telepol napisał(a):poszperałem trochę w necie na temat "naszego tunelu" i niestety wykonawca była firma ... z czech więcej tutaj klik
linka.91 napisał(a):Niedawno dowiedziałam się o istnieniu tego tunelu. Wiem, że znajduje się na autostradzie A1. Przed tunelem i za nim występuje znacząca różnica temperatur. Mam w związku z tym pytanie: czy jadąc magistralą również można się spodziewać takiej różnicy temperatur na tej wysokości?
Andzia* napisał(a):Jadąc autostradą nie ma już dodatkowych opłat za tunele. Po zjechaniu z autostrady przed Baśka Voda jest ostatni tunel, który do tej pory był płatny 20 KUN. Ktoś tu niedawni pisał, że ma być już bezpłatny .
marco156 napisał(a):Andzia* napisał(a):Jadąc autostradą nie ma już dodatkowych opłat za tunele. Po zjechaniu z autostrady przed Baśka Voda jest ostatni tunel, który do tej pory był płatny 20 KUN. Ktoś tu niedawni pisał, że ma być już bezpłatny .
Tak jest Andziu, też gdzieś czytałem ,że ten tunel jest od 2018r za darmo. Zobaczę we wrześniu
plakon napisał(a):Potwierdzam, że tunel Sv.Ilia pod Biokovem jest darmowy. Tak więc, zjeżdżając w Zagvozg do Makarskiej już nic się ekstra nie płaci.