napisał(a) raffiu » 08.07.2011 11:00
podobnie jak zapewne większość opalających się kompleksowo robię całą masę zdjęć na plaży. Nie mam tego problemu co Piotrulex czy naturyści wypoczywający w ośrodkach FKK bo podobnie jak Ty cenię sobie kameralność. nawet będąc w pobliżu Bunculuki (kamp w Basce na Krk-u), mijaliśmy główna plażę w poszukiwaniu mniej obleganych zatoczek (czasem tylko takich na 2 ręczniki innym razem plażowaliśmy w towarzystwie 1 lub góra 2 par). Ponieważ zdolności fotograficzne mam mierne do tego zwykła cyfrówkę bez rewelacyjnej optyki, zdjęcia służą głównie celom sentymentalno - wspominkowym. Nie lądują w szufladzie, ale stanowią oddzielny plik w komputerze. I tak dla przykladu jest plik: "Cro2008" i plik "cro2008 ofi" i tak co roku.
Przyznaję, że czasami zrobienie fajnego zdjęcia bez naruszania prywatności postronnych osób jest trudne. Nie fotografuje nagich (obcych) bab z ukrycia ani trochę bardziej oficjalnie - niby przypadkowo wymierzając obiektyw w kierunku nagiego obiektu. Mam jednak kilka zdjęć plaż (robionych z dużej odległości) na których są naturyści (dopiero powiększenie pozwala się z trudem zorientować, że leżąca postać jest bez odzienia
).
Tak więc drogi kolego, nie jesteś sam (czego jak mniemam miałeś świadomość zakładając wątek)
BTW. możesz zdradzić lokalizację ze zdjęcia w Twoim avatarku? Albo wrzuć do tego wątku:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=30532&highlight=
postaramy się odgadnąć
.
Ze swej strony służę podpowiedziami co do lokalizacji przyjemnych i ustronnych miejsc do nagiego opalania w Dalmacji.