Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacko-czarnogorskie relacje Krakusow.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 24.07.2006 10:22

krakuscity napisał(a):K O N I E C : :)

:cry:
Dzięki serdeczne za wszystkie opowieści i fotki. DZIĘKI! A my niebawem - mam nadzieję - też będziemy pisać swój kolejny odcinek czarnogórski... :D
Pozdrawiam Was serdecznie!!!
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 24.07.2006 13:13

Aniu i Januszu - dzięki Wam za cudowną relację i piękne fotki ! :mrgreen: Obyście zaliczyli jeszcze wiele takich fantastycznych podróży ! :smo:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 24.07.2006 13:37

Krakusy vel Smoki - DZIĘKI SERDECZNE ZA RELACJĘ!!! :D :D :D
Wspaniale się czytało, oglądało, i "było" razem z Wami tu i tam.
My też... już niedługo. :D

Puno pozdrava!
Jola
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.07.2006 14:09

Aniu,Januszu -Smoczyska Krakowskie spisaliście się i dosłownie i w przenośni na medal. :!:
Pozdrawiam.
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 24.07.2006 14:26

Dołączam się do podziękowań za relację. Wróciłem właśnie z Dalmacji. Przy okazji mam pytanie: Jakim autem jechałeś, czy nie obawiałeś się awarii samochodu i co (jako doświadczony globtroter) doradziłbyś zrobić gdyby zepsuło się auto. Pytam dlatego bo miałem obawy o stan silnika po zatankowaniu diesla na stacji na prowincji w rejonie granicy z BiH.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.07.2006 17:01

Obecnie mam Citroena Xsarę 1.6 16v - benzyniaka, auto jest u mnie od nowości i ma 3.5roku z małym przebiegiem. Mam pakiet w PZU (AC, OC i NW) więc w razie awarii pewnie tam bym zatelefonował. Ale znam cromaniaków stacjonujących przez kilka miesięcy w Chorwacji więc na pewno na ich pomoc można liczyć.
Kilka razy tankowałem paliwo w BiH i jak do tej pory wszystko było OK.
Pozdrawiam
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.07.2006 17:45

Krakusy, jeszcze raz dzięki za przelanie na ekran takiej fajnej relacji.
A już niedługo zmiana warty ;)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.07.2006 19:49

Bardzo dziękujemy za tyle miłych słów. :oops:
Teraz my niecierpliwie czekamy na Wasze relacje.
Bardzo zazdroscimy tym, którzy właśnie wybierają się na urlopy. Ja już całkowicie o swoim zapomniałam. Teraz jedynie oglądanie zdjęć i czytanie różnych relacji na forum przypomina mi o wspaniałych chwilach w CG i CRO.
Pozdrawiamy Ania i Janusz :D :lol:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 24.07.2006 20:59

:hearts: dzieki,dzieki,dzieki za wspaniala relacje! Czytalo sie jak dobra powiesc i codziennie czekalam na nowy rozdzial... Szkoda,ze juz koniec...
Pozdrawiam!
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 30.07.2006 07:46

[quote="krakuscity"]
Teraz my niecierpliwie czekamy na Wasze relacje."
Po takiej relacji aż żałuję,że już zarezerwowałem miejsce u Milosa /stała meta/ na Peljesac'u.Montenegro rajcuje mnie juz ze dwa lata,ale Wasze opowieści znakomicie zilustrowane,przekonały mnie w 100%.Cieplutkie uwagi o Petrowacu,jego lokalizacja i porównanie do Orebic'a wskazuja,że powinien być on moim miejscem docelowym,choć z załączonych fotek wnoszę,że dogodnych intymnych miejsc jest sporo.Pytanie mam z gatunku przyziemnej prozy,mianowicie:forsa.Uprzedzony do wożenia gotówki posługuję sie kartami i w Cro nie mam żadnych problemów.Jak to jest w CG,czy można płacic za paliwo na stacjach?A jeśli zabierać gotówkę to:brać Euro? Wymieniać i gdzie na ichnią walutę?,czy też szukać banku i kupować?
Czy z doświadzczenia własnego albo nasłuchów nie ma problemów z kradzierzami, co niestety też się zdarza?
Gorąco dziekując za Waszą tytaniczna pracę z niecierpliwością oczekuję na 31.08.kiedy to ruszam na szlak serdecznie pozdrawiając.
Nomen omen
Janusz i Ania
z gór niewysokich/tylko 16004 mnpm/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2006 09:47

Nomen omen :wink:
Ja też: Janusz i Anna.
Ja w tym roku chciałem do Czarnogóry :lol: ale moja Anna nie :cry:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.07.2006 11:15

Bogjan , cieszę się, że relacja Ci się podobała. W ubiegłym roku miałem jechać w okolice Dubrownika i do Czarnogóry ale w Neum byłem dopiero o 17.00 więc potem skręciłem na Peljesac i wylądowałem w Orebicu.
Co do płatności w CZG to za wszystko płaciłem gotówką - Euro. Tam w Czarnogórze oficjalną walutą jest euro, płacisz nią w sklepie, na poczcie, stacji benzynowej, restauracji, na nic się nią nie przelicza. Bankomaty też są, z relacji innych forumowiczów wynika, ze bez problemu można płacić kartami kredytowymi. W restauracji widziałem takie informacje. Na plaży ludzie pozostawiali wiele rzeczy i szli na obiad, wracali po 2,3-ch godzinach i nic sie nie ginęło. Oczywiście należy być zawsze ostrożnym.
Pozdrawiam
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 30.07.2006 11:18

Janusz Bajcer napisał(a):Nomen omen :wink:
Ja też: Janusz i Anna.
Ja w tym roku chciałem do Czarnogóry :lol: ale moja Anna nie :cry:

Ja natomiast w głowie wiatrak.Lojalność dyktuje Peljesac,,ciekawość zaś CG,a moja Ania w wyborze zostawia mi wolną rękę,bo jak do tej pory,nigdy się nie zawiodła :?: .A wracając do tematu,coś w tym jest,że sporo Januszów ma się ku Annom co zauważam śledząc inne fora :D :D :D
Janusz,
czasem bogjan,
ale zawsze z gór niższych
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2006 12:08

bogjan napisał(a):......
Janusz i Ania
z gór niewysokich/tylko 16004 mnpm/

janusz, nie bądź taki skromniacha...górki nie są aż takie kurduplaste :wink: :lol:
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 30.07.2006 16:00

[quote="krakuscity"]
Co do płatności w CZG
Oczywiście należy być zawsze ostrożnym.
Witaj imienniku
Po ok 3 m-cach rozterki gdzie jechać w tym roku na urlop i wczesniejszej decyzji co do miejsca,Twoja relacja wymusiła na mnie jej zmianę.
.Jadę we wrześniu do Czarnogóry.Ponieważ mam w związku z tym parę pytań, z zaklepaniem miejsca włącznie,będę wdzięczny za kontakt na priva,bo szkoda zaśmiecać forum.
Pozdrowienia
Janusz//bogjan
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży