Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacko-czarnogorskie relacje Krakusow.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 31.07.2006 00:03

bogjan napisał(a):Twoja relacja wymusiła na mnie jej zmianę.
.Jadę we wrześniu do Czarnogóry.Ponieważ mam w związku z tym parę pytań, z zaklepaniem miejsca włącznie,będę wdzięczny za kontakt na priva,bo szkoda zaśmiecać forum.
Pozdrowienia
Janusz//bogjan
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Imienniku - Januszu
Wysłałem Ci maila, w razie czego adres jest tu na cropl przy moim profilu.
Cześć :)
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 02.08.2006 19:34

To ja jeszcze a propos kart w CG. Na stacjach paliw Eko i chyba też Euro - coś tam, mają czerwone logo chyba z gwiazdkami, nie akceptują w ogóle Visy, ale nie ma problemów z Mastercard. Z kolei w supermarkecie ELA w Kotorze po zapłaceniu kartą kasjerka zażądała ode mnie dowodu tożsamości i spisała sobie jego numer.
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 06.08.2006 07:14

krakuscity napisał(a):
bogjan napisał(a):Twoja relacja wymusiła na mnie jej zmianę.

Imienniku - Januszu
Wysłałem Ci maila, w razie czego adres jest tu na cropl przy moim profilu.
Cześć :)

Witaj.
Twojego ostatniego maila na priva otrzymałem. Po wczorajszej "naradzie"organizacyjnej stanęło na tym, że "krakowskim targiem" i tak jak sugerowałeś, zaliczamy Peljesacale 3 dni wcześniej i tylko 8 dni a potem Czarnogóra. Wprawdzie nie 2 tyg. a też tylko 8 dni, ale coś za coś. W ten sposób przedłużamy łącznie pobyt do 16 dni, co też ma swoje dodatnie strony. Jedyny negatyw to ten, że wracam do domy wieczorem w niedzielę a następnego ranka już gonię do pracy. Generalnie chodzi o to,że jeśli ma być też CzG, to na południe za kotoską bokę chcemy dotrzeć nie póżniej niż około południa i w ten spsób dać sobie czas i szansę na poszukiwania i optymalny wybór.
Za cierpliwość, sugestie i rady serdecznie dziekuję, były bardzo przydatne. Jeśli po powrocie będę miał jakieś istotne spostrzeżenia, nie omieszkam dać Wam znać i podzielić się nimi na forum.
Nigdy natomiast nie pokazywałem żadnych fotek, ani filmów, bo są to zazwyczaj wielokrotnie wcześniej zamieszczane landszafciki i choć dla mnie mają spory ładunek emocjonalny, to dla innych mogą być nudne. Ponieważ w tej branży jako amator unikam "pseudoartystycznych" udziwnień to i chwalić się nie ma potrzeby a do swoich "prac" mam wyjątkowo krytyczny stosunek. Poza tym, foto robię w raw-ie, w domu konwertuję, sporo obrabiam GIMP.em, tak więc efekt finalny uzyskuję ok. grudnia, a to już "musztarda po obiedzie". :)
Łącząc podziekowania dla małżonki,
Pozdrawiam
Janusz
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.08.2006 21:22

Udanych wakacji i czekamy na relację ze zdjęciami. Może być nawet w grudniu bo w te zimowe dni miło jest powspominać. Telefon do gospodyni podałem mailowo.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to może na priva.? Pozdrawiam :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.08.2006 14:14

Bogjan nic sie nie martw. Ja wracalam w czwartek z CRO do domu, a w piątek!!! o 7.00 meldowałam sie w pracy.
Jakos "dotrwałam" do fajrantu. :D
Miłego urlopu, słońca i wielu wrażeń.
A po powrocie relacji ze zdjęciami.
Pozdrawiam Fiolek
Katia82
Plażowicz
Do ziomków==>Krakusów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katia82 » 10.08.2006 15:10

Witajcie!Przeczytalismy wasza FANTASTYCZNA relacje o Czarnogorze i chociaz pierwotnie myslelismy o Bulgarii,po obejrzeniu waszych zdjec zmienilismy zdanie.
Bylismy pare razy w Chorwacji,ale nasze studenckie portfele nie wytrzymalyby w tym roku takiego obciazenia:cry: :cry: .Doradzcie prosze,jak znalezc czysta,niedroga kwatere!Zalezy nam,zeby zmiescic sie w granicach 7-15 euro.Myslelismy o okolicach Ulinciju,ale nie jestesmy do konca zdecydowani:oops: .
Z gory dzieki wielkie za wszystkie informacje!!!:D
moj mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
i jeszcze raz dziekujemy za swietna i rzeczowa relacje!!!!!!! :lol: [/b]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.08.2006 15:57

