Bob napisał(a):Piłem merloty i muskaty zarówno z CRO jak i z innych krajów. Jakość wina można porównywać niezależnie od szczepów, z każdego można zrobić wino przyzwoite jak i kwacha, zapach w chorwackich domacych winiarniach nie pozostawia złudzeń, taki smród na Węgrzech jest po prostu niespotykany.Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Porównywać jakość wina można w obrębie danych szczepów...I to broszka enologów, nie czuję się kompetentna.
A to, że komuś bardziej "pasuje" merlot niż plavac, tokaj niż muškat to już zupełnie inna bajka i kwestia indywidulanych upodobań.
Zatem, skoro Ty nie piłeś dobrego wina w Chorwacji, napisz, że Ty nie piłeś (i to jest ok), albo, że to, co piłeś po prostu Ci nie smakowało; ale to chyba nieco za mało, by napisać, że w Chorwacji nie ma dobrego wina.
Chyba, że jesteś enologiem...
Byłem w CRO i piłem wystarczająco dużo różnych win, by móc stwierdzić, że to nie jest potęga winiarska, raczej druga liga. Sam Mali Plavac sytuacji nie ratuje . Ale pijcie na zdrowie .
KDW napisał(a):Bob sorry dużo piszesz, ale hmmm piszesz o szczepach MERLOT a to w Polsce wina z Bułgarii za 7zł, więc o czym mowa i o jakim guście
ynka napisał(a):mysiaty napisał(a):sneer napisał(a):Czy ktoś z Was wie gdzie u nas można nabyć dobry Prošek?
[/i][/b]
Kiedyś było w Makro po 12 zeta.
Chyba do prania
mysiaty napisał(a):ynka napisał(a):mysiaty napisał(a):Kiedyś było w Makro po 12 zeta.
Chyba do prania
Ja tu o poważnych sprawach, a Ty porządki w domu chcesz robić
Ta cena to pewnie z 2005 .
Nudzi mi się w robocie , to zadzwoniłem do Makro (Lublin-na alkohole końcówka 609).Mają Proszek, 18,49 zł za flachę 1 dm3.Importerem jest Bartimpex.
Smak podobny jak w Chorwacji.Podobny też do wina Commandaria, którą chyba Ryszard Lwie Serce nazwał "The Wine of Kings and The King of Wines".
ynka napisał(a):No ale jakość tego Prošku jest adekwatna cenie za 18,49 zł
Ja znalazłam to:
http://www.rabwin.com.pl/?action=szczeg ... d_asort=29
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne