Zadranin napisał(a):Witam.....Mostar takie miasto ze zawsze jest upal bo niema wiatra albo rzadko jest a gory naokolo...Klimat jak w Dalmacji.... Wiec to daje ze poprostu za goraco co rzadkosc spotkać w innych miastach ...ze zabraknie tlenu np. Nie przypominam sobie ze bylem tak spocony gdzie kolwiek jak wlasnie w tym miescie..
mariasez napisał(a):Ela50 napisał(a):Witam Mariasez, Czy mogłabyś jakoś dokładniej podać, gdzie znajduje się ten bar w skale ? Byłam dwa razy w Mostarze i niestety nie trafiłam na ta ciekawostkę.
W tym roku w sierpniu jedziemy na wypoczynek do Neum BiH, mamy zaplanowany wypad do Mostaru. Gdybym wiedziała, gdzie szukać tego baru w skale, chętnie byśmy go odwiedzili.
Z góry dziękuje za podpowiedź.
Ela50, niestety nie pamiętam dokładnie jak tam trafiliśmy, ale postaram się jakoś pomóc.
Na pewno trzymaliśmy się cały czas 'głownej' ulicy i w któryms momencie po prawej stronie zobaczyliśmy znak wskazujący na toalety trzeba było odbić lekko w prawo, tak żeby znaleźć sie w tym miejscu:
I stamtąd widać juz bar gołym okiem
Ale mam nadzieję, że ktoś tu wie lepiej jak tam dojść i się tą wiedzą podzieli
Ela50 napisał(a):mariasez napisał(a):Ela50 napisał(a):Witam Mariasez, Czy mogłabyś jakoś dokładniej podać, gdzie znajduje się ten bar w skale ? Byłam dwa razy w Mostarze i niestety nie trafiłam na ta ciekawostkę.
W tym roku w sierpniu jedziemy na wypoczynek do Neum BiH, mamy zaplanowany wypad do Mostaru. Gdybym wiedziała, gdzie szukać tego baru w skale, chętnie byśmy go odwiedzili.
Z góry dziękuje za podpowiedź.
Ela50, niestety nie pamiętam dokładnie jak tam trafiliśmy, ale postaram się jakoś pomóc.
Na pewno trzymaliśmy się cały czas 'głownej' ulicy i w któryms momencie po prawej stronie zobaczyliśmy znak wskazujący na toalety trzeba było odbić lekko w prawo, tak żeby znaleźć sie w tym miejscu:
I stamtąd widać juz bar gołym okiem
Ale mam nadzieję, że ktoś tu wie lepiej jak tam dojść i się tą wiedzą podzieli
Dziękuję bardzo. Będę z rodziną ( z Gdańska ) w sierpniu w Mostarze i tym razem poszukam i znajdę.
Pozdrawiam z Mazur
Powrót do Nasze relacje z podróży