Z góry bardzo dziękuję

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Najłatwiej chyba zorientować się w swojej alma mater nt. możliwości wyjazdu stypendialnego; a i przejrzeć strony uczelni chorwackich (przede wszystkim Zagrzeb i Zadar, bo tam prowadzone są studia filologiczne).
Pozdrawiam
Tasman napisał(a):Ciesze się że taki temat został już założony - widać że nie tylko ja mam taką fantazje by studiować w Chorwacji
Mój problem jest jednak troszkę inny. Mianowicie, studiuję historię na UMK ale zastanawiam się czy istnieje możliwość dostania się na studia magisterskie ( historia) gdzieś na Chorwackie uczelnie?
I jeszcze jedno pytanie, czy oprócz Zagrzebia i bodaj Zadaru są jeszcze jakieś wydziały historyczne ?
Pozdrawiam
nova_akropola napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Najłatwiej chyba zorientować się w swojej alma mater nt. możliwości wyjazdu stypendialnego; a i przejrzeć strony uczelni chorwackich (przede wszystkim Zagrzeb i Zadar, bo tam prowadzone są studia filologiczne).
Pozdrawiam
studia filologiczne sa na wszystkich uniwersytetach w chorwacji, a nie tylko w zagrzebiu o zadrze.
sprawdz osijek, rijeka, split a nawet pula