napisał(a) Zonzi » 20.09.2011 13:47
Moge polecic w Breli konobe
http://www.konoba-ivandicadvori.com/ Dobre mieso i dania rybno-morskie.
Lody - to jakas chyba pomylka z tym wychwalaniem. Zdecydowanie do naszego Grycana nawet do piet nie dorastaja. Kolo mleka to nawet chyba nie staly bo moja corka alergiczka mogla je spokojnie jesc
! Sorbetow nie stwierdzilsmy. Dowolna buda z lodami w Rowach miala wiecej smakow .
Porcje duze tylko pamietajcie zeby prosic o dodatkowy wafelek albo w wiekszym bo zaraz zaczna cieknac przy 30 st. Dla dzieci nie do zlizania.
Osobistym rozczarowaniem dla mnie bylo ze brzoskwinie i nektarynki maja z Hiszpanii
Gdzieniegdzie byly domaće i te byly ok ale w wiekszosci straganow i sklepow tylko import o smaku ziemniaka.
surowki - porazka gdzie sa te oliwki wszedzie wiszace z drzew ????? Warzywa z marketu Apfel z Makarskiej dostarczane do straganow i knajp byly jakosci tych z Reala.
Do polecenia jeszcze figi suszone i świeże zielone, kalmary zdecydowanie prazene, cevapcici, pljeskavica, burek i tyle.
Czy Chorwaci stoluja sie poza domem czy to tylko Riwiera Makarska jest tak nastawiona wylacznie na turystow i frytki do wszystkiego???
Uwielbiam probowac rozne potrawy w innych krajach. Grecja mnie zachwycila, objadalem sie pysznosciami zarowno w Egipcie i w Hiszpanii. Chorwacja a wlasciwie Riwiera Makarska pod tym wzgledem wypada bardzo slabo - IMHO oczywiscie.