joajer napisał(a):A nawet niecałe 4 euro bo 14.90zł w Lidlu, Ciekawe ile taka ryba kosztuje w Chorwacji? porównałem także ceny np tygodnia Greckiego i...mrożone klopsiki z serem cena w HR 49.90kn a w Polsce 14.99zł więc w HR 100% drożej ten sam produkt w tej samej sieci w tej samej UE, ciekawe te ceny w tej "naszej" UE.
Niedzwiad napisał(a):joajer napisał(a):A nawet niecałe 4 euro bo 14.90zł w Lidlu, Ciekawe ile taka ryba kosztuje w Chorwacji? porównałem także ceny np tygodnia Greckiego i...mrożone klopsiki z serem cena w HR 49.90kn a w Polsce 14.99zł więc w HR 100% drożej ten sam produkt w tej samej sieci w tej samej UE, ciekawe te ceny w tej "naszej" UE.
A w smaku rózniły się???
joajer napisał(a):Taka prosto z morza na pewno lepsza, ale czy te z targu są na pewno świeże? Poza tym ta z Lidla też jest ok. Ciekawe kiedy będzie w PL tydzień Chorwacki i Karlovacko?
JackDaniels;) napisał(a):Niedzwiad napisał(a):joajer napisał(a):A nawet niecałe 4 euro bo 14.90zł w Lidlu, Ciekawe ile taka ryba kosztuje w Chorwacji? porównałem także ceny np tygodnia Greckiego i...mrożone klopsiki z serem cena w HR 49.90kn a w Polsce 14.99zł więc w HR 100% drożej ten sam produkt w tej samej sieci w tej samej UE, ciekawe te ceny w tej "naszej" UE.
A w smaku rózniły się???
Zdecydowanie w Chorwacji prosto z targu ląduje na talerzu,a po 3-4 dniach od ukatrupienia do Polskiego Lidla
PakoG napisał(a):
Ta Dorada z Lidla jest hodowana w Turcji albo w Chinach, więc nie jest to ten sam produkt.
Witam Maciej . To jest na pewno HR-dorada bo nie tilko w Lidlu można je kupić.Ja od czasu do czasu kupujem je w Sell Grosu i jest smaczna. Oczewyszcie zauważilem da jest tania niż w HR ale to nic dla mnie dżiwnego bo Hr jest dużo drosza niż Polska .Chodowlana w Splicie kosztuje 60-70 kuna a dżika 150-200 kuna. Chodlowne rybe som zawsze bardzie tuste i leko mnie smaczne ale w dżiszajszich czasach ponad 80 procent ryb spredawanich w dużich sklepach pochodży z hodowli.Maciej napisał(a):PakoG napisał(a):
Ta Dorada z Lidla jest hodowana w Turcji albo w Chinach, więc nie jest to ten sam produkt.
Jesteś pewien ? Jak parę miesięcy temu kupowałem było wyraźnie napisane że z Chorwacji. Oczywiscie hodowlana więc nie to samo co od rybaków wolnożyjąca ale jednak z Jadrana
Piraraq napisał(a):Co do Pangi i kupy, to naszego karpia tak samo karmią a w święta wszyscy się zajadają.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne