Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwackie potrawy

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aki
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 08.07.2014 11:28

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
misiekiandzia napisał(a):W takim razie proponuję hamburgery na targu w Trogirze, ewentualnie w Mc Donalds, upsss... ale dwa lata temu zamknęli jedynego Mc Donald's-a w Splicie :D

a gdzie tam.. tylko go przenieśli...

Witam,

A propos hamburgerów w Trogirze to obok targowiska przy głownym parkingu, 2 lata temu jak byłem w tych oklicach znajomi odkryli hamburgery z krewetkami królewskimi i ponoć było to rewelacyjne. My niestety jakoś nie zdążylismy ich juz skosztować przed wyjazdem.

Pozdrawiam.
Aki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 08.07.2014 11:31

darek1 napisał(a):I o to chodzi Bambik. Luz, swoboda i ciepła woda.

Niczym Makłowicz w podróży...:)
szpulaszpula
Globtroter
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpulaszpula » 08.07.2014 22:19

Aki napisał(a):Witam,

A propos hamburgerów w Trogirze to obok targowiska przy głownym parkingu, 2 lata temu jak byłem w tych oklicach znajomi odkryli hamburgery z krewetkami królewskimi i ponoć było to rewelacyjne. My niestety jakoś nie zdążylismy ich juz skosztować przed wyjazdem.

Pozdrawiam.

Kojarzysz nazwę lokalu?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 17.07.2014 10:08

Gavuni(małe rybki) - rozumiem, że to się je w całości? :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.07.2014 13:50

mijagi napisał(a):Gavuni(małe rybki) - rozumiem, że to się je w całości? :)

Tak. :D
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.07.2014 14:00

Ale znalazlem wątek przed obiadem. Chętnie bym się uśmiechnął ale mam ślinotok :).
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 17.07.2014 14:59

Vjetar napisał(a):
mijagi napisał(a):Gavuni(małe rybki) - rozumiem, że to się je w całości? :)

Tak. :D

pychotka :D
Załączniki:
komórka 007.jpg
wiola3131
Odkrywca
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola3131 » 31.07.2014 14:39

szpulaszpula napisał(a):
Aki napisał(a):Witam,

Pozdrawiam.

Kojarzysz nazwę lokalu?

Witam to jest tak buda na kołach , nie wiem ja się nazywa, ale znajduje się w okolicach mostku na targowisku tuż przy parkingu miejskim. Pozdrawiam :D
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 31.07.2014 16:29

Przy tym drewnianym mostku dla pieszych w głębi targowiska? czy na początku targowiska przy głównym? bo mi smaku narobiłaś :D
wiola3131
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola3131 » 31.07.2014 17:05

Przy drewnianym , a są naprawdę pyszne. Smacznego, my bedziemy je jeść juz za tydzień w piątek.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 31.07.2014 17:23

Dzięki, my dopiero za miesiąc i ciut ciut :wink: , ale na pewno spróbujemy :D
wiola3131
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola3131 » 31.07.2014 17:27

Teź podchodziłam do nich z rezerwą, ale jak lubisz ryby napewno Ci zasmakują. :D :)
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 31.07.2014 17:46

Skoro już w piątek tam będziecie to fotkę poproszę :D , w końcu w dziale foto-kulinarnym jesteśmy :lol:
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 26.08.2014 13:30

To i może ja coś dodam :)
Porcja dla juniorka, kurczak(nugetsy)
0340.jpg

Nawet nie wiem jak się nazywa, ale mogło być nie takie twarde :)
0339.jpg

A dla mnie takie cudo :) Miodzio
0338.jpg

A tak przy okazji chciałbym się zapytać o tego prosiaka z grilla co się kręci i nęci w każdej chyba konobie. Skuszeni widokiem zajechaliśmy do takiej jednej konoby przed Rovinj :)
0904.JPG

No i zamówiliśmy każdy po porcji. Według menu miał być ten prosiak z ziemniakami(szkoda, że nie frytkami). To co dostaliśmy rozczarowało mnie trochę. Porcja duża, w smaku nawet też niezłe, ale... słone jak diabli, a ilość tłuszczu przerażająca. Tak wiem.. to jest prosię ze skórą(musi być tłuste). Ale żeby nawet ziemniaki pływały w tłuszczu? Trochę mi to wszystko nie do końca pasowało. Czy tak jest zawsze z tymi prosiakami? Przepraszam jeśli tu się nie narzeka :) Jagnięcina w konobie przed Plitvicami już nie była taka słona i tłusta(chociaż się bałem jak zamawiałem :) ).
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 27.08.2014 11:41

Z naszego urlopu pare potraw :)

https://www.dropbox.com/sc/ypd04ob5w4rz ... lGEGAk7Nba

od lewej: rybka na statku wycieczkowym na Kornati (makrela), nastepnie porcje w steropianie w Trogirze przy glownym parkingu przy targu (3 rodzaje rybek i krewetki), nastepnie wyspa Prvić i mala restauracyjka przy marinie :) (stek z tunczyka, makrela, i talerzyk roznosci :) )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Chorwackie potrawy - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies