Re: Chorwacko-czarnogórska relacja krakusów. Powrót po latac
napisał(a) krakusowa » 17.02.2018 17:01
kibic hr napisał(a):Zainspirowany między innymi i Waszą relacją planuje latem zrobić sobie rekonesansowy wypad do Czarnogóry. Będzie on krótki,rano po śniadaniu wyjazd z Baskiej Vody do Risan-tam zabukowałem 1 nocleg. Priorytetem jest objazd Boki kotorskiej i naturalnie zwiedzenie samego Kotoru. Ponieważ do BV wracamy na drugi dzień chciałbym skorzystać z okazji i poplażować nad otwartym morzem. Waham się między 3 plażami-Jaz,Becici i Buljarica. W związku z tym mam pytanie czy znacie Państwo którąś z tych plaż i czy możecie coś zarekomendować. Dziękuję z góry za wszelkie sugestie i przepraszam ,że do Waszego wątku wtrąciłem swoją prywatną sprawę. Czarnogóry nie znam i jeśli mój pomysł wypali to będzie mój debiut nad tą częścią Adriatyku.
Super, że znalazłeś u mnie inspirację
Co do wymienionych przez Ciebie plaży.... to w sumie nie wiem co Ci odpowiedzieć . Nie byliśmy w tym roku na żadnej z nich
Plażowaliśmy tylko na Lucicy w Petrovacu
Wracając z wycieczki przejeżdżaliśmy obok plaż w Budvie ( Jaz i Becica) na których były rzędy leżaków i parasoli i tłumy ludzi (pewnie przez bliskość Budvy ), a przypomnę, że byliśmy we wrześniu.
Pewnie na Buljaricy było podobnie, ale nie powiem bo nie byłam. Jest największa z tych wymienionych, ciągnie się ponad 2 kilometry, więc może znajdzie się kawałek bez ludzi
Może spróbujesz podjechać na plażę Perazica Do ( przed Petrovacem ). Czytałam o niej dość dużo dobrych opinii.
Widzieliśmy ją z góry z terenu klasztoru Reževići
Chociaż tam budują hotel i to może być uciążliwe.
Plaże w Czarnogórze bardzo odbiegają od tych w Chorwacji.
Niestety są bardziej skomercjalizowane ( leżaki, parasole, bary, głośna muzyka....itp)
Brakuje takich małych, kameralnych... gdzie można odpocząć bez tłumów.
zdjęcie znalezione w necie
- Buljarica
- a to Jaz