Janusz Bajcer napisał(a):A ja liczę, że będą kolejne wrażenia z pobytu wraz z solidną porcją zdjęć.
Katerina napisał(a):Nazbieraliście tych mandarynek w Arboretum?
piekara114 napisał(a):Gdzie zrobione to ostatnie zdjęcie?
ZytaS napisał(a):Spaceru po Arboretum, takiego niespiesznego, zazdroszczę.
te kiero napisał(a): i te pomarańcze na ziemi, oj byłoby winko!
Jin napisał(a):Chociaz ja bym zaopatrzyl sie w chociaz poł-suchy kombinezon do nurkowania i troche poplywal/posnurkowal
Dziś o 11 w Suchej Besk.było +14 st. Halny wywiał się w nocy, w dzień tylko leciutko, ale wszystko płynęło... Teraz +11humpty napisał(a):Dzięki wszystkim za komentarze! Dziś pogoda nieciekawa, strasznie mocno wieje ale jest też bardzo ciepło (aktualnie 15st na termometrze, a jest już prawie północ). Ponoć to ciepłe powietrze ma w weekend zawędrować nawet do wschodniej Polski i przynieść Tarnowie 14 st.
Jak kiedyś wyczytałam (odnośnie Cypru, ale podejrzewam że sprawdza się to i w innych krajach) dzikie pomarańcze czy mandarynki są kwaśne, bo są dzikie. A te do konsumpcji to inna odmiana, deserowa, słodka...pod klientów...humpty napisał(a):Z ciekawoście spróbowaliśmy jedną ale wyglądała znacznie lepiej niż smakowała Są dość kwaśneKaterina napisał(a):Nazbieraliście tych mandarynek w Arboretum?
piekara114 napisał(a):Jak kiedyś wyczytałam (odnośnie Cypru, ale podejrzewam że sprawdza się to i w innych krajach) dzikie pomarańcze czy mandarynki są kwaśne, bo są dzikie. A te do konsumpcji to inna odmiana, deserowa, słodka...pod klientów...
agata26061 napisał(a): Inaczej niż w sezonie i z chęcią chciałabym tego kiedyś spróbować
Powrót do Nasze relacje z podróży