oj Leone o tym gaszeniu to nie było do Ciebie...
a swoją drogą to jaka pogoda w Splicie, słonko daje czadu?
Idę na Sprite'a
megi77 napisał(a):Ale ja kobitka ma coś do powiedzenia to trzeba ją zgasić
Eh chłopaki
Pozdawiam
niezawodny napisał(a):megi77 napisał(a):Ale ja kobitka ma coś do powiedzenia to trzeba ją zgasić
Eh chłopaki
Pozdawiam
Spokojnie Megi - nikt cię tu nie gasi. Masz prawo do własnego zdania a skoro prezentujesz je na forum to musisz się liczyć że ktoś będzie z tobą polemizował - tak działa forum
A że wypowiadasz się śmiało (i o to chodzi ) to ktoś może mieć inne zdanie. Pozostaniesz przy swoim bądź dowiesz się czegoś innego.
W kwestii języka nie ma jednej racji. Lingwista powie że serbski i chorwacki to jeden język 2 dialekty. Z kolei Serb/Chorwat powie że 2 różne. I wszyscy mają tu rację - ty również
kasiafu napisał(a):Oj megi, megi ale masz racje srpski i hrvatski to je isto
niezawodny napisał(a):kasiafu napisał(a):Oj megi, megi ale masz racje srpski i hrvatski to je isto
Tak jak polski i słowacki...dwa bliskie języki, łatwo się porozumieć ale jednak różne
megi77 napisał(a):Da , da ti si u pravu Leone
na targu
mjesto; trznica u Srbiji - gdzieś w Serbii
jedna djevojka: - jedna dziewczyna
molim Vas , pola kilo mrkvi?-poproszę pół kilo marchewki
Gospodja:
Ja nemam mrkvi..- ja nie mam marchewki
Djevojka a sto to je? ...to nije mrkva???- a to co nie marchewka?
ne, to je mrkva i tu odpowiednik marchewki po serbsku ( nie pamiętam jak jest marchewka po serbsku).- nie to nie jest marchewka to jest marchewka " po serbsku"
jak dla mnie dziwne to trochę wszystko
kasiafu napisał(a):megi77 napisał(a):Da , da ti si u pravu Leone
na targu
mjesto; trznica u Srbiji - gdzieś w Serbii
jedna djevojka: - jedna dziewczyna
molim Vas , pola kilo mrkvi?-poproszę pół kilo marchewki
Gospodja:
Ja nemam mrkvi..- ja nie mam marchewki
Djevojka a sto to je? ...to nije mrkva???- a to co nie marchewka?
ne, to je mrkva i tu odpowiednik marchewki po serbsku ( nie pamiętam jak jest marchewka po serbsku).- nie to nie jest marchewka to jest marchewka " po serbsku"
jak dla mnie dziwne to trochę wszystko
Ti si ninja Meggi