Magda O. napisał(a):
Žuljana na półwyspie Pelješac.
arturescu napisał(a):
Na głównym lądzie ciężko, przynajmniej od Splitu w dół. Może Zivogosce Blato i plaża Mała Duba. Na Peljesacu Dingac Borak, Na Korculi Potirna albo Prizba, na Hvarze Zarace i w ogóle południe wyspy. Osobiście wolę miejsca też w miarę kameralne, ale jakiś sklep z prawdziwego zdarzenia, gastronomia i jakiś bar powinien być w zasięgu spaceru, bo inaczej idzie się zanudzić.
Mikromir napisał(a):Stara Baška na Krku - prawie jak ląd, bo jest most na wyspę.
mac30 napisał(a):
-a co byś zaproponował od Splitu w górę?![]()
-a jakie ciekawe miejsca do zwiedzenia na Krku?
mac30 napisał(a):Mikromir napisał(a):Stara Baška na Krku - prawie jak ląd, bo jest most na wyspę.
a jakie ciekawe miejsca do zwiedzenia na Krku?
Delong napisał(a):Witam. Szukam cichej spokojnej miejscowości w Chorwacji. Co polecicie? Bylem juz w Kanica, szukam cos podobnego
MiPan napisał(a):Dzień dobry wszystkim:)
przeszukiwałem forum, żeby nie powtarzać pytań ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtującą mnie kwestię dlatego proszę Was o pomoc.
Otóż na początku czerwca wraz z narzeczoną jedziemy pierwszy raz do Chorwacji i bardzo mi zależy na tym, aby Jej/ nam się spodobało na miejscu i żebyśmy fajnie spędzili czas.
Poszukuję miejscowości w rejonie riwiery omiś i riwiery makarskiej, która będzie małą turystyczną osadą/urokliwym miasteczkiem. Ważne jest to, aby można było dużo spacerować po plaży i niekoniecznie tłoczyć się w jednym miejscu z pozostałymi. Fajnie by było również zrobić zakupy i wieczorem skoczyć na obiad/kolację.
Waham się pomiędzy Primosten, m. Pisak, Brela, Stanici, Tucepi i okolicami Omiś - wiem, że są to popularne miejscowości ale doradzicie i dacie namiary na inne miasteczko.
pozdrawiam
MiPan napisał(a):Dzień dobry wszystkim:)
przeszukiwałem forum, żeby nie powtarzać pytań ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtującą mnie kwestię dlatego proszę Was o pomoc.
Otóż na początku czerwca wraz z narzeczoną jedziemy pierwszy raz do Chorwacji i bardzo mi zależy na tym, aby Jej/ nam się spodobało na miejscu i żebyśmy fajnie spędzili czas.
Poszukuję miejscowości w rejonie riwiery omiś i riwiery makarskiej, która będzie małą turystyczną osadą/urokliwym miasteczkiem. Ważne jest to, aby można było dużo spacerować po plaży i niekoniecznie tłoczyć się w jednym miejscu z pozostałymi. Fajnie by było również zrobić zakupy i wieczorem skoczyć na obiad/kolację.
Waham się pomiędzy Primosten, m. Pisak, Brela, Stanici, Tucepi i okolicami Omiś - wiem, że są to popularne miejscowości ale doradzicie i dacie namiary na inne miasteczko.
pozdrawiam
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje