sie tam dzieje (kolonie z Słowacji, Czech...):)
Byłam tam w sierpniu ubiegłego roku i było dużo ludzi.
Jest tam owszem piaszczysta plaża, z łagodnym wejsciem do morza.
Zapomiałam jeszcze dodać, iż do Jadranki też jest blisko-ok 300 m i często można obserwować korki tworzące się przy wjeżdzie do miasta.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.07.2005 08:54

Omiś jest bardzo popularną miejscowością, w moim odczuciu dość hałasliwą, coś na wzór włoskiej czy hiszpańskiej riwiery. Tak więc nie sądzę abyś znalazł tam coś odpowiadajacego położeniu Prapratno.

Rozumiem, że żwirek Ci nie odpowiada tak? Czasami jest tak, że wiele osób trafia w HR na plaże ze skłkami lub dużymi kamieniami i w konsekwencji wolą coś piaszczystego.
Jest jednak wiele plaż gdzie można znaleźć drobny zwirek i sa bardzo przyjemne.
Niestety im dalej na południe tym chyba trudniej o coś piaszczystego.
Spokój i ciszę znajdziesz pewnie na Rudine ale tam brak piasku, może Molunat ... można przy okazji zobaczyć Czarnogórę :D
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 04.07.2005 18:58

monikaps napisał(a):
darrou napisał(a):

Polecam ten w Omiśu

Wybacz ale ja sie nie zgodze z tą opinia.
Może myślisz o innym kempie w Omiszu, ale Galeb jest to duży kemping, dużo sie tam dzieje (kolonie z Słowacji, Czech...):)
Byłam tam w sierpniu ubiegłego roku i było dużo ludzi.
Jest tam owszem piaszczysta plaża, z łagodnym wejsciem do morza.
Zapomiałam jeszcze dodać, iż do Jadranki też jest blisko-ok 300 m i często można obserwować korki tworzące się przy wjeżdzie do miasta.

Nie neguję. Byłem tam w 98r.
W mojej pamięci pozostał jako spokojny ( porównanie z innymi camp )

POZDR 8)
Tkaczu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tkaczu » 08.07.2005 21:22

A co sądzicie o kampingu kolo miejscowosci Lopar na wyspie Rab?

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...