No i wyjaśniła się tajemnica białego proszku ...
... Proszka
daisykf napisał(a):A my własnie otworzyliśmy butelkę pod nazwą ROGAć, ki diabeł słodkie z czego to jest ??
dangol napisał(a):daisykf napisał(a):A my własnie otworzyliśmy butelkę pod nazwą ROGAć, ki diabeł słodkie z czego to jest ??
Rogačicę piliśmy w ubiegłym roku w Komizy na Visie :) , bo w tamtych okolicach jest sporo "surowca" na tę słodką rakiję, kilka strąków przywieźliśmy nawet do domu :D . Potrzebne są strączki rogača , po naszemu to chleb świętojański. Tu masz przykładowy przepis :P :papa:
daisykf napisał(a):dangol napisał(a):daisykf napisał(a):A my własnie otworzyliśmy butelkę pod nazwą ROGAć, ki diabeł słodkie z czego to jest ??
Rogačicę piliśmy w ubiegłym roku w Komizy na Visie , bo w tamtych okolicach jest sporo "surowca" na tę słodką rakiję, kilka strąków przywieźliśmy nawet do domu . Potrzebne są strączki rogača , po naszemu to chleb świętojański. Tu masz przykładowy przepis
Może ktoś przetłumaczy ten przepis. Proszę !!!