Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacki grajek

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zadzior89
Odkrywca
Chorwacki grajek

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 15.07.2011 15:02

Witam czy ktoś się spotkał z tym panem
http://www.youtube.com/watch?v=LgmTuexhhHU

Jak dla mnie jest genialny a jego cover lepszy od oryginału :)

Jak ktoś wie gdzie go można spotkać proszę o info z chęcią zobaczyłbym jego występ na żywo i zasilił jego kapsę :)
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 27.07.2011 15:20

tak bardzo ciekawa postać też chętnie przyjrzałbym i posłuchałbym jego muzyczki, może ktoś coś więcej o nim wie niech napisze
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.07.2011 15:38

No cóż. Każdy chce zaistnieć lub zarobić. Jedni strzelają do ludzi (to gorsze), inni robią z siebie błazna (to lepsze).
Jakby co to mój syn też gra na gitarze (właściwie to ja też - ale musiałbym sobie przypomnieć). Mogę podać numer konta. Z wpłaconych pieniędzy na pewno coś kupię w Polsce - będzie bardziej patriotycznie...
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 27.07.2011 17:06

romuald22 napisał(a):No cóż. Każdy chce zaistnieć lub zarobić. Jedni strzelają do ludzi (to gorsze), inni robią z siebie błazna (to lepsze).
Jakby co to mój syn też gra na gitarze (właściwie to ja też - ale musiałbym sobie przypomnieć). Mogę podać numer konta. Z wpłaconych pieniędzy na pewno coś kupię w Polsce - będzie bardziej patriotycznie...

Brawo brawo tak trzymaj tylko jak popatrzyłem na ten filmik to on tam oprócz gitary używa jeszcze całego zestawu innych instrumentów bo jest i harmonijka ustna, jest bęben jakieś talerze jak już to wszystko opanujesz i będziesz zabawiał używając jednocześnie tych instrumentów śmiało wal z numerem konta
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.07.2011 20:16

jak501 napisał(a):
romuald22 napisał(a):No cóż. Każdy chce zaistnieć lub zarobić. Jedni strzelają do ludzi (to gorsze), inni robią z siebie błazna (to lepsze).

Brawo brawo tak trzymaj tylko jak popatrzyłem na ten filmik to on tam oprócz gitary używa jeszcze całego zestawu innych instrumentów bo jest i harmonijka ustna, jest bęben jakieś talerze jak już to wszystko opanujesz i będziesz zabawiał używając jednocześnie tych instrumentów śmiało wal z numerem konta

Pedaliada zawsze jest i będzie pedaliadą.
Jak Tobie to się podoba to nic nie zrobie.
W harmonijke dmuchnął gość ze trzy razy (nie liczyłem). Stopka perkusyjna ciągnie sie mu ewidentnie za nogą (ale sztuka). A talerze podrgygują w miarę marszu. Po prostu - maestro... :?
Pedaliady nie jestem w stanie opanować i w związku z tym nie wysyłam numeru konta...
wiledny
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiledny » 29.07.2011 14:32

Nie ma się co spinać. Przecież to lokalny folklor, a nie filharmonia czy klub jazzowy :wink:
tnt
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tnt » 27.08.2011 12:03

Bardzo pozytywny gość i fajne wykonanie numeru, lepsze niż oryginał.
Cigo i jest chyba z Puli. Nie jest wirtuozem, ale dla mnie jak najbardziej prawdziwy w tym co robi, zdecydowanie lepszy o tej dzisiejszej plastikowej papki, którą serwują wszędzie.
Cenie takich ludzi z pasja, a to że w ten sposób zarabia to nie jest powód, aby to potępiać.
P.S. Widział może go ktoś w tym roku na Istrii?
tnt
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tnt » 27.08.2011 12:18

jeszcze inne wykonanie
wprowadza w dobry humor :D
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.10.2011 22:14

Ten Pan jest z Rijeki. Naziwa sie Mile. Oto jego namiary. Gra ze by zarobic na zaglowke, ze by z rodzin (zona dzieci) mogl latem odwiedzac wszistke nasze porti i zarabiac grajanc. Hitem jest wlasnie socjalna piosenka na wesolo z Serbi Buđav lebac ktora mowi o ciganach co na obiad maja splesnialy chleb. Znany jest jak Cigo one man. Pozdrawiam

Powrót do Kultura chorwacka