Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciche, spokojne miejsce w Chorwacji....Cromaniaki pomożecie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
obieżyświat
Turysta
Spokojne miejsce w sezonie przy plaży

Postnapisał(a) obieżyświat » 28.06.2015 23:13

Witam

Planuję 3 lipca udać się do Chorwacji. Czy są tam miejsca gdzie nie będę się czuł jak nad polskim bałtykiem? Przeanalizowałem już mnóstwo miast i plaże są niesamowicie zapchane w sezonie.

Chciałbym się zmieścić jeśli chodzi o noclegi do 2500z.ł za 5-6 dni za 2 osoby.

Możecie coś polecić? są tam w ogóle takie miejsca w tym okresie

Pozdrawiam
eliza851
Podróżnik
Spokojne miejsce w czerwcu

Postnapisał(a) eliza851 » 20.12.2015 19:07

Witam. Jestem tutaj nowa więc jeśli coś źle napiszę, źle ulokuje posta proszę o wyrozumiałość ;-)
W czerwcu pierwszy raz wybieramy się na Chorwację. Wyprawa marzeń,ale też spore wyzwanie. Jedziemy z siedmioletnim synem ,który ma autyzm. Szukam spokojnego miejsca, bez dzikich tłumów na plaży, nie potrzebujemy restauracji, knajp itd. W tym roku znaleźliśmy takie miejsce nad naszym polskim morzem,ale niestety pogoda nie dopisała. Syn kocha wodę i spokój. Można to połączyć? Poproszę o propozycje.
Ural
Cromaniak
Re: Ciche, spokojne miejsce w Chorwacji....Cromaniaki pomoże

Postnapisał(a) Ural » 20.12.2015 22:02

Miejscowość Sevid - bardzo spokojna.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 20.12.2015 23:03

Witam
może Klenovica , blisko i jak byłem dwa lata temu na początku lipca to miasteczko wyglądało na wymarłe :)
Mikromir
Koneser
Re: Spokojne miejsce w czerwcu

Postnapisał(a) Mikromir » 21.12.2015 00:39

eliza851 napisał(a):W czerwcu pierwszy raz wybieramy się na Chorwację. Wyprawa marzeń,ale też spore wyzwanie. Jedziemy z siedmioletnim synem ,który ma autyzm. Szukam spokojnego miejsca, bez dzikich tłumów na plaży, nie potrzebujemy restauracji, knajp itd. W tym roku znaleźliśmy takie miejsce nad naszym polskim morzem,ale niestety pogoda nie dopisała. Syn kocha wodę i spokój. Można to połączyć?

Oczywiście, że można. Za to lubię Chorwację. :wink: Napisałam PW.
A co do pogody - nigdzie nie masz gwarancji, że dopisze, choć oczywiście w Chorwacji szanse są nieco większe. :wink:
eliza851
Podróżnik

Postnapisał(a) eliza851 » 21.12.2015 10:08

Dziękuję za odzew. Dodam jeszcze że zależy mi na w miarę płytkiej wodzie przy brzegu. Mikromir pytałaś o spokojne miejsce nad Bałtykiem. Byłam w Mechelinkach. Spokojna wioska nad samym morzem, domów do wynajęcia na stronach jest może 5, większość z nich położona jest na klifie. Blisko to Trójmiasta. Napewno tam kiedyś wróce ale teraz nastawiam się na ciepłe wczasy i kąpiele w morzu. W tym roku początkiem lipca w Gdyni był zakaz kąpieli-woda miała 13stopni.
Esti25
Podróżnik

Postnapisał(a) Esti25 » 31.01.2016 13:58

Szukam cichego miejsca blisko morza (do 2 min na nogach)
- rodzaj plaży nie gra roli
- miejsce nie gra roli (byle między Biogradem a Makarską :P )
- okres 10 dni między 11 a 24 lipca
- cena do 60 ojro za dwie osoby

Ważne, żeby było cicho i do morza blisko
Odwdzięczę się namiarami na podobną lokalizację :)
sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 31.01.2016 14:33

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link może być ?
Esti25
Podróżnik

Postnapisał(a) Esti25 » 31.01.2016 22:19

wygląda bardzo zachęcająco :)
Trafiłam też na spokojnie wyglądające miejsce na wyspie Pag, a dokładniej miejscowość Lun. Był tam ktoś może i mógłby się podzielić wrażeniami?
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.01.2016 22:23

Esti25 napisał(a):wygląda bardzo zachęcająco :)
Trafiłam też na spokojnie wyglądające miejsce na wyspie Pag, a dokładniej miejscowość Lun. Był tam ktoś może i mógłby się podzielić wrażeniami?