Miło nam, że udało się zachęcić kilku z Was do odwiedzenia tego pięknego kraju.
Katiu 82 wysłałem Ci maila. :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.08.2006 19:24

Fajnie i miło sie czyta Krakuscity Twoje relacje. Można ci pozazdrościć wrażeń. Chyba zasięgne troche informacji prywatnie od ciebie
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 11.08.2006 20:17

krakuscity napisał(a):Udanych wakacji i czekamy na relację ze zdjęciami. Może być nawet w grudniu bo w te zimowe dni miło jest powspominać. Telefon do gospodyni podałem mailowo.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to może na priva.? Pozdrawiam :)

Witaj.
Blisko,blisko,coraz bliżej,już za 2 tyg.
Odnośnie fotek,postaram się przyśpieszyć,ale jak się znam,to po początkowym zapale,stygnę w miarę zagłębiania się w temat.Robię RAW-y,nie obrabiam wsadów,tylko oddzielnie,ręcznie transkoduję ze zgrubną obróbką każdą pojedyńczą fotkę,więc to trochę trwa.
Ale co do zimowych wspomnień jestem "silnie" za :D
Janusz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 11.08.2006 21:46

darek1 napisał(a):Fajnie i miło sie czyta Krakuscity Twoje relacje. Można ci pozazdrościć wrażeń. Chyba zasięgne troche informacji prywatnie od ciebie

Lepiej nie. :wink: Exit napisał ,że teraz Czarnogóra na topie bo tam tanio i jeżdżą tam maruderzy z Polski. :D
,,Zrobilo sie drozej i rodakow jak by mniej:-))))Teraz na Topie jest podobno Czarnogora bo tam przeciez ,,taniej,,....... ''
Chyba mamy paru snobów na forum. :D
No ale forum jest darmowe to można snobować do woli. :D :D :D
bbja
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bbja » 13.08.2006 12:25

Dzieki temu opisowi lecimy do Czarnogóry (15.08.2006) Mam nadzieje ze bedzie fajnie. W związku z powyższym mam kilka pytan: czy w Kotorze sa jakieś falne plaże i czy woda równie przejzysta jak na otwartym morzu?? I ile mniej wiecej kosztuje bilet na autobus do Dubrovnika (jesli takowy kursuje).
JERRY1011
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JERRY1011 » 15.08.2006 11:30

Witamy jestem nowy na forum. Pod wpływem relacji Krakusów wyjeżdżamy za tydzień do Czarnogory prawdopodobnie do Petrovaca. W tamte rejony Europy jedziemy po raz pierwszy. Bardzo prosiłbym Krakusów o podanie maila, mam trochę pytan o szczegóły szczególnie interesują mnie namiary na dobrą i niedrogą kwaterę. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.08.2006 11:44

bbja napisał(a):Dzieki temu opisowi lecimy do Czarnogóry (15.08.2006) Mam nadzieje ze bedzie fajnie. W związku z powyższym mam kilka pytan: czy w Kotorze sa jakieś falne plaże i czy woda równie przejzysta jak na otwartym morzu?? I ile mniej wiecej kosztuje bilet na autobus do Dubrovnika (jesli takowy kursuje).

Dopiero teraz zobaczyłem Twój wpis, może jeszcze przeczytasz. Kotor to zabytkowe miasto, jest też tam port i woda nie jest tak czysta jak nad otwartym morzem. To już jest "końcówka" zatoki . Plaże widziałem tylko blisko drogi którą jechałem i nie były zbyt ciekawe. Nie wiem czy jest połączenie autobusowe z Dubrownikiem.
Pozdrawiam i zycze udanych wakacji w Czarnogórze.

Jerry - witaj adres znajdziesz na cro-pl przy moim profilu czyli TU :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 04.09.2006 09:28

bbja chyba już wróciłeś(aś)?
I jak odbierasz Czarnogórę?
Czekamy na relację i fotki.
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 04.09.2006 11:10

Sie ma Krakus.

Tak patrze na relacje i oczom nie wierze 8O Pytam się sam siebie skąd masz nasze zdjęcia? :D
Byliśmy praktycznie w tych samych miejscach, prawie podobne zdjęcia. Normalnie masakra :lol:

Pozdrowka!

Potwierdzamy z Lenką. W Czarnogórze jest super. Dla mnie liepiej niż w - niestety, muszę to stwierdzić - plastikowej już Chorwacji...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży