Właśnie wróciliśmy z Chorwacji. Byliśmy w Podgorze. Swoje wrażenia z tej miejscowości opiszę przy okazji. To była moja pierwsza ( ale z pewnością nie ostatnia ) wizyta w tym kraju. Najbardziej smakowały nam tj. mnie i mojemu synowi owoce morza ( mąż próbował dań mięsnych )
W pierwszy dzień jadłam spaghetti z "kozicami" w restauracji More. Zamówiłam je w przekonaniu, że dostanę makaron z kozim serem .
Bardzo się zdziwiłam zobaczywszy krewetki, ale przyznać muszę, że danie było pyszne. Tak pyszne, że kilka dni później zamówiłam je ponownie.
Smakowało mi także czarne risotto.
Mój syn zasmakował w kalmarach.
Tu kalmary z ziemniakami oraz burakiem liściowym
Próbowaliśmy też małży, sałatki z ośmiornicy, makaronu z owocami morza, pizzy z owocami morza, ryb z grilla, sardynek oraz "scampi na żaru".
Zdjęcia prześlę jutro.
Przy okazji dodam, że zrobiłam zdjęcie sztućców, które podano synowi do scampi na żaru. Może ktoś doda instrukcje obsługi? Jutro je wrzucę na forum.