Weź pod uwagę, że zbyt duża dawka spokoju też Cię może zabić. :mrgreen:
80 000 drzew oliwnych zapewni go w nadmiarze, ale czy aby na pewno o to Ci chodzi? :wink:

Nie mieszkaj w Lun.
To na samym końcu wyspy i tam naprawdę nic nie ma (poza widokiem na Rab :wink: ).
No i wszędzie daleko......

Przejrzyj to........ :D
MarcinSKo
Autostopowicz
Prośba kierowana do Cromaniaków

Postnapisał(a) MarcinSKo » 18.03.2016 16:41

Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy wypad do Chorwacji zwracam się z prośbą do użytkowników że tak powiem zaprawionych w podróżowaniu po Chorwacji, przeczytałem już bardzo dużo relacji i mam niesamowity kołowrót w głowie, co brałem pod uwagę....PAG (zdaję sobie sprawę ze specyfiki miejsca jeżeli chodzi o że tak powiem wygląd....ale zdjęcia niektórych użytkowników uruchomiły wyobraźnie) MURTER też po zdjęciach bardzo Nam się spodobał...może napiszę też czego poszukujemy...na pewno nie zależy Nam na jakimś wielkim zwiedzaniu gdyż syn 4 letni jeszcze nie za bardzo interesuję się takimi rzeczami :) raczej łopatka, plaża, woda, jakaś niewielka kameralna miejscowość z fajną plażą...zdaję sobie sprawę że raczej piaszczysta nie wchodzi w grę ale chodziarz mały żwirek, ładne widoki...i to raczej wszystko czego potrzebujemy...z góry dziękuje za pomoc i propozycję.
Vjetar
Legenda
Re: Prośba kierowana do Cromaniaków

Postnapisał(a) Vjetar » 18.03.2016 17:25

MarcinSKo napisał(a):Witam wszystkich

Cześć.

MarcinSKo napisał(a):przeczytałem już bardzo dużo relacji...co brałem pod uwagę....PAG (zdaję sobie sprawę ze specyfiki miejsca jeżeli chodzi o że tak powiem wygląd....ale zdjęcia niektórych użytkowników uruchomiły wyobraźnie) MURTER też po zdjęciach bardzo Nam się spodobał.

Z doświadczenia forumowego wiem, że niestety musisz sam zdecydować. :wink:
Im więcej będzie ofert tym większy

MarcinSKo napisał(a):kołowrót w głowie

A teraz moja propozycja.
Nie byłem na Murterze więc zaproponuję coś z Pagu.

MarcinSKo napisał(a):raczej łopatka, plaża, woda, jakaś niewielka kameralna miejscowość z fajną plażą...zdaję sobie sprawę że raczej piaszczysta nie wchodzi w grę ale chodziarz mały żwirek, ładne widoki...i to raczej wszystko czego potrzebujemy

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Na uboczu, żwirek/piasek, mniej więcej "w środku" więc dobra baza wypadowa (Lun, Zadar).

A widziałeś ten wątek?
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html

Pozdrawiam :papa:
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 18.03.2016 18:05

Jeśli w sezonie to odradzam Murter,ścisk na plaży jakby mięso rzucili :D
MarcinSKo
Autostopowicz

Postnapisał(a) MarcinSKo » 18.03.2016 18:53

Vjetar oczywiście że przeglądałem...po tym wątku można powiedzieć że zakochałem się w miejscu na podstawie zdjęć nie będąc tam... :D tylko powiedz mi jak z pogodą w terminie końcówka czerwca??
travel
Cromaniak

Postnapisał(a) travel » 18.03.2016 19:23

Z napisał(a):Jeśli w sezonie to odradzam Murter,ścisk na plaży jakby mięso rzucili :D

Pod koniec czerwca ścisku na plaży nie będzie . W mieście Murter są 2 piękne plaże: znana i bardziej oblegana Slanica - ok .1 km od centrum i cudowna plaża Podvrske -ok.1,6 km od centrum- można dojechać samochodem do samej plaży. Na plażę Podvrske chodziliśmy na piechotkę- 20 min spacerkiem asfaltową drogą .
Zobacz tutaj :https://www.cro.pl/2015-wakacyjny-tort-rovinj-i-murter-2-wisienki-t47431-105.html :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Ciche, spokojne miejsce w Chorwacji....Cromaniaki pomożecie - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies