Z napisał(a):Niezły bajzel w tym Ulcniju
Niezły, i tam też zauważyłam najwięcej śmieci.
Cóż wpływ Albanii jest bardzo duży
beatabm napisał(a):Niesamowite fale Cudownie wyglądają
Tylko szkoda,że nie mogłam bliżej nich podejść
Z napisał(a):Niezły bajzel w tym Ulcniju
beatabm napisał(a):Niesamowite fale Cudownie wyglądają
travel napisał(a):Widzę,że im bardziej na południe tym bardziej "albańsko".
A zauważyłaś Aniu ,że część Czarnogórców ma urodę typowo albańską. Nie wiem jak to określić , ale są inni niż np. Chorwaci.
Abakus68 napisał(a):krakusowa napisał(a):Abakus68 napisał(a):na takie słodkości, no to ja wymiękam. Chyba wezmę jakiś śrubokręt i spróbuję je wydziobać z laptopa:)
I co udało Ci się
Tia, jeden z laptopów robi teraz przy włączeniu bip bip bip... i jest czarny
Niniejszym melduję się z 8 strony Twojej relacji... Powiem tak, oglądałem już w tym roku ten cmentarz w innej relacji. A konkretnie tu https://www.cro.pl/moj-vis-na-ziemi-t52849-585.html Niby droga doń wyglądała tak samo, niby taki sam cmentarz... Ja oczywiście mam krótką historię na Cro, ale jakie to symptomatyczne. Każdy zwraca uwagę na inny detal, na inny fragment tej samej drogi, tego samego krajobrazu. A potem jedzie tam człowiek i mimo tego, że ma poczucie, że już był w miejscu, z którego relacje oglądał to i tak znajduje swojego puzzla... Pojadę tam któregoś razu, może i ja odnajdę swój...
krutom napisał(a):No to Janusz musiał podglądać, bo wbił mu się kawałek płota w głowę
piotrf napisał(a):Aniu , takie śmietniki niestety spotyka się częściej niż byśmy sobie tego życzyli . . .
Oni też doczekają się kiedyś akcji typu "Sprzątanie Bieszczadów" i będzie czyściej
Piotr
krutom napisał(a):plaża nudystów jest za nami, za wysokim trzcinowym płotem
No to Janusz musiał podglądać, bo wbił mu się kawałek płota w głowę
piotrf napisał(a):Aniu , takie śmietniki niestety spotyka się częściej niż byśmy sobie tego życzyli . . . , jednak prawdą jest ( sądząc po śmieciach ) , że większość z nich generuje coraz prężniej rozwijająca się na tym terenie turystyka . . .
Oni też doczekają się kiedyś akcji typu "Sprzątanie Bieszczadów" i będzie czyściej
krutom napisał(a):Jadąc przez BiH miałem wrażenie, że reklamówek (torebek foliowych) nie produkuje się w fabrykach lecz hoduje (uprawia) na polach.
Akcja pt. "sprzątanie" chyba niewiele zmieni. Potrzebna jest zmiana mentalności z południowo-europejskiej na północno-europejską.
A z drugiej strony czysto jest tam gdzie się sprząta, a nie gdzie się nie śmieci. Ale to też kwestia mentalności.
Katerina napisał(a):Heh, coś niewielu tych nudystów w tę pogodę..
Katerina napisał(a):wiem coś o niej, byliśmy wtedy w drodze z Visu na Pelješac..
Potem, z małymi wyjątkami, było gorzej
Katerina napisał(a):Na pewno Montenegro jest tematem ciągle przez nas rozważanym...ze względu na zwiedzanie.
Na pewno czarnogórskie plaże nie do końca mnie przekonują...
Katerina napisał(a):Na pewno jesteście bardzo fajną parą podróżników i ...na pewno jest to super relacja - bardzo obrazowa dla kogoś, kto ma zamiar się tam wybrać
ruzica napisał(a):travel napisał(a):ruzica napisał(a):Fajnie, że pokazałaś drogę, bo dzięki temu wiem, że raczej nigdy nią nie pojedziemy Chociaż urocze te świnki
E tam , ja też tak myślałam miesiąc temu.
A teraz coś mi zaczyna chodzić po głowie
Nigdy nie mów nigdy
No ja nie mówię.. tyle, że szofer mój osobisty nie jeździ szutrówkami z zasady No chyba, że sobie sprawimy jakiegoś terenowego rupiecia kiedyś
Powrót do Nasze relacje z podróży