Jest taki stragan przy Jadrance koło Bacinskich Jezior (Każdy kto wracał tą drogą z Dubrownika kojarzy ten parking i widok na jeziora) ,kolega właśnie tam kupił tydzień temu czystą rakiję ,rakiję wiśniową i mandarynkową.Czysta była OK pozostałe dwie coś podobnego do soku- bez alkoholu.Ja rok temu tam kupiłem mandarynkówkę ,miała w sobie trochę rakiji ale niewiele. Piszę ku przestrodze o tym konkretnym miejscu bo wielu z nas tam się zatrzymuje i robi zakupy. Z doświadczenia wiem że trzeba kupić tam gdzie mieszkamy czy po sąsiedzku.crono napisał(a):Chorwackie trunki kupujemy tylko u producentów-gospodarzy, żadne bazary ,stragany przy drodze . Nie chcę płacić za ładną butelkę i efektowną etykietę ,tylko za wspaniały smak.
Bocian napisał(a):Abramsik napisał(a):Ten kotek jest spokojny i nie trzeba go płoszyć.Co innego zaczepny bociek. Pozdrawiam
Nudzi ci się czy chcesz trochę powojować?
justdorota napisał(a):Bocian napisał(a):Abramsik napisał(a):Ten kotek jest spokojny i nie trzeba go płoszyć.Co innego zaczepny bociek. Pozdrawiam
Chciałam zapytać czy można jeszcze na chwilę wrócić do tematu chorwackich trunków. We Włoszech spotkałam się w marketach z możliwością kupienia butelki za 1Eur i samemu się nalewało wino z "beczek" za 1,69Eur. Czy w Chorwacji spotkaliście się z podobnym rozmwiązaniem?
justdorota napisał(a):Bocian napisał(a):Abramsik napisał(a):Ten kotek jest spokojny i nie trzeba go płoszyć.Co innego zaczepny bociek. Pozdrawiam
Chciałam zapytać czy można jeszcze na chwilę wrócić do tematu chorwackich trunków. We Włoszech spotkałam się w marketach z możliwością kupienia butelki za 1Eur i samemu się nalewało wino z "beczek" za 1,69Eur. Czy w Chorwacji spotkaliście się z podobnym rozmwiązaniem?
dąbrówka napisał(a):Zapisane na liście: likier Maraska do kupienia i spróbowania Dzięki!
Alkohol z nespoli.....Bocianie oświeć mnie znaczy to ten likier czy inny rodzaj alkoholu, i czy pytac na straganach czy w marketach?
Piszesz o rejonach..czy to znaczy, że na Istrii mogę dostać inne alkohole niż na Makarskiej Rivierze...ale Prosek dostanę, co? Pytam, bo pierwszy raz będę na Istrii